Германия е затворена, хората го приемат философски

Нещата са значително по-спокойни, посочи Петър Пунчев
26 яну 2021 14:17, Анисия Иванова
23

Европа се сковава от трета вълна на епидемията. Много страни въвеждат допълнителни мерки за безопасност, за да не се стигне до ново претоварване на болниците. Германия също затяга мерките, особено за страните с висока заболеваемост. Днес се навършва една година от първия оповестен случай на заразен в страната.

Нещата в новините изглеждат по-тревожно, отколкото са в реалния живот. Всичко обаче е затворено. Животът не е нормален, но германците го приемат философски. Това каза за "България сутрин" журналистът Петър Пунчев пряко от Дюселдорф.

По думите му действията на правителството се възприемат положително

"Не им е леко на собствениците на заведения, но не виждам почти такова сред тях, което да не предлага храна за вкъщи. Всички се стараят по малко да поработват, за да се запазят. В Дюселдорф нещата се възприемат доста спокойно. Като човек, който следи детайлите, видях чрез апликацията на телефона си с колко заразени сме се срещнали. От три седмици не съм забелязал да съм бил в контакт с болен", допълни Пунчев за Bulgaria ON AIR.

Според журналиста нещата са значително по-спокойни от началото на пандемията.

"Имаше моменти на задъхване на здравната система, властите не искат да се връщат към това. Тук ваксинацията също върви бавно, въпреки очакванията. В момента са ваксинирани около 1,6 млн. души - очакваше се да са двойно повече. Европа е потърпевша от действията на фирмите производители на ваксините. Няма голяма разлика в това отношение между България и Германия", обясни Пунчев.

46% от инжектираните в страната досега са минали ваксинация по професионален признак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари