Сълзотворен газ в Гърция срещу протестиращи против ограничителните мерки

На демонстрациите присъстваха главно млади хора
14 фев 2021 19:54, Нели Христова
87
Сълзотворен газ в Гърция срещу протестиращи против ограничителните мерки
Снимка: БГНЕС

Полицията в Атина използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу ограничителните мерки, свързани с епидемията. Демонстрация имаше и в Солун.

Предимно млади хора се организирали в социалните мрежи на протест срещу продължаващите вече трети месец строги ограничения, коментираха пред медиите демонстрантите. В Атина над 400 души проведоха демонстрация пред парламента. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите. Има арестувани.

В Солун също пренебрегнаха студеното време и стотици гърци се събраха на протест в центъра на града. Някои от тях носеха маски, други - не. Всички скандираха: "Долу хунтата на коронавируса" и "Искаме си живота обратно".

В районите на Атика, Солун и други области вече трети месец продължават строгите мерки срещу разпространението на коронавируса и вечерен час в цялата страна. Дори през уикенда е от 18 часа с пълна забрана за движение. Маските са задължителни и на открито.

Опозицията изрази становище в парламента, че многократното въвеждане на все по-строги мерки е "пълен политически неуспех на правителството".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоЯ кажи, кои ти каза, че "тестовете са фалшименто". Откъде ти дойде информацията за това?
51
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахаВ Русия не протестират срещу мерките другарю, това е разликата. Там протестират заради смачкването на Демокрацията.Но ти това си го знаеше.
50
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоПриятел, ти като цитираш Конституцията знаеш ли какво значат нещата, които цитираш?Питам като човек, който е полагал изпити по Конституционно право, та ми е любопитно.
49
2
 
32
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Във Франция, Германия и Гърция полицията няма скрупули да бие и да обгазява протестиращи. Но когато същото се случи в Русия и Китай, веднага настава един рев и вой.Аз САЩ дори не се занимават с палки и сълзотворен газ, там направо разстрелват протестиращите на улицата, това дори и в Русия не се е случвало, през последните 50 години, руската полиция да застреля протестиращи граждани.
48
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде има неграмотни червени анти-ваксъри и конспиратори. Даже и репликите им са еднакви. И при нас е "долу хунтата":)))))
47
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен41"текста" е:-"Епидемия се обявява когато броят на ЗАБОЛЕЛИТЕ надхвърли 200 на 10 000"!!!!За да обявят "национална епидемия",броя на ЗАБОЛЕЛИТЕ трябва да стане ..за 5 милиона граждани,..100 000 БОЛНИ!!!!!Видя ли числото?И друго:-Условието е да са ЗАБОЛЕЛИ,НЕ.."тествани с фалшименто тестове"!!!..*** какво да ти разправям?..Се едно можеш да вденеш нещо..
46
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до 49това е МЕНТЕТО,боковата пиарка във форума!..ако наистина можеш,гръмни я!..И на мен вече ми додея..
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората, които до вчера ни крадоха и унижаваха (политиците), от днес се загрижиха яко за нас!Раздават се докрай, за да опазят животите ни, дори против волята ни.Не им вярвам изобщо!
44
20
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Бойко, така се прави! Учи се!Пускаш полицията да бие и разгони протестиращите заради неспазване на санитарните изисквания, дори и шофьора на самолет да е там! Още древните римляни са казали :"-Добър или лош, законът е закон!
43
6
 
16
 
! Отговори
Край преди 3 години
С право протестират хоратаВсяко огричение за което няма разумно обяснение е произвол на власттаУ нас единствеността нелогична мярка е забраната на кръчмите да работят на открито2 седмици имАхме по 15 - 20 градуса навън беше перфектноКръчмите са жизнено важни за обществото
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Испания и Португалия фашизмът управлява до 1975 година. В Гърция Хунтата на генералите управлява също дотогава.В Турция военни режими срещу ислямистите.Германия, Италия са демократизирани с оръжие и окупация.
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията първо ще приключи в Гърция, след това в Западна Европа и чак накрая, след няколко години, ще приключи в България, когато Боко Тиквата реши да се пенсионира.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военната хунта управлява Гърция до края на 70-те години на 20 век.Те са свикнали.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40 и в двата случая са се борили за правата си и са отстоявали позицията си това е общото Защо ги оправдаваш в единия , а в другия - не ?
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21О в цта никога не се бунтува, тя си стои кротко, вярва на това което и кажат правителството, шефа...... и драска страхлив глипости по форумите. Тези които се бунтуват са друга порода която няма нищо общо с о вцата. Ти от коя порода си, от тази на о вцет или от другата?
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе! Не може да бъде - сълзотворен газ, срещу мирно и законно протестиращи....???И това в "демократичния" Еврейски Съюз? Не го вярвам! Това е фалшива и манипулативна новина, прокарана (направо - пробутана) от недемократичните руски хакери!Там арестуват за несанкционирани протести, не обгазяват всичко живо!
36
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо 36 Затова си има текстове за въвеждане на извънредно положение , когато се разпространява заразна болест и няма лечение за нея Дори преди стотици години , като е имало чума , хората са си затваряли градовете и са чакали да премине Като не иска човек - напуска града и си върви при чумавите , ама обратното не е допускано
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОтговарям директно, не, не съм ги аплодирал. Какво общо има тука едното с другото, че не те разбрах? Харесва ми, че не си мълчат и не се оставят да ги тъпчат.
34
1
 
41
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАСИЛИЕТО ПОРАЖДА НАСИЛИЕ!! ТОВА Е ЕДИН ОТ ЗАКОНИТЕ НА НЮТОНА ТОВА ДА НАКАРАШ МИЛИАРДИ ХОРА ДА НОСЯТ МАСКИ ВСЕКИДНЕВНО И ДА СПАЗВАТ БЕЗУМНИ ОГРАНИЧЕНИЯ Е ФОРМА НА НАСИЛИЕ :D ТАЗИ ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ ЩЕ ГРЪМНЕ В ЕДИН МОМЕНТ И ТО НА ДОСТА МЕСТА ПО СВЕТА :D
33
1
 
32
 
! Отговори
Observer преди 3 години
Започва да става вече досадно. Първоначалния страх от миналата година се изпари. Да, хората в по цивилизованоте страни вярват на правителствата си и им дават кард бланш. Но... нищо няма да бъде вечно, много бизнеси фалираха, хората са на ръба, раздват се едни безумни помощи но всичко ще бъде до време. Цялта пандемия почва да се преекспонира и май умишлено се търси начин да се съсипе световната икономика, за да се облагодетелстват само безумно богати корпорации и световни организации