Меркел очаква локдаунът в Германия да е до април

„Нужни са още 8-10 седмици стриктни противоепидемични мерки“
12 яну 2021 14:08, Елка Василева
55
Меркел очаква локдаунът в Германия да е до април
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че стриктните мерки за ограничаване на COVID-19 трябва да останат в сила за още 8-10 седмици, предаде германският таблоид "Билд", позовавайки се на източник, присъствал на вътрешното заседание на работната COVID група.

Меркел е посочила пред депутати от нейната консервативна партия, че очаква локдаунът в Германия, целящ да ограничи разпространението на коронавируса, да продължи до началото на април.

Още по темата

Меркел е изразила притеснения по отношение на разпространението на новия щам на коронавируса, който произхожда от Великобритания, пише още изданието и добавя, че канцлерът е прогнозирала десетократно увеличаване на честотата на заразяване с вируса до Великден, ако Германия не постави под контрол неговото разпространение.

"Ако не успеем да спрем този британски вирус, тогава ще имаме десетки пъти повече случаи до Великден. Нуждаем се от още осем до десет седмици на строги мерки", цитира "Билд" Ангела Меркел.

Досега Германия е регистрирала над 1 900 000 коронавирусни инфекции, като над 41 000 смъртни случая се дължат на COVID-19. В края на миналата седмица в страната се наблюдаваше най-рязко увеличение както по отношение на новите случаи, така и на смъртните случаи, откакто започна пандемията в страната, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
старото преди 3 години
До ДарвинИма един надпис на едно място над входната врата на Централните Софийски гробища,а той казва- И ние бяхме като Вас и Вий ще станете кат нас...Извода останам за теб УМНИКО.
47
0
 
2
 
! Отговори
Берлинер преди 3 години
Не звучи добре, но нещата могат да се променят и към добро. Засега радиусът на свободното движение е само 15 км.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек да очакваме и у нас да пеодьлжи до април
45
3
 
14
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Интересно какво целят тези не разбрах???Ще продължат безмисления живот на няколко старци в домовете и ще разбият бъдещето на цяло едно поколение: дългове, безрабтица, разбито здраве с ненужни ваксини....Това не го разбирам. Нормално е в природата старото да си отиде и да направи път на младото.
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нафталин да се маха вече. Съсипа Европа от неадекватни решения. Пусна куцо и сакато имигрантско да влезе, сега спря работата. Кой ще и издържат паплачите които се изсипаха с чували
43
0
 
18
 
! Отговори
Stalinista преди 3 години
След като в Германия е до април, това ще стане в цяла Европа. Въпрос на време е
42
1
 
21
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"Меркел очаква локдаунът в Германия да е до април"АКО ДОЙДЕ НЯКОЙ НОРМАЛЕН НА ВЛАСТ В ГЕРМАНИЯ, ЛИЧНИЯТ И ЛОКДАУН НЕСЪМНЕНО ЩЕ БЪДЕ ДОЖИВОТЕН СЪС СТРОГ РЕЖИМ, РАЗБИРА СЕ.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще отървахте нещата .дъщеря ми има бизнес в Германия.още не са превели болничните на болните от Ковид.от по 1 месец по сметките им. какво ми ги показвате. лъжете.и ваксини няма.зъболекар е и още не е ваксинирана.пълна анархия
40
0
 
19
 
! Отговори
КАНЦЛЕРЪТ ЕКСПЕРТ преди 3 години
...канцлерът е прогнозирала,... !!!!Боже пази създанията си!
39
0
 
13
 
! Отговори
Брио преди 3 години
По-скоро че умреме от глад 🙄
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как очаква много хора да оцелеят без работа вече година. Тя си има работа ,заплата ...дреме и.
37
6
 
22
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами така ще е до задължителната ваксинация, фашисти долни...
36
0
 
20
 
! Отговори
11 преди 3 години
Айдееее, до април, ама коя година?
35
2
 
25
 
! Отговори
МАТЕМАТИКА преди 3 години
Все още никой не знае ,но от Бразилия идва другата седмица новия мутант щам ТИК-Ге-23 SARS -ШЕВ 21 ГРО- QR-Б ,който е 560% по-заразен ,поразява мозъка на избирателите на Гроб и води до политическа импо-тентно-ст ,пневмонии и куп страхотии!СТАХУВАЙТЕ СЕ БЕ ,Многото страшно иде другия месец!Всеки трябва много да се страхува и да се чипира ,опа ваксинира веднага!СТРАХ МУ Е МАЙ-К-АТА!
34
19
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Така ще е :) Ще поседите малко гладни и затворени, докато се научите на уважение и дисциплина. Досега живяхте на кредит, сега е време да си платите вноските.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 34На някои като теб до ден днешен не им стана ясно,че в България всички партии са БКП и трябва да минат поне още 20-30 годинки за да дойдат истински демократи и да започне капитализма.Нищо не сме сменили през 1990г. същите са си на власт!
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 34Коя е Корнелия Нинова,че да си искам ваксина от нея ***?!ГЕРБ и БСП са БКП къде ме пращаш ти?!Всички са комунисти!
31
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩо не си поискаш ваксина от Корнелия Нинова бе?
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До април ,ама коя година никой не казва!
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираме в БГ по около 700 души на ден.Ако това темпо се запази за една година или 365 дни ще имаме 255 500 ваксинирани.Следователно ще са ни нужно 10 години за да се ваксинират 2 милиона и половина души.БРАВО НА герб!ЧЕСТИТО НА ЧАКАЩИТЕ СПАСЕНИЕ !