Спешно съвещание в Лондон заради спрените полети от и до Острова

Огромни опашки от автомобили и пътници се образуваха на фериботния терминал
21 дек 2020 07:10, Анисия Иванова
23
Спешно съвещание в Лондон заради спрените полети от и до Острова
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън свиква тази сутрин спешно заседание, на което ще се обсъди състоянието на международните въздушни съобщения на страна в светлината на вълната от забрани за полети до и от Великобритания, обявена от много страни с цел да се спре разпространението на новия щам на коронавируса, плъзнал широко из страната, предаде Ройтерс, цитирайки говорителка на премиера.

"Премиерът ще председателства заседанието на групата за спешно реагиране КОБРА. . . В момента вече са в ход и други срещи по въпроса, които ще продължат и утре, за да бъдат подготвени солидни ответни планове", каза говорителката.

Британското правителство обяви още по-строги ограничения в Лондон и Южна Англия, за да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса.

Франция наложи 48-часова забрана за преминаване на хора от Великобритания с всички видове транспорт. Пристанището в Доувър затвори за всякакъв трафик от британска страна до второ нареждане заради френските гранични мерки.  На фериботния терминал на пристанище Довър на Ламанша вече бяха започнали да се събират огромни опашки от автомобили и пътници, желаещи да прекосят водната преграда към континента. От Юростар съобщиха, че след изявлението на френското правителство, че границата затваря от полунощ, ще могат да извършват курсове само от Париж за Лондон на 21 и 22 декември.

Много страни също въведоха карантина за влизащите в тях британци или прекратиха полетите, а някои не приемат и пристигащи с други транспортни средства оттам. Скай нюз изрично спомена България, която прекратява полетите към и от Великобритания до 31 януари. Списъкът с останалите страни е дълъг - сред тях са Белгия, Холандия, Италия, Германия, Турция, Чехия  и Австрия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Недоволни са някой да им налага Ковизид, вместо Брекзит. По принцип им се сбъдна желанието да напуснат Европа в много по-голяма степен......Сбъдва се разбира се и българските хронични груйовчани ще си останат в долината на лайняяттааа - БКП_Лайнарияяяяяя, собствен аромат!:)))))))))
22
1
 
1
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
DALI TOQ COVID 19. E NAPRAVEN OT BORISCHO JONSON TAKA HEM SI DARJI NA DUMATA DA NAPUSNE VELIKOBRITANIA OT EVROPA. I HEM AKO TOI NE USPEE TO TOGAVA TE SAMI SHTESI ZATVORQT STRANITE. OSOBENO AKO IZLAJEM CHE ANGLIA E NAI ZASEGNATA STRANA.. AKO CHOVEK SEDNE I PONE 30 MINUTI SE ZAMISLI.10 GODINI SE SPORI ZA TOQ BREXIT DALI TIQ 10 GODINI NESA RASAJDAVALI ZA TOQ VIRUS. ZASHTOTO IMAT PODKREPA VINAGI OT TRAMP... OCHAKVAI TE SLEDVASHTITE *** PO GOLEMI LAJI...
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоволни са някой да им налага Ковизид, вместо Брекзит. По принцип им се сбъдна желанието да напуснат Европа в много по-голяма степен.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
riba, riba...mnogo riba...drebna
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заточеници на острова....Горкичките, живи да ги оплачеш!
18
2
 
0
 
! Отговори
Заповед преди 3 години
В тази заповед не се прекратяват полетите!Не знам на какво основание се анулират!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"в светлината на вълната от забрани за полети"този гугъл транслейт за нищо го нямате. четете ли си глупостите?
16
1
 
9
 
! Отговори
Док преди 3 години
С премиер журналист приличащ на бавноразвиващ. Щам е от октомври той сега се сети.По скоро той замазва положението заради брекзита. Да каже че новият щам е виновен
15
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Ти професоре.. От къде разбра, че ваксината е ефикасна само няколко месеца? Или и на тебе някой ти даде клавиатурата и дай да шляпаш по нея..
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са срещу Англия заради Брекзита.Всичко е политика и материални интереси.Никой не се вълнува от здравето на хората.Не си лъжете главите.Измамата с ваксините, действащи по няколко месеца и то незнайно как, е също само в полза на мафията.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англетата ако си мислят, че само вирус е причината... Тепърва ще ги чакат изненадите
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърд Брекзит
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай спряха полетите в началото нна епидемията и се оправиха. Всуички държави, които се справят с епидемията спряха полетите. В България обаче мутрите ниокга не са си поставяли за цел да се спре или ограничи епидемията и затова сега сме първи в света по починали от Ковид-19 на човек от населението от 1 ноември до сега.
10
3
 
26
 
! Отговори
Ето такива преди 3 години
Свръх загрижени реакции на правителствата подхранват конспиративните теории за естеството на пандемията. Че как до вчера мутациите нямаха значение, а днес когато Великобритания трябва да бъде притисната за сделка по Брекзит започнаха да спират самолети заради мутация. Че те с тестове още фалшиво отрицателни имат, колко ли ще хванат мутация.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До toti Не Европа и щатите основно си го набутаха сами с това почесване зад тила и не взимане на правилните решения. В една войска с командващ генерал по медицински въпроси е подчинен на лекаря, старо като света правило игнорирано в тая пандемия. Да пуснеш зараза свободно е равно на умишлено заразяване.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не спряхте полетите от и за Китай преди 10-11 месеца, а чакахте да стигнем до мутации?
7
3
 
15
 
! Отговори
toti преди 3 години
сами си го набутаха Британците !!!
6
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най правилното решение е : до ваксиниране на поне 50% от населението всички пристигащи у нас 2 седмици карантина в хотел като в Чина. Без значение откъде идва, дори да е от марс 2 седмици и точка. Иначе хитреците ще започнат врътки с дестинациите в опит да избегнат карантината.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм зимен,приключи
4
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си колко ли народ се е юрнал към Полша, Румъния, България да празнува коледа и нова година на родна земя и сега изведнъж - бам, карантина... По-лошото е ако ги пуснат на континента да сеят зараза.А като знам ние кви меки марии сме, като нищо тука изведнъж да почнат да се виждат автомобили с британски регистрации.