Хиляди посрещат Коледа в камионите си край Дувър

На летище "Менстън" все още има блокирани близо 4000 камиона
24 дек 2020 20:20, Ния Христова
12
 
Транспортният хаос край пристанищния град Дувър продължава. Масовото тестване за COVID-19 започна, но хиляди шофьори ще посрещнат Рождество в камионите си. Сред блокираните все още има и българи.
 
За голяма част от блокираните хора най-светлия християнски празник започна и ще свърши на магистралата или в някой от временните паркинги. Британските власти започнаха масовото тестване за COVID-19, но процедурата е бавна. Това допълнително покачва напрежението. 
 
Без негативен тест за вируса обаче, Франция няма да допусне никого на своя територия. Заради това хората бяха помолени да проявят търпение. 
 
"Хората нямат информация. Можем да бъдем търпеливи, ако някой ни даде информация. Всички се тревожат", каза един от шофьорите пред Bulgaria ON AIR.
 
В сряда вечерта някои от тежкотоварните камиони успешно са се изтеглили към Франция. Сред тях е имало и български превозвачи. Необходими са поне още 72 часа, за да успеят да преминат всички. 
 
На летище "Менстън" все още са блокирани близо 4000 камиона. В хаоса има и много семейства с деца, които са избрали Ламанша, за да се приберат по родните си места. Те споделят, че липсата на организация прави тестването невъзможно за голяма част от блокираните. 
 
"Чувствам се зле, защото не мога да се прибера при семейството си. Полицията ни каза да се върнем да си направим тест до Менстън. Как да се върнем, като всичко е блокирано?", попита един от блокираните.
 
Британски военни и френски пожарникари са изпратени на място, за да помогнат на процеса по изследването. Тази сутрин завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев успя да разговаря с част от блокираните български граждани. Той им е занесъл вода и храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че техните шофьори не искат да работят на ПРАЗНИЦИТЕ , защото имат достатъчно пари и самоуважение, а не както е в Бг дет събота и неделя всички магазини работят на мах и половината от работниците ,не за премии, ами и за заплатите ги е страх да попитат
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги компенсират материално. Имам един приятел пътува с камион. Всяка година остава по Коледа на пътя защото малко са желаещите да прекарват товарите през празничните дни. Товарите са хранителни. Магазините зареждат ежедневно. Неустойките са големи ако не се закара навреме доставката. Кара товари двупосочно Италия - Испания на всяка Коледа до 31.декемри с 250 евро на ден бонус. Не се връща до края на януари в България. Техните шофьори не искали да работят на празници.
6
4
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
те ще се съберат и ще си изкарат добре :D
5
3
 
7
 
! Отговори
Eagle eye преди 3 години
До ЦК на ГЕРБВ известен смисъл - да, вие ги изпратихте, както и вашите съпартийци от БСП (БКП-1).
4
6
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Коледа е! Да бъдем по-добри ! Да пием по едно за тези страдалци !!!
3
10
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Да не сме ги пратили ние ???!!!
2
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиони по света ще посрещнат Коледа в крайна бедност! Не ми пука за шофьорите със заплати, които може би ще получат компенсации за това.
1
2
 
19
 
! Отговори
Есе преди 3 години
Направи впечатление как със самолетите докарани,бедстващи българи от Лондон кацнаха в София и взеха да мрънкат.