Силна експлозия срина до основи хотел в Гърция

Взривът е съборил триетажната сграда
4 фев 2021 16:12, Ния Христова
10
Силна експлозия срина до основи хотел в Гърция
Снимка: Pixabay
Силна експлозия срина до основи хотел в северозападния гръцки град Костур, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini. Изданието пояснява, че няма постъпили данни за пострадали.
 
Взривът е избухнал в 1:30 часа сутринта и е съборил триетажната сграда. Фрагменти от стъкло и метални предмети са били разпръснати в радиус от най-малко 80 метра, става ясно от видеокадрите от местопроизшествието, показани от държавната телевизия ERT.
 
На място са изпратени пожарникари от Костур. Полицейски служители са отцепили района и са блокирали движението по главната магистрала, водеща към града, която минава близо до хотела, предаде "Фокус".
 
От регионалната дирекция на пожарната служба на Западна Македония и полицията в Костур заявиха, че собственикът на хотела бил категоричен, че той е бил затворен през последната година и че в сградата не е имало никой в момента на инцидента.
 
Пожарната служба и местната полиция не предоставят никакви данни за причината за взрива. Разследването на инцидента продължава. 
 
Тризвездният хотел се намира на 4-ти км от националната магистрала Костур-Атина-Солун, до Костурското езеро. Построен е в началото на 70-те години и е напълно реновиран през 2010 г., като предлага 75 стаи и пет апартамента, според уебсайта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Костур е чисто български град, сега се казва Кастория и вече е чисто гръцки...
9
1
 
3
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ТоТъкмо щях да проверявам за сегашното му име.
8
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Добре че хотела не е на ***, защото ще се наложи пак да се опразва червената каса.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНМоже и някой да му го е гръмнал,няма как да гръмне сам,нали?Защо гръмнат хотела е отделен въпрос,който надали ще излезе на бял свят.И там може да са се появили мутри,да не дава Господ!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНМоже и няко да му го е гръмнал,няа как да гръмне сам,нали?Защо го е гръмнал е отделен въпрос,който надали ще излезе на бял свят.И там може да са се появили мутри.
5
1
 
3
 
! Отговори
Финансов Съветник преди 3 години
Наще мутри да вземат пример и да почват да гърмят хотелите по черноморието докато са затворени.
4
0
 
9
 
! Отговори
То преди 3 години
че някога този град е бил български и се е казвал Костур е така. Но като съм ходил там, на табелите пише Кастория. На гръцки.
3
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ще го гръмнеш, ама застрахователите ще те разнищят от игла до конец.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек не знае какво губи, когато печели и какво печели, когато губи.Затворен заради вируса, а ако беше отворен, човекът можеше и да не е жив. И не само той.Божа работа - на кого каквото му е писано.
1
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ХОТЕЛА БИЛ ЗАТВОРЕН ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА НО БИЛ ЗАСТРАХОВАН И СОБСТВЕНИКА КАТЕГОРИЧНО СИ ПОИСКАЛ ЗАСТРАХОВКАТА!!!И АЗ ДА ИМАХ ХОТЕЛ КОЙТО Е ЗАТВОРЕН И ЗАСТРАХОВАН И АЗ ЩЕ ГО ГРЪМНА :D