ЕС ще гласува за четвърта ваксина до дни

Еврокомисията има сключен договор за 200 милиона дози с "Джонсън и Джонсън"
3 мар 2021 07:35, Ния Христова
23
ЕС ще гласува за четвърта ваксина до дни
Снимка: БГНЕС
Европейската агенция по лекарствата ще заседава извънредно на 11 март. Тогава ще се гласува дали ваксината срещу COVID-19 на белгийската компания "Янсен" да бъде одобрена за употреба в Европейския съюз.
 
"Янсен" е подразделение на американската компания "Джонсън и Джонсън". Ако получи зелена светлина, това ще е четвъртата ваксина срещу COVID-19, която е разрешена за употреба в общността.  
 
През есента Еврокомисията сключи договор с "Джонсън и Джонсън" за 200 милиона дози от ваксината с опция за още 200 милиона за всички страни членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 01.03. 2021 г. Словакия регистрира "Sputnik V". Това е втората след Унгария държава от Зоната, която не дочака разрешение от пиндостанския началник. Кои страни-членки ще ги последват? Свободолюбието ще победи ли гестаповския диктат?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е във финансов борд от края на миналото хилядолетие. В борд е, защото българските правителства не са способни да управляват българската икономика и финанси и се осланят на козяшко външно управление. Цялата тази несамостоятелност и несъстоятелност не пречи на управляващия вожд да се бие в гърдите и да се хвали, че мат'рялът процъфтява и благоденства. На този фон Крети се загрижил, че до преди 30 години беше преподобна на кремлинскиЯ...Абдокодир Искандаркулович Ходжибобоев
17
3
 
0
 
! Отговори
Ракета преди 3 години
Руската е най модерната, но е висока доза за всеки случай, няколко пъти над нормата
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четири одобрени ваксини, които не стъпват и на малкия пръст на първата в света руска ваксина. Оставям без внимание факта, че Русия разработи още две свои ваксини, които са на световно ниво и не отстъпват на "Sputnik V". Завист ли е причината Еесовската Зона да не дава зелена светлина на руските ваксини? Или причината е накърнено високомерие и желание да се стопира възхода на РФ на всяка цена?
15
0
 
1
 
! Отговори
Мнооого преди 3 години
Бюрокрация беееейй..., аманнн !!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Симпатяга преди 3 години
Ами, руската ваксина е като руската кола, руския самолет, руския телевизор, руския телефон,,,,хвана връзката, нали? Те азиатските блатни диваци са векове назад в развитието си, затова никой не им вярва и не им иска продуктите/***. Както не щем руска кола, така не щем руска ваксина. Така по_ясно ли е?
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина не е сложена и на 1 човек в света, но нали е американска- веднага я одобряват!Руските ваксини са сложени на милиони хора, но нали е руска- няма да я одобрят!Ха, май всички в ЕС са с белинени мозъци! Как не ви е срам да продавате здравето на хората бе, на собствените ви народи... и то за да се харесате на някакви, дето ви мразят и не им пука за вас!? Но ние помним!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ли ви аз, че 3 дни след разрешението на сапунената ваксина вСАЩ колонията ЕС ще я одобри! И как са сигурни че сапунопроизводителите правят добри ваксини? Това да не им е белина в стил Тръмп, че да са сигурни! Май*ната ви на всички продажници.Ей сега вече със сигурност искам САМО руска ваксина! Айде да видим как ще ме накарате да си сложа друга?Гривна на ръката, като престъпници, ли ще ни сложите? Като в Израел?
11
2
 
9
 
! Отговори
v преди 3 години
тея не правеха ли шампоани?
10
5
 
14
 
! Отговори
Айдее преди 3 години
И производителите на канцерогенна бебешка пудра искат да играят с големите. Сигурни сме, че нашето правителство ще договори поне милион дози от техния бъркоч.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй "цивилизована" европа и разните там ценности отдавна са симптом на Дънинг-Крюгер.Вижда ясно чак от Космоса къде и кой е жертвата на този прочут синдром!
8
6
 
2
 
! Отговори
9 до преди 30 преди 3 години
години беше преподобна на кремлинскиЯсуфилистик.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ваксината Тошко и Тошко кога ще бъде разработена от БАН???
6
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 1Туй "цивилизована" европа и разните там ценности отдавна са симптом на Дънинг-Крюгер.
5
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Не се споменаваЕ па отговори ти на въпроса пачему Брюкселската пропаганда не споменава неевроатлантически ваксини?!
4
3
 
14
 
! Отговори
komitata преди 3 години
много бързо одобряват ЕС някои ваксини ,после да не отчитат пак световни рекорди по пандемии
3
6
 
6
 
! Отговори
Не се споменава преди 3 години
противошапная.....пачему?
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искат да участват в новосъздадения бизнес с масови ежегодни противогрипни ваксини. Пък държавите ще плащат от данъците стотици милиони по два пъти годишно. За нещо, което не върши нищо. Вечен кеф.
1
12
 
8
 
! Отговори
Конските от блатная преди 3 години
одобриха ли ги в цивилизована Европа?