След Brexit: Конфискуват по границите сандвичите на британците

Забранено е да се внасят месо и млечни продукти в ЕС
12 яну 2021 12:02, Анисия Иванова
64
След Brexit: Конфискуват по границите сандвичите на британците
Снимка: Pixabay

Нидерландска телевизия засне гранични служители, които конфискуват сандвичи с шунка и други храни от шофьори, пристигащи в Нидерландия от Великобритания. Такива са правилата след Brexit.

Служителите бяха показани да обясняват наредбите за внос, наложени, след като Великобритания официализира отделянето си от ЕС. Според правилата на ЕС на пътници извън блока е забранено да внасят месо и млечни продукти. Правилата изглежда възмущават един шофьор, съобщи БГНЕС.

"След Brexit вече нямате право да носите определени храни в Европа, като месо, плодове, зеленчуци, риба, такива неща", каза холандски граничен служител на шофьора в кадри, излъчени от NPO 1.

В една сцена граничен служител пита шофьора дали в няколко от сандвичите му има месо. Когато шофьорът отговаря положително, граничният служител каза: "Добре, ще ги вземем всички."

След това изненаданият шофьорът пита служителите дали може да задържи хляба, на което получава отговор: "Не, всичко ще бъде конфискувано – добре дошъл в Brexit, сър. Съжалявам."

Великобритания официално се разведе с ЕС на 31 декември 2020 г., припомня BBC. От тази дата Великобритания спря да спазва правилата на ЕС, влязоха в сила нови договорености за пътуване, търговия, имиграция и сътрудничество в областта на сигурността.

"Отплуването" на Обединеното кралство означава големи промени за бизнеса – като Великобритания и ЕС формират два отделни пазара – край на свободното движение и нови разпоредби, включително тези, регулиращи вноса на лични стоки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така забийте им го на тея смешници.
34
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
# 17 много свеж коментар ! Хахахахаха Типично по брюкселски.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На рижевия,тази шунка може и да му е за последно! ЕU като им ударят спирачки за туй и онуй на брититата ще има да висят пред хранителните магазини с големи опашки за колбаси, кой взел взел кой не взел ще гледа с празен тумбак.
32
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Ще ти се, ама именно ЕС показа логика, прагматичност и стабилност, докато Великобритания през ден се въртеше на 180 градуса. Някои хора не можете да дишате, че има близо 30 нации, работещи заедно - искате всичко да е на принципа "разделяй и владей", но с ЕС няма да ви се получи, хехе.
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека им на рижавите сори, от днес нататьк опданиците на аглосаксонската кралица ще видят "кон боб яде ли"А за Холандците мога да кажа че 60 % най малко са про европейци, тьй че, нема се сьрдите!!!
30
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До QБЕШЕ финансов център - провери колко трейдъри се изнесоха към ЕС и САЩ и какви капитали отплаваха. Да не говорим за компаниите, които в последните 3-4 години масово преориентират производство и работна ръка към ЕС и Ирландия, за да избегнат цялата простотия, която англичаните сами си причиниха. Ирландия даже пусна директни фериботи и вече няма камиони, които пътуват през Великобритания - всичко е директно на линията Рослеър-Дънкърк. Трафикът на Доувър е около 20% от обичайния - смятай!
29
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои българи, бе бате? българите, като теб ли?Вас ви знаем, вие навсякъде сте едни и същи, къпете се от дъжд на дъжд и решавате споровете с нож.А да, щях да забравя, че ако не излъжете и не краднете днес, няма да заспите.
28
3
 
11
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
До Анонимен 10Извинявай колега, но остана ли кой да гледа кокошки в Англия? :)
27
3
 
19
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Тираджия-вегетарианец досега нямаше. Ама сега зорлем ще ги направят.
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22 Като е гласувал за Брекзит и не е чел разпоредбите - Да ми яде наденицата ...
25
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са условията, които самите британци си извоюваха, така че не знам от какво се оплакват и са недоволни.А ако не им харесва, винаги могат да се оплачат на арменския поп.
24
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха български служители щяха да ги заснемат как конфискуват сандвичите и как ги изяждат.
23
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Нормално, те имат единствената цел да помагат на Кремъл. Принципи нямат, затова когато Кремъл беше добре с Ердоган, Ергодан беше техния герой, а когато се обърна срещу Русия (временно) изведнъж стана най-големия им враг: в рамките на по-малко от година и половина.
22
24
 
15
 
! Отговори
Q преди 3 години
Британците не ги мислете. Англо саксонците от векове управляват света. Финансовия център в света е Лондон. Страдат само обикновените британци. Парите ще текат от ЕС към Британия и обратно каквото и да стане. Богатите ще са богати, бедните ще са бедни ОТНОВО
21
21
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Пълни ЕС простотии...
20
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, да вземат всичко от сандвича, но защо и хляба на човека са взели. Щом ги е попитал дали може да задържи поне хляба, значи този човек няма какво да яде. Щеше да яде само хляб а то и него му взеха... Това не е нормално. Хайде саламите и кашкавалите да ги вземат, да ги хвърлят ако искат, но филийките да му ги дадат. И без това тези хора живеят като куччета. Спят по паркинги, няма редовно тоалетни и куде да се изкъпеш... спираш където ти каже времето за каране а не когато ти се почива...
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия, ако гледаш кокошки, е ЗАБРАНЕНО да ги храниш с остатъци от храна, включително хлебни трохи, както и с червеи. В Англия започват много бързо да затъват в ужасна, нечовешка диктатура.
18
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност шоферите не са англичани. Те са или тукашни или румънци поляци и разни такива. Дреме му на англичанина за някакъв сандвич. Онези ядат яйца с бекон, фиш и чипс и то в най-лошия случай. Медиите се опитват да представят все едно британеца страда. Защото така е спуснато. ЕС-соростутките ги е страх от ефекта на доминото, че и други ще излязат и спускат тъпотии за манипулация на електората.
17
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оксфордски сандвичи - не можеОксфордски ваксини - може
16
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без трета световна война няма да се оправи света.