Меркел за COVID: Будя се нощем, мисля за решенията, които ще взема

Тя вижда светлина в тунела, но все още е нужно търпение
5 фев 2021 09:46, Елка Василева
58
Меркел за COVID: Будя се нощем, мисля за решенията, които ще взема
Снимка: архив, БГНЕС

Канцлерът на Германия Ангела Меркел каза, че се буди нощем и започва да мисли за съдбоносните решения, които трябва да взема в опит да се справи с пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Меркел, която е известна със своя твърд и делови подход, беше поставена под натиск през последните седмици заради бавното напредване на кампанията по ваксиниране в Германия и ЕС в сравнение с Великобритания, САЩ и Израел.

В необичайно лично телевизионно интервю Меркел каза, че познава много хора, които се страхуват за поминъка си във връзка с пандемията и че не забравя такива лични истории.

Будя се нощем и мисля за разни неща. Това е трудно време за мен. Искам да съм премислила обстойно нещата, преди да взема решение, каза Меркел по телевизия Ер Те Ел.

Още по темата

Изправена пред остри критики от някои германски медии, особено най-тиражния таблоид Билд, по-рано Меркел разговаря с група германци за кризата и последиците от карантината, включително с объркани родители, които правят усилия да се справят.

Все пак Меркел, която беше похвалена за начина, по който ръководеше първата вълна на кризата, предупреди, че макар ситуацията да върви във вярната посока, все още е нужно търпение.

Виждам някаква светлина в дъното на тунела. Но трябва да сме много, много внимателни, за да сме сигурни, че на последната отсечка няма да умрат много хора, каза Меркел, цитирана от БТА.

Тя подчерта, че е твърде рано да се каже колко ще продължи строгата карантина в Германия.

Иска ми се да съобщя някои добри новини. Но няма смисъл да се дават фалшиви надежди, затова винаги се опитвам да съм реалистка.

Германия е регистрирала над 2,2 милиона случаи и близо 60 000 починали от COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Светлина в тунела преди 3 години
има, ама не сме минали и бразилския щамове и неговите мутации, пък не се знае има ли пък ваксини. Трай , коньо, за зелена ливада.
46
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ние дори не спим като няма работа, няма и помощи, защото Борисов прибира еврофондовете в чекмеджетата си и купува гласове да го изберат наново
45
0
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Отнехте най _ привлекателното качество на ЕС _ свободното движение на хората. Няма никакъв контрол на злоупотреби с европейски закони. Тогава за какво е този съюз??
44
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Отпускайте всичко да получим колективен имунитет. Какво има да се мисли. Когато е свършвала чумата да не би да е имало лок даун и!! И бабите ни пак са живяли.
43
1
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Като не можеш да спиш-зелена рецепта с приспивателни!Някои се приспиват с алкохол!
42
3
 
5
 
! Отговори
Неутрално преди 3 години
Когато в страна като Германия влязат над един милион души имигранти, те носят със себе си и причинители на заболявания, специфични за страните, от които идват. В този смисъл, може да се каже, че за немците, Ковид-19 не е проклятие, а избавление.
41
1
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
как да спиш като си се снимала в самолетите на кемтрал сзо, които пръскат със специалните самолети пръскачки .Вече и резултата дойде + 5G мрежата.В Милано е бъкано с антени ама и много си заминаха от висока честота.Все едно си у микровълнова фурна.
40
1
 
11
 
! Отговори
boicho преди 3 години
Мисли, чака те пъкъла.
39
2
 
9
 
! Отговори
со святими упокой преди 3 години
Когато човек нощем не спи...а си блъска главата...зжоначи че или има нечиста съвест..или се е захванал с проблем надвишаващ силите му!!!..И какво измисли...'Мути"? Нищо по-различно..има някаква светлина в тунела!!!! В кой тунел..г-жо Кашнер? и каква е тази светлина??!!! Може би от идващият влак?
38
1
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Ми недей, дай оставка!
37
2
 
5
 
! Отговори
трън преди 3 години
В един момент обаче изпращат сметката! Така се получи и когато бяхме с Русия, дядо ти Тодор вземаше, а накрая трябваше да фалира пенсионния фонд, златен резерв и т.н.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисли? Че няма ли умен телефон, докато седи на клекалото?
35
1
 
11
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
По въпроса за антисемитизма който един постави: От къде накъде еврейка е канцлер на Германия? И възможно ли е чист германец на мястото на Нетаняху в Израел? И в чии ръце са медиите в Германия и САЩ и кои се бъркат във вътрешните работи на БГ
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че не Меркел взима решенията, а тя поема отговорността за взетите решения, за което й плащат господарите й... :) ... Просто се буди вечер и мисли какви ги е надробила, подчинявайки се на разни личности, нищо повече... Другото е за шараните, които още вярват в дядо Коледа...
33
1
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Осмелявам се да подскажа на г-жа Меркел едно решение -да купи руската ваксина!Готов съм да се обзаложа ,че това ще стане!
32
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 3 години
Немците са работлив, практичен и точен народ, но и те като българите си избират най-неподходящите лидери. Примери много... Хитлер... Меркел...
31
2
 
5
 
! Отговори
д-р Петров преди 3 години
В живота на човека има 4ри стадия на развитие: Първи стадии до към 17 - 18год. не знаят накъде как и защо. След това изтрещяват до към 45 - 50 год.възраст,от 50 до към 65 - 70 изкукуригват и последния стадии е когато изкуфяват...Тая в кой стадии е?
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние се будим да ревем в очакване на новото...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно често сънува оня грозна бабичка с косата и за това буди.
28
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До НякойАми, че то и аз на всеки два часа се събуждам! И като бебетата - плача!