Трима норвежки медици са в болница с необичайни симптоми

Били с наскоро поставена ваксина на АстраЗенека
Обновена: 13 мар 2021 21:21 | 13 мар 2021 20:56, Анисия Иванова
152
Трима норвежки медици са в болница с необичайни симптоми
Снимка: БГНЕС

Трима медици в Норвегия с поставена наскоро ваксина на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) са лекувани в болница заради кървене, тромби и ниско ниво на тромбоцитите, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

"Не знаем дали случаите са свързани с ваксината", каза Сигурд Хортемо от Норвежката агенция по лекарствата на съвместна пресконференция с представители на Норвежкия институт по общественото здраве.

И тримата медици са на възраст под 50 години. Европейският лекарствен регулатор ще разследва тези случаи.
"(Тримата) имат много необичайни симптоми: кървене, тромбове и ниско ниво на тромбоцитите", каза пред норвежката телевизия Стейнар Мадсен, медицински директор в Норвежката агенция по лекарствата. "Доста са болни. Приемаме това много сериозно", каза Мадсен и добави, че властите са били уведомени за случаите днес.

Засега няма коментар от страна на АстраЗенека.

В четвъртък Норвегия спря поставянето на ваксината на британско-шведската компания, след като преди това същото направи и Дания. После Исландия и други държави предприеха аналогична мярка.

Преди решението на Норвегия и Дания Австрия спря да използва партида с дози от ваксината на АстраЗенека, докато разследва смъртен случай в резултат на нарушаване на кръвосъсирването и заболяване от белодробна емболия.
В четвъртък Европейската агенция по лекарствата обаче каза, че ползите от ваксината надвишават рисковете, и изрази становище, че тя може да продължи да бъде поставяна, припомня БТА.

Европа се мъчи да ускори ваксинацията след забавяния в доставките на компаниите Пфайзер (Pfizer) и АстраЗенека, в момент, когато рязко повишаване на броя на заразените на фона на разпространението на по-заразен вариант на вируса предизвика нови затваряния в страни като Италия и Франция, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.... но атаките са срещу британска компания в момента, а ти се потапяй, че утре имаш чинии да минеш....... Аз се потапям в лукса а ти директно в дупката на клекалото, като повечето българи! :))))))))))
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСега, обаче инжектират с ГМО като ваксина против Ковидбратчет вземи малко се ограмоти преди да се излагаш тук бе!
52
3
 
11
 
! Отговори
ш/с преди 3 години
Трима медици в Норвегия с поставена наскоро ваксина на компанията АстраЗенека са лекувани в болница заради кървене, тромби и ниско ниво на тромбоцитите, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.--------------Е, пак ли е "Съвпадение"?????Е, много поридици от Съвпадения с Астра Бозатъ!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53Разговор между две от сестрите поставящи предимно не на Астра Зенека: - последните 2- 3 дни има доста случаи на треска, силно главоболие, подуване на лимфни възли след втора доза, обявяваш ли ги?- не, това са нормални реакции щом преминават за 2-3 дни.- а да обявим ки и сини петна по кожата, по цялото тяло с силна отпадналост и т.н.- не, и това е нормална реакция:)
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разбира се догодина като измрат 100 000 000 човека няма да има нищо общо с ваксините.Кой може да е толкова неук и глупав да си помисли такова нещо!Просто така им е било писано на хората!
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са ми забавани неосъзнатите куманисти. Казват: "в Холандия лъжата била ценност, а не грях..." без да си дават сметка че куманизма е най-голямата лъжа и най-престъпния режим съществувал някога.
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как я мислите тая? Не напразно има закон който регламентира ГМО, и то като храни. ЕС заради пандемията го прескача... Сега, обаче инжектират с ГМО като ваксина против Ковид директно в организма последствията най- вероятно ще са жестоки в бъдеще... Бум на диабет, тумори и т.н. тия заболявания явно се появяват при някои в началото и са свързани с хематологични проблеми... Времето ще покаже до какво ще доведе това безумно ваксиниране с недодялани ваксини.
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..... и за това ще страдат британските компании.... Вижда чак от Космоса кой къде страда! Българите в България май са на първо място в Европа!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майтапчийски да им прати чували за всеки случай.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейската агенция по лекарствата обаче каза..." - ЕАЛ се намира в амстердам, холандия, ес, където лъжата не е грях, а ценност...... По голяма лъжа от тази на червените сифилистици никога не е имало. :)))))))))
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зегерката прави тромби.Абе, оксфордска му работа....Файзерът / Модерната прави смъртоносни алергични реакции при много малка част от хората.Това за съжаление е наизбежно при която и да е ваксина!!!!!!!Има и смъртни случаи от обикновената грипна ваксина, бяха някъде около 2000 човека в света.
43
2
 
1
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 3 години
Ако слепият отказва помощ, и за ръка не можеш да го поведеш.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, че рекламната кампания на РНК терапията върви с пълна сила
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искахте брекзид на ви брекзидПо добре брекзид отколкото българо - балканска синдромаджийница ! :)))))))))
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия тримата са се наговорили да направят мръсно на боко, да му забият нож в гърба един вид. Не ги е срам, човекът е чел Винету от *** до ***.
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете нещо и за смъpтните случаи след Пфайзер де! Не може така само едностранчива информация! Трябва да сме информирани, за да може да избираме ваксината според това каква смъpт предпочитаме - примерно Астра Зенека ако предпочитаме да се гътнeм с необясними кръвоизливи или пък Пфайзер, ако харесваме класическите инсулт и инфаркт.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има повече смъртни случаи от Файзер и Модерна.Независимо от всичко при подобни инциденти трябва да бъде направено разследване.
37
1
 
16
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 3 години
До Алтерниращ веганистТъжно. Случаите, които са официално регистрирани по света, са десетки хиляди. Провери американската VAERS система- последно когато надникнах, бяха 1400 починали, 20000 тежки последствия( инвалидности, болница и тн) и това са само малък процент от случаите - тези, които знаят за системата, и имат желание да се регистрират. Но нее, 4+3+1 случая са, понеже само това са писали в днесбеге. Нищо важното е да не мислиш, а да слушкаш.
36
4
 
19
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Няма дългосрочни последици в 95% от случаите за млади и стари хора. Дори и при личните ми впечатления, познавам около 50 човека с доказан Ковид в България, 3ма от тях бяха в болница с пневмония, на50, 55 и на 70г. и те нямат никакви проблеми след като се оправиха. В Германия познавам около 30 човека с доказана инфекция само 1 човек, баба на мой колега на 88 беше в болница, но и тя се оправи, а дядото на 94 малко кашляше, но не беше в болница. Изопачавате данни, тежки последици има в 1% не в 20.
35
2
 
28
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
До И веднага решиха, че е от ваксината.Ми не, не е от ваксината, от извънземните е, или от озоновата дупка е влязло трансцедентално лъчение, да убие ваксинираните с Астра Зелка!