Вече е факт: В Нидерландия всички у дома до 21:00 часа

Парламентът на страната одобри вечерния час
22 яну 2021 07:43, Ния Христова
27
Вече е факт: В Нидерландия всички у дома до 21:00 часа
Снимка: БГНЕС

Парламентът на Нидерландия одобри въвеждането на вечерен час в страната като мярка за борба с пандемията от коронавируса и разпространението му. Според правителството мярката трябва да влезе в сила още от събота, предаде Франс прес.

Парламентът одобри вечерния час с условие, че той ще започва в 21 ч., а не в 20,30 ч., както настояваше правителството.
Още по темата
По време на вечерния час между 21 ч. и 4,30 ч. навън ще може да се излиза само при спешна необходимост. Очаква се този режим да остане в сила поне до 9 февруари. Изключение ще се правят за медицински спешни случаи, за хора, чиято работа е ключова, и за разхождане на куче.
 
Нарушителите на вечерния час ще бъдат глобявани с 95 евро, посочва Ройтерс и припомня, че в Нидерландия не е имало национален вечерен час от Втората световна война насам.
 
Училищата и магазините за нехранителни стоки в страната са затворени от средата на декември миналата година. Баровете и ресторантите затвориха два месеца по-рано.
 
В последните седмици броят на заразените в Нидерландия бележи стабилен спад, но здравните власти твърдят, че новите варианти на вируса ще доведат за нов ръст на случаите до следващия месец, ако мерките за социална дистанция не бъдат затегнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 3 години
има час защото хората си ходят на гости вечер - не е особено трудно да се сетиш. Още от началото се знае, че семейство и приятели е основният начин на разпространение. И може да плюете колкото искате, но сравнете смъртността на Холандия и България и пак ще си говорим. Чичо ми почина в пред болницата защото нямаше легла, а в Холандия това няма как да стане. Баси и начетените всички в тия кометари.
24
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
ЕЙЙЙ мафия навсякъде, геноцид и унищожаване психиката на хората, няма спасение и това е. Омотават ни с тия мутаций да си изпълняват мисията и така може до безкрайност за съжаление.Който издържи.
23
2
 
9
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
до Фин: Напротив, много добре съм разбрал.До 21ч. народа щъка, а в 21,01 часа "вируса" настъпва.Сега разбра ли го и ти?
22
7
 
18
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
е затова беше измамата за да дойде байдън на власт... още на втория ден се започна с 3,4,5 и тем подобни вълни на нещо, което не е научно доказано... тежко робство идва просто както каза Винету 80% от населението не вдява за какво иде реч и това е добре за престъпната му дейност вече 30 години... (не говоря само за последните 10-на години)
21
1
 
6
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Не ДО а от 21 часа
20
3
 
24
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
До 21 часа няма ''вирус'' или...............?!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-обичам да си разхождам кучето в 4 пред нощта и да слагам запетайка пред "и".
18
1
 
25
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Следваща стъпка - спиране на тока в 23:30
17
21
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Браво. Дано скоро да го въведат и у нас!
16
7
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Марихуаната е забранена, защото води до психични отклонения. Плюс това легализацията ѝ е първата стъпка от легализацията на ВСИЧКИ наркотици и НОРМАЛИЗИРАНЕТО на наркоманията.
15
5
 
20
 
! Отговори
Ще се връщат преди 3 години
май концентрационните лагери! Но вече в тях ще са тези,които не искат да се ваксинират ,да се чипосват един вид! Както е писано в КНИГАТА-Няма нищо ново под слънцето! Мерките, които сега се "прилагат" са абсолютно същите, които и Хитлер започна да прилага- блокади, полицеиски час, затворени магазини ...Да сега няма бойкот на еврейски магазини, но пък има бойкот под формата на забрана , да не работят ресторанти,МОЛ-ове,кафенета. Абсолютно по същия начин става, и то перд очите ни,ама не виждаме!
14
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с вечерния час е голяма простотия.Няма нищо общо с медицината
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2Защо изобщо е забранено?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНЩе малтретираме теже
11
0
 
8
 
! Отговори
Кафе със порция смях преди 3 години
Нийчето пак кърти със заглавие. Явно неграмотността е предимство. А след 21:00 къде да ходят хората?
10
8
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Активист на БСПКато всеки комунист и ти не правиш изключение. Слаб0умен ***. Чул, недочул за тази книга и вече се прави на разбирач :))) Поне да и беше научил заглавието. Забрави да споменеш и че Бойко и НОЩ са виновни. Или рептилите и илюминатите, а защо не и евреите, дето искат Нов Световен Ред. Да ви чипират вас, другарите, че да ви гледа Бил Гейтс как по цял ден седите пред компютрите и не правите нищо друго, освен да ръсите злоба, че комунизма не победи в световен мащаб :)))
9
0
 
23
 
! Отговори
435626 преди 3 години
Защо полицейски ,а не здравен час .Нали цели предотвратяване на здравни проблеми ,не на криминални!
8
16
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ НА ЧЕНГЕТАТА ДА МОГАТ ФИЗИЧЕСКИ ДА МАЛТРЕТИРАТ НАРУШИТЕЛИТЕ НА КОВИД МЕРКИТЕ КАКТО Е В ИНДИЯ И БАЛИ!
7
1
 
23
 
! Отговори
Neverland преди 3 години
В нийделандия могат да си пушат тревица и вкъщи.
6
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек вируса излиза на лов само през нощта, тъй ли!? Т. нар. демократични страни, които ни поучава как да се оправяме в България по всички въпроси, лека - полека се връщат към времето на третия райх.Сега остава да върнат символите, които се рисуват на вратите на определени хора. 40-те години на 20ти век са ги слагали на евреите, сега може да са на тези с положителен тест.Европейските паспорти скоро няма да важат, по важен ще е имунизационния паспорт...