Германия преживява най-тежкия си период – 952 починали за ден

Досегашните ограничения не поставиха под контрол заразата
Обновена: 16 дек 2020 10:39 | 16 дек 2020 10:38, Елка Василева
36
Германия преживява най-тежкия си период – 952 починали за ден
Снимка: архив, БГНЕС

Германия регистрира за последното денонощие рекордните 952 смъртни случая, свързани с коронавируса, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки института по заразни болести "Роберт Кох".

В последните 24 часа са регистрирани 27 728 нови случая на заразяване. Данните обаче не включват цифрите от провинция Саксония.

Предишният рекорд беше отбелязан миналия петък с 598 смъртни случая и 29 875 новозаразени. Общият брой на заразените от началото на пандемията е 1 379 238.

Днес броят на починалите от COVID-19 или свързани с болестта зарази достигна 23 427.

Нарастването на броя на починалите и заразените бе отчетено в момент, когато Германия затяга мерките, след като досегашните ограничения не успяха да поставят под контрол втората вълна на заразата.

Още по темата

Всички магазини освен тези за стоки от първа необходимост ще затворят врати за седмици. Банките, аптеките, пощенските клонове, автосервизите, бензиностанциите, будките за вестници и зоомагазините остават отворени. Периодът на ограничителните мерки обхваща и коледните празници и ще продължи до 10 януари.

От днес се разрешава в домовете да се срещат не повече от петима души над 14 години от най-много две различни домакинства. В периода от 24 до 26 декември се разрешава да се срещат до 10 души, но само роднини.

Частични ограничителни мерки, при които бяха затворени барове, ресторанти и развлекателни обекти, но магазините и училищата останаха отворени, бяха въведени в началото на ноември. Те обаче се оказаха недостатъчни, заяви в неделя канцлерът Ангела Меркел след среща с лидерите на 16-те провинции, припомня БТА.

Вчера директорът на института "Роберт Кох" Лотар Вилер каза, че в момента Германия преживява най-тежкия си период от началото на пандемията.

Германия и други страни от ЕС се готвят да дадат зелена светлина за ваксинация срещу коронавируса в понеделник следващата седмица, след като Европейската лекарствена агенция по лекарствата заяви вчера, че се стреми да вземе решение за ваксината на Pfizer и BioNTech до 21 декември, осем дни по-рано от първоначално обявения срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
изобщо не ме интересува германия да *** нали искат наденички и бира иколедни базари хак да им
27
5
 
5
 
! Отговори
шок и ужас.беге преди 3 години
Никакъв ковид няма в Германия, просто някои прослойки от населението са чули че се дават едни 1500кинта на починал от вируса и затова всичко живо се пише умряло от 19-ката.
26
1
 
7
 
! Отговори
Майна преди 3 години
А бе защо не видите с какво се лекуват бежанците, че въобще не ***????? Ясно е, че НЕ са ваксинирани против ковид. А не ***!!! Да се поучим от тях!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Досега нито в Германия, нито в България се отчитаха бързите антигенни тестове!!! Ако се прибавят и те към рсг тестовете - цифрите ще са доста по- големи! Тези болни и контактните им въобще не се карантинират! Затова положението е такова!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали бяха затворени немците от месеци, що така ***? Общото между България, Италия, Германия, Швеция май май е че независимо от взетите или невзетите мерки броя на загинали от тоя вирОс си е все еднакъв...
23
1
 
5
 
! Отговори
Прост чалгар преди 3 години
В българия има повече болни от Германия!От направени 4000 PCR теста 2000 са болни.Смятайте за какво става въпрос.
22
6
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
В Германистана и Лондонистана кипят масови протести против ковид тиранията!Защо нито дума за тях ,десетки ,стотици хиляди се събират!Франция не са спирали даже!Пропагандни фалшиви медии!Европа гори!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски стратегически ракетоносец "Владимир Мономах" Бахууууууууууууууууууууууууу.....Братчет ,къф е надника ,бе
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Ами на коментара ми под нонер 18 виждаш колко минуса имам. Това преселение от Близкия изток и Северна Африка, предимно млади мъже в Европа е обективно и не е случайно. Не става въпрос дали ни харесва, или не. Има си природни закони. Американски учени са стигнали до извода, че яйцеклетката"сканира"спермазоидите и, ако носят генетични проблеми не се опложда. Колко"нормални"двойки имат репродуктивни проблеми? Все повече! Гадно, но трябва да се обновява генния фон.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е по-зле. Ние сме световни рекордьори....Ние какъв период изживяваме -периода"Продължаваме напред"....
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако България беше с население колкото Германия, починалите щяха да са 1981, ако Германия беше с население колкото България починалите щаха да са 81.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи ден и намиращата се на територията на Германия база "Рамщайн" преживя най-тежките си минути и часове. Системата й за ракетна атака се активира, след като руският стратегически ракетоносец АПЛ "Владимир Мономах" изстреля залпово 4 броя балистически ракети "Булава" от акваторията на Охотско море. Това, че джапанките се обдрискаха е повече от разбираемо, тъй като Япония е близо до Охотско море, но пиндостанският "Рамщайн" дълги минути да се тресе от страх, това е забележително.
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле каква пробита здравна система в Германия! Щом умират толкова хора на ден! Сигурно и Меркел е "тиква" и "мутра". И е чела само "Винету". В никакъв случай причината не е застаряващото население, заседналия начин на живот и грижите, с които се поддържат изкуствено хора с много хронични болести живи.
15
6
 
6
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Нормално. Казах и на баба ти Меркел ама не слуша. Аз съм божество и знам всичко. Така ще е ...затвори държавата и бройките тръгнаха нагоре . Преди при либерален режим бяха отличници по отношение брой заразени и починали. Хората умират от стрес. Вместо Коледа с реки от бири ,вурстчета ,щолен тя стойте вкъщи... Резултати налице ...
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му пука за Германия, лицемерите на Европа, всички останали сме зле, за да може те да са добре. От как ги има нищо добро не сме видяли от тях, нито във войните, нито сега в съюза. Като стане дума за демократични протести в БГ не можеш да ги чуеш, ама по разни македонски въпроси са много вещи. ******* мръсни. И тоя главния *** те го държат навласт да ви пие кръвчицата като кърлеж.
13
10
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какво искате всъщност - мерки не искате, ваксини в никакъв случай, искате да треп....ете лекари, искате на де плащате данъци, искате да въртите кючеци и да ходите като мухи без глави насам - натам, и накрая ще стане точно това, което не искате. Само като тресне вариола или нещо подобно, да не говорим за полиомиелит, защото засяга повече деца, е, тогава акълът може и да ви дойде в *** кра....туни!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление , "бежанците" не *** . Само нормални хора !
11
7
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До до 3 - здравеопазването е продукт на развитието на всяка страна. Нелепо е да се иска луксозно и супертехнологично здравеопазване, поне на този етап. Че много лекари не са читави, е ясно, то дори личи и от това, че не искат да се ваксинират. Ясно като бял ден, от какъв прими....тивен народ произлизат и те.
10
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Никой не бие в Германия, имам там роднини от поне 20 години. Плащат огромни обезщетения на пострадали пациенти, поради което имат и големи застраховки. Такова биене и плюене на лекари, дори и с основание, е по-скоро изключение. Плащат големи здравни данъци, и имат право да разчитат на добра помощ, а тук за 20 лв искате пет професора и 50 мед. сестри около вас. Е, няма да стане. Дори и там ревнаха за персонал.
9
4
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Не, там не ги бият. Там лекарите ЛЕКУВАТ наистина!