ЕС с втора сделка с Pfizer/BioNTech за още 300 млн. дози ваксина

Споразумението вече било одобрено от Еврокомисията
9 фев 2021 08:27, Елка Василева
31
ЕС с втора сделка с Pfizer/BioNTech за още 300 млн. дози ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз финализира сделка с Pfizer/BioNTech за доставка на още 300 милиона дози от ваксината им срещу COVID-19, съобщи за Ройтерс говорител на ЕК.

През ноември м.г. ЕС осигури 300 милиона дози от ваксината на Pfizer и обяви предварителна сделка за още 300 милиона дози на 8 януари. "Комисията одобри новото споразумение днес /в понеделник/", заявил говорителят.

Още по темата

Представител на ЕС, участващ в преговорите с Pfizer, заяви, че съгласно новата сделка държавите от ЕС вече са поръчали 200 милиона дози за доставка тази година, а преговорите за сроковете за други 100 милиона дози още продължават.

Говорител на Pfizer потвърди пред Ройтерс, че преговорите продължават, а говорител на BioNTech отказа да коментира.

Европейската комисия беше подложена на остри критики през последните няколко седмици след като производители на ваксини, вкл. Pfizer, обявиха забавяния в доставките за първите три месеца на годината.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МишоТакава ли е?А, ти ги тества всичките и знаеш, нали?
25
6
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Естествено - на джоб парата си върви! Нищо, че е най-слабата и опасна ваксина!
24
6
 
3
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До ЧокоНикъде не е казано че са безполезни. Дори за новия щам предпазват на 100% от влизане в болница и смърт. Не предпазват от лека форма, която можеш да караш на крак. С нова версия на вакисните ще предпазват и от това. Но на този етап е достатъчно да освободим болниците и да отпаднат мерките.
23
5
 
4
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
В друга статия в този сайт се споменава, че дори и СЗО апелира към промяна на ваксините. ЕС защо купева толкова ваксини при положение, че ще са безполезни.
22
5
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Голяма, част от тези дето няма да се ваксинират пушат, почти всички пият, всички ядат *** с палмово масло и ГФС. Но ваксина? О, неее, може да е вредна.Ако беше вместо на инжекция на ракия или зрънчо, вече да сме се ваксинирали всички.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистТи сигурно и Ф-16ки не караш.Егати, и там те минаха.
20
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Накрая ще се окаже, че съм платил от всичките видове минимум 20 броя, нищо че няма да са доставени още по малко че не мисля да се ваксинирам, но това не ме лишава от задължението да ги платя.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радостни новини за русофилството. Новият руски посоль г-жа МУтрофановна носи заедно с акридитационните си писма и 2 чанти със съвеЦка ваксина Спутник V, писмата и чантите ще ги остави на пРезидента Радев за честно разпределение между българските русофили. Русофилите пак намазаха покрай велика Русия.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕК пак подля вода на русофилската ваксина сПУТИНк V. Сега какво ще я правим руската ваксина? Освен всеки русофил да бъде ваксиниран с 5-6 сПУНИНка V в най-големия човешки мускул докато се получи гарантиран имунитет до лятото. Ха да им е честито на русофилите.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Русофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая ЕК е толкова смешна и безполезна , че направо да си паднеш от смях, то Сърбия се справя по-добре и със заразата , и с ваксинирането, а е извън великия ЕС!
15
3
 
6
 
! Отговори
Новата измама преди 3 години
Погледнато от страни излезе, че един т.нар. 'китайски вирус' съживи американските събирачи на пари.Силно впечатление прави, че има само един доминиращ фармацевтичен картел между Файзер-Бионтех който взима огромни по размер поръчки за ваксини.Много съмнително е всичко това. Как се произвеждат толкова милиарди дози за изключително кратък срок. Или са били вече произведени и е само трябвало да се пусне сценария с 'китайския вирус'?
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само у нас в Бг, мал оумните русофоби отричат руската ваксина, докато целия свят, включително Австрия и Унгария като членки на ЕС, скоро Чехия, подписват договори за нейните доставки. Значи, това българина действително е пустиняк, след като не мисли практично, а говори и действа от чиста омраза.
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Какво и е "руското" на ваксина, която е разработена по американски патент?Да не говорим, че не е вярно, но вие и на пръвото препиятствие сте гола вода.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12 Майсторе и разбирачо, полимиолита в света беше преборен благодарение на руската ваксина, разработена и произведена по американски патент, който бил забранен в САЩ.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, не са ли *** оти в управлението на ЕС???Метнаха ги с предишната сделка, не доставиха стоката а си усвоиха парите. Веднага им се превеждат отново пари?Същото и с АстраЗенека. Бюросратите от EU им превеждат милиарди, за да си разработват ваксината. Разработиха я и не доставят договорените количества. А това може и да е за добро, защото се оказва, че срещу новия Английски вирус има случаи на 5% ефективност на тази ваксина.
10
6
 
3
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Отече квиченето за най феноменалната съветска ваксина! Смях.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 9"Първо, никой не ви кара да се ваксинирате, второ, руснаците имат добри традиции във вирусологията и доказано действуващи добре ваксини и преди."В Русия всяка година се регистрират нови 100 хил случая на туберколза, въпреки националната програма за ваксинация.Толкова с "традициите за добрите ваксини".
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпродажба! Промоции! Последни бройки! Скоро излиза лятната колекция, с африкански мотиви!
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, а нашите любители на руското така се бяха зарадвали на безаналоговите постижения на Спутник, че се размечтаха как Европа ще се втурне презглава да поръчва от нея, те, пак от германската. Егати. Ами, сега, кой ще им внесе? Даже и Марешки не иска.