Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19

„Усещането беше за тотално безсилие, а бях толкова жизнена“
1 мар 2021 17:00, Елка Василева
229
Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

"Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм била." Германката Барбара Майер е можела да се ваксинира, но отказала. Малко след това развива тежка форма на COVID-19. Днес тя отново се учи да диша.

Тя работи в дом за възрастни хора. И по всяка вероятност се е заразила именно там. Дори и след като няколко нейни колежки се оказали с положителен тест, германката Барбара Майер продължила да се чувства защитена, защото по време на работа винаги носела предпазно облекло и най-надеждните маски. „Не допусках, че поемам някакъв риск", разказва 60-годишната жена пред списание „Шпигел", предаде Дойче веле.

"Огромна грешка, ужасна глупост"

Но един ден след работа се почувствала зле, вдигнала температура, появила се лоша кашлица. Барбара Майер потърсила лекарска помощ, веднага ѝ направили тест - отделно от тестовете, на които редовно се подлагала в дома за възрастни хора.

Още по темата

Докато чакала вкъщи резултатите, положението ѝ се влошило дотолкова, че не можела да стигне до телефона. След като от здравната служба не успели да се свържат с нея, изпратили полиция. Барбара Майер веднага била настанена в болница - за първи път в живота ѝ.

В интервю за изданието nordbayern.de Майер разказва, че през януари мобилен екип е бил на работното ѝ място, но тя отказала да се ваксинира, защото се чувствала отлично и не вярвала, че може да се зарази. Дори поемала допълнителни смени, след като нейни колежки се разболели от COVID-19. „Но най-вече бях скептично настроена към ваксините. Бях чувала какви ли не неща за тях, а мои близки и приятели също не искаха да бързат. Сега съжалявам много. Колко глупава съм била само", казва Майер.

По-нататък жената разказва какви усилия ѝ е коствало всичко това и какво ѝ е причинил вирусът. „Силите ме напуснаха и вече не можех да правя нищо, дори до тоалетната не можех да стигна. Все още съм с катетър. Усещането беше за тотално безсилие. А преди бях толкова жизнена", споделя жената пред "Шпигел".

Междувременно състоянието ѝ е стабилно, лекарите ѝ позволяват да прави по няколко крачки, а специалист-терапевт ѝ помага да се научи наново как да диша правилно.

"Усещането, че утре може и да не се събудиш"

„Никога не съм си мислела, че може да ме сполети такова нещо. Не вярвах, когато политиците говореха за опасностите, които крие тази зараза. Но съм се заблуждавала. Това беше огромна грешка", признава 60-годишната жена.

Днес тя определя отказа си да се ваксинира като „ужасна глупост". Признава, че се е страхувала да си постави ваксина, след като в интернет прочела множество предупреждения от хора, които ѝ звучали като експерти. „Сега обаче знам какво е да живееш с усещането, че утре може и да не се събудиш", казва Барбара Майер.

От болничното си легло тя се обръща към всички скептично настроени и ги съветва да се ваксинират. И стриктно да спазват предпазните мерки. „Тук в отделението чувам толкова много хора да плачат. COVID-19 е една много тъжна болест", казва жената и добавя: "Ако оживея, веднага ще отида да се ваксинирам".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема проблеми. Хора умират секи ден.Тая сигурно има много придружаващи заболявания и заслужава да се мъчи и умре.
66
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като излезе подобно произведение, разбирам, че доц. Мангъров е много прав.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Конспираториииии, Ако аз съм конспиратор, ти си сляп
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63 И над 112 000 български пенсионери. Само пенсионери. А сега кое е пандемията
63
0
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ееее тая Барбара Майер я знам бе! Тя е доведена щерка на Бригите Щрайхундер от втория и мъж Куртц Хендербрук.А пък сестрата на нейната майка Ингрид-леля и Имке, с двете си дяца беше у племеника на моя бажанак на квартира в Китен на морето, ама бая отдавна бе.
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А над 10000 българи умряха от ковид,не защото не искаха да се ваксинират,а защото не бяха лекувани от придружаващите заболявания,които им помогнаха заедно с вируса да се преселят в по-добрия свят.А 30 % от тях дори нямаха други заболявания.Да кажа също,че ваксинацията не предпазва от зараза,а се предполага,че по-леко ще изкарате вируса.А дали е така?Кой да ти каже?
61
19
 
6
 
! Отговори
Конспираториииии, преди 3 години
В началото вирус нямаше, след това никой болен не познавахте,никой починал от ковид не познавахте.. Сега сте се притеснили че някой насила ще ви ваксинира, и ще свърши вашия жалък животец, от който няма никакъв смисъл.
60
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Знаете ли защо можем да си затваряме очите но не можем да си затваряме ушите?
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът атакува най-много тези, които отказват да се ваксинират.
58
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказала да се ваксинира и малко след това се заразила. Да бяхте написали че 3 минути след отказа и да се ваксинира се е заразила, за по убедително. Или за да се по смеем повече. То бива, бива ама вашето вече минава всякакви граници.
57
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дойче Веле още живее в миналото. Този похват за агитация и пропаганда беше ефективен във времената, когато държавата контролираше двете телевизионни и радио програми, трите вестника и тук-таме някой самолет с листовки над големите градове.
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината *** днес смятат, че ще ги чипират с ваксините, а другата половина, че всичко с ваксините е наред и са безопасни. Изобщо остана ли някой с акъла си?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39 Добре бачкате. Някой безделници от нас могат да си го позволят. Гледам, че не си дошъл да ми платиш сметките. Така че какво правя с времето си не е твой проблемСпокойно, де.И вие не идвате да плащате моите сметки, та затова денем на работа, а след това във форума....И не ми обяснявайте аз кога да стоя във форума - "какво правя с времето си не е твой проблем"
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВладоПовечето, дето пишете долу ще запеете друга песен, като дойде вируса ...----------------Може ли там (в централата за тролене) да се раберете по кое време ще идва този вирус, че да го посрещна подобаващо. Вече една година го чакам и все го няма. Да не е някакъв вирус който е хванал вируси?
53
3
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
ЗАЩО В АФРИКА НЯМА КОВИД ИЛИ ПОНЕ НЕ ТОЛКОВА, КОЛКОТО В ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ ИЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ??? МИСЛЕТЕ!!!
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая ваксина и Хорст Фукс не може да ми я продаде.
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече изкопахте и дъното сега продължавате по надолу. Жалка история.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Владо 43 А твойто става ли за нещо
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяха наели Мария Бакалова да изиграе тази постановка - би се справила по-добре от Барбара Майер.
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина е направила грешка, ако си на 20-30-40 години може да си пробваш късмета, но над 60 вече не трябва да се рискува