"Спутник V" предизвика оставка на министър в Словакия

Премиерът Матович реши да поръча от руската ваксина
Обновена: 12 мар 2021 10:40 | 12 мар 2021 10:38, Елка Василева
94
"Спутник V" предизвика оставка на министър в Словакия
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи обяви, че подава оставка, тъй като премиерът на страната се опитва да взима решения за борбата срещу СOVID-19, без да се съобразява с партньорите си в 4-партийната управляваща коалиция, предаде Ройтерс.

Става дума за решението на премиера Игор Матович да поръча руски ваксини "Спутник V".

Още по темата

Крайчи даде да се разбере, че две от формациите в правителството са поставили като условие той да напусне поста, за да не се разпадне коалицията.

Премиерът Матович обясни, че напускането на Крайчи ще отнеме няколко седмици, за да може да започне ваксинацията със "Спутник V" в Словакия.

Същевременно кабинетът на Матович понесе в четвъртък още един удар, след като шефът на контраразузнаването беше задържан като заподозрян за корупция, предаде БНР.

Директорът на словашкото контраразузнаване Владимир Пчолински е арестуван по подозрение в корупция, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес.

Политическият анализатор Юрай Марушиак коментира, че арестуването на Пчолински може да предизвика срив в управляващата коалиция. "По отношение на политическата култура Словакия пада до равнището на Украйна или Русия", заяви Марушиак, но същевременно отбеляза, че задържането на назначен от сегашното правителство високопоставен държавен представител е по-скоро добър знак за борбата с корупцията в Словакия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
5
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Няма нужда да се купува руската ваксина и без това огромни държавни средства бяха хвърлени за какво ли не.Просто трябва да се разреши за употреба в България(което не противоречи на правилата в ЕС!),а който иска ще си я купи!Цената е от порядъка на 10$-16лв и няма да затрудни никого.То и другите ваксини трябваше да са на пазарен принцип,ама нейсе,създадоха истерия за принудителни продажби...
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрите ракети в света са руски
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 29как какво АК-47!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.Да.Явно министър председателя пренебрегва съветите на здравните специалисти в страната. Решението да "поръчат" е изцяло политическо, което личи и от факта, че разрешението за позлването на ваксината е временно и ограничено само до август. Няма причина да е така, ако всичко е наред.
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Спутник V" предизвика оставка на министър в Словакия''Бреее,Астра Зенека предизвиква тромби и инфаркт,а ти да видиш Спутник предизвиквал оставки?!Да внесм по-бързо Спутник тогава,белким и Тиквата се махне бързо,а защо не и Каскета?!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо е лоша астрата - мой познат се ваксинира и две дена беше с 39 градуса.Ако това се случи на по-възрастен човек може и да умре.Анадъмо русофиле?
26
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Здравният министър ще подаде оставка защото министър-председателят поръчал...Правилно ли разбирам статията?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина срещу Covid-19 "Спутник V" ще се произвежда в Италия независимо от липсата на одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA)
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е единствената страна, която не даде ваксините и да се изследват лабораторно преди да се използват.Нали на комунистите всичко им е секретно.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем ясно се вижда купени от американците политици правят кампании против всичко руско. А руските неща все пак пробиват и наред се пускат грантовашките *** фа се плюнчат по медиите. Но хората не са глупави, тролясните се провалят и наред пак са скалъпените историйки. Като онази Гебрев. Между другото съда прекрати делото, оказа се че Гебрев си е съчинил историята. А дали не е поръчана грантоваците сега мълчат, имат друго задание.
22
3
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами нормално е да предизвиква оставки, кака Ви Корна поне в това отношение е застрахована, въпреки че обещава руска ваксина ако дойде на Власт, това няма как да се случи ... Оставката ще я поискат съпартийците и, като оглави пак "Правителството си в Сянка" ... !!!
21
6
 
2
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 3 години
НЕ, По-скоро вътре зад дебели решетки и с раирани костюми
20
5
 
1
 
! Отговори
до 14 - руска ваксин преди 3 години
Абе на руснаците не верваме, виж на разни авторитетни медицински издания, които я признават за най-добрата обаче вЕрваме!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква руска ваксина ще вкарат като за руснаците в Русия няма достатъчно количества.Но важното е шум да се вдига не ваксини да се вкарат.
18
4
 
0
 
! Отговори
До съветващия преди 3 години
дето праща хората къде да .... Тай работа я свърших на хасиендата на любимия ти ВОЖД от БАНКЯ
17
4
 
5
 
! Отговори
ЧЕРНОБИЛ 2021 преди 3 години
може да предизвика само ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ с напълно неадекватни взаимно противоречащи си действия. Вследствие на ТОТАЛНАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и КОРУПЦИЯ на еврочиновниците последствията за ЕВРОПА могат да са по-тежки от ЧЕНОБИЛ
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12 Напротив. Принудили са го, за това че се погрижил хората да имат избор. А тяхната политика е фашисткия избор. Фаши означава наши.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По отношение на политическата култура Словакия пада до равнището на Украйна или Русия",Не е добре да се пада толкова
14
12
 
6
 
! Отговори
Руска ваксина-смех преди 3 години
А бе хора вие вервате ли на ***, те шевна машина и лека кола не могат да направят като хората, та ваксина ли ще направят...
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така. И това показва че всичко е политика. Никакви медицински аргументи.