Десетки българи задържани за престъпна схема с цел просия във Франция

Хората се настанявали във временни постройки в Тулуза
13 фев 2021 10:48, Петя Славова
74
Десетки българи задържани за престъпна схема с цел просия във Франция
Снимка: БГНЕС


Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало на територията на Република България и чужбина. Целта на сдружението, освен користна, е и съгласувано извършване на престъпления в страната, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години.

В хода на разследването, от МВР-Дирекция “Международно сътрудничество“ е получена информация, че властите в Република Франция междувременно установяват наличието на незаконно селище с около 150 жители, самонастанили се във временни постройки в района на стадион "Муниципал“ в гр. Тулуза. Същите са се занимавали с просия.

По линия на международното сътрудничество българските власти са информирани, че в Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала десет български граждани, по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците на Тулуза.

По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.  

По делото на Специализирана прокуратура са събрани доказателства и за извършени вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за сексуална експлоатация.

От събраните доказателства по делото, водено във Франция, се установява съпричастността на пет лица - български граждани, спрямо които и по разследването на Специализирана прокуратура са били налице доказателства за участието им в организираната престъпна група, извършваща трафик и експлоатация на лица в периода от 2015 г. до настоящия момент. Досъдебното производство е трансферирано във Франция, където лицата са осъдени от съда в Тулуза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
28
 
! Отговори
Драги журналисти, преди 3 години
Вие сте в по-мизерна ситуация и от тези "българи", за които пишете. И вие като тях просите, но разликата е, че продавате род и родина за жълти стотинки, наречени за благозвучие "хонорар". Не сте ли учили Ботев в университета? Поетът много точно ви е описал още преди век и половина.
26
2
 
28
 
! Отговори
Ей, днеса, преди 3 години
Много ли сте обидени на тема произход, че триете, щом някой предположи, че и вие сте от тези "българи"? Щото П. С. ги назовава така, ама всички знаем, че са само "български граждани" заради документите. И пак питам - много ли ще ви дърпат ушичките и ще ви пляскат по ръчичките и по други по-интимни места, ако се придържате към истината?
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са българи ама в личната му карта ПИШЕ Б Ъ Л Г А Р И Н.
24
1
 
36
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Пишете нещата с истинските им имена, това НЕ СА БЪЛГАРИ!!!!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да просиме,но сме Европейски просяци.Така че франсетата да си гледат работата.
22
0
 
33
 
! Отговори
adibas преди 3 години
Те тези българи вършеят навсякъде из Европа, не е само Франция. Джебчийството, кражбите, измамите и всичко свързано с доход без полагане на общественополезен труд си е техен патент и тяхна отличителна черта, откакто ги има. Да сте виждали ромеи на опашка в данъчното?Няма и да видите.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИндобългари?ЕС граждани с ромски произход?хахахаха. Напълно подкрепям. Както в САЩ си имат Афроамериканци , така и в България трябва Индобългарите да се знаят . Всъщност те на паспортите лесно се различават. На Индобългарите за снимка се използва негатива ..... щото мнооого тъмна тая ммутра ве, нищо не се вижда . А на негатива всичко е видимо. Дори златното зъбче .
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дбес 150, утре 300, вдругиден 30000...
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа момент как така, тези са от защитения вид не може да подягате !!!Почвайте и гетата в София и градовете в БГ там също има престъпни групировки .... защо така избирателно ??
18
0
 
22
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Хаха,значи и там тези българи са си образували катунн?!? Нищо не може да ги спре!
17
11
 
2
 
! Отговори
Марсел Попов преди 3 години
До ИзненаданВсъщност грешката е вярна! Няма разлика между манталитета на Гaнча и този на Асан!
16
0
 
14
 
! Отговори
Тито преди 3 години
Столипеново, Шекера, Изток..все ,,българи"
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от площада лятото, отидоха на "специализация" в чужбина:))))))))))))))))))))))
14
3
 
14
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Значи българи ,аххххааа!!!!
13
2
 
7
 
! Отговори
svetlio преди 3 години
Българи в ''
12
4
 
27
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
преестанете да антибългарската пропаганда .Кой ви плаща за това ! не ви ли е срам Много добре знаете че тези не са бългьри
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента нашата смела външна министърка Захариева, вместо да иска разследване на скъсано въже на К2 или да се тревожи за Навални, да направи официално изявление, че това не са българи! И да попита има ли въобще държава, която да е успяла в интеграцията на тези?!
10
4
 
28
 
! Отговори
Изненадан преди 3 години
Българи ли? Не са Българи.Всички знаем какви са.Не го пиша защото е забранено в иначе свободният ни свят.Ей тези "българи" разнасят "българщината" из Европа.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко друго са...НО НЕ И БЪЛГАРИ!!!
8
1
 
25
 
! Отговори
Българи? преди 3 години
Жалко е, че такива '' български'' индивиди ни градят имиджа. Тематично, преди няколко дни гледах предаване по Дискавъри за летищна сигурност. Бях изумен като хванаха ''български гражданин'', който беше скатал една камара пари къде ли не, без да ги декларира. После върви обяснявай, че това не са нормални ''българи'' и не всички сме такива.