Един от петима българи не подкрепя НАТО, 22% искат оттегляне

Това сочат данните от годишния доклад на алианса
16 мар 2021 22:39,
224
Един от петима българи не подкрепя НАТО, 22% искат оттегляне
Снимка: БГНЕС

Подкрепата за НАТО в държавите от алианса е средно 62 на сто, а 11 на сто от гражданите биха искали страната им да напусне организацията. Това показват данните от годишния доклад на НАТО, цитиран от БТА и представен днес от генералния секретар Йенс Столтенберг.

В България 57 на сто подкрепят НАТО, а 22 на сто желаят страната ни да се оттегли от организацията. Докладът сочи, че миналата година нашата страна е отделила за отбрана 1,6 на сто от БВП (1,843 милиарда лева) при цел от два процента до 2024 година. От тази сума 19,2 на сто са били насочени към оборудване при цел от 20 на сто.

Бюджетът за отбрана у нас е бил свързан с разходи по служителите (56 на сто), 18 на сто са били за дейности и поддръжка, 6,9 на сто за инфраструктура. Столтенберг съобщи, че въпреки пандемията, през 2020 г. разходите в НАТО продължават да нарастват за шеста поредна година. Той изрази очакване тази година посоката да се запази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
6
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
И какво ви даде НАТО освен трупове на войници, пратени да охраняват източването на петрола от задокеанската империя , както и самолети 1 на цената на 5 от нашия джоб разбира се, радвайте му се тогава ;) !!!
143
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И някой повярва на стъкмистиката.
142
8
 
11
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Ако това за едва 22 % противници на НАТО и ЕС, беше вярно, досега да са провели и референдум за излизане от НАТО и ЕС. Но това не е вярно - по-малко от 10 % подкрепят оставането ни в НАТО и ЕС.
141
6
 
13
 
! Отговори
Напротив, преди 3 години
От 5 човека, само един прода жник ли же краварски ***. Повече от половината българи ненавиждат краварите и сбирщината им НАТО! Защо ги е страх да проведат референдум за излизане, както проведоха британците?
140
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ВЪНШНИ ВРАГОВЕ И ВЪТРЕШНИ ПРЕДАТЕЛИ!
139
4
 
5
 
! Отговори
Томов преди 3 години
До антигендарВсички, които назовават някого "***" с цел да го обидят или засегнат, страдат от идиотизъм. Да обясня защо: защото идиотизмът е тежка форма на ол игофрения, при която страдащите от него издават звуци, често несвързани с никакъв смисъл, но изразяващи емоции, най-често негативни. Т.е., не мисля, че ИД иотите, които употребяват "***", са напълно лишени от емоционален живот, но е ясно, че се нуждаят от разбиране и лечение, ако последното е възможно
138
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
България в НАТО, ЕС, Еврозоната, Шенген, Без визи за САЩ.Сидеров в Крим, Рундю на село, Корни в САЩ, Копейкин в Сибир... :))))))))))))))))))))))))
137
4
 
6
 
! Отговори
V12 преди 3 години
Не ни трябва армия ! Реформа трябва ! Нещо като жандармерията с полицеиски и военни функции при нужда! Огромни разходи за ненужна армия ! Никога и не ни е тябвала..поне миналите 50 години.
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бг вън от Ес за винаги и всички гербажии в затвора вън от нато и сащт неискаме никакви мафийоти всички мутри в затвора
135
7
 
15
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 3 години
СаНАТО вън от свещенната ни земя!Съд и затвор на Безродниците,като Сулю Паситто,Цвъки Молитвената закуска,Коня,Преродената Пастирка,Шкембе Войвода,Тиквата и поне още две хиляди сребролюбци,продали на своите Господари народ държава и Родина!
134
5
 
22
 
! Отговори
Ender преди 3 години
Леле каква манипулирана измислена статия! Поне 80% са СРЕЩУ НАТО!
133
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи привържениците на БСП и сие са намалели до 22%.
132
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Православен славянинГледай си работата,не искаме да излизаме от ЕС и НАТО,а като иска Русия да влезе в ЕС,а не ние да излизаме!
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега помня едно интервю на Тодор Живков..............велик човек беше той, Бог да го прости............той имаше смелост да се опълчи дори на Горбачов, но Луканов и Младенов (петата колона в БКП) го предадоха, направиха преврат и го свалиха от власт!!!
130
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишата Горбачов..............селския колхозник от едно село в Ставропол............Приволное...............даже никой не го е чувал и не знае къде е на картата............най-големия предател в историята................с белег на челото..........да...............белязан от Сатаната.............той предаде СССР, социализма и целия източен блок на западните империалисти..............100 % факт!!!!
129
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишата Горбачов ..............селския колхозник ............предаде СССР и целия източен блок на западните империалисти.................100 % факт.............за награда ...........даже и Нобелова награда за мир...............така действа световния елит!!!
128
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не обича предателите..............индивиди като Соломон Паси и Мишата Горбачов!!!!!
127
15
 
2
 
! Отговори
ами преди 3 години
Не е вярно. Горбачов продава куфари Самсонайт за да се издържа защото няма пенсия. Просто рашките се бяха блъснали в дъното и той се чудеше какво да прави.Както Жан милия сега ходи с трамвая да изнася лекции които никой не иска да слуша.
126
7
 
11
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Виновен за всички е гадния продажник и предател Мишата Горбачов и компания..............те се оказаха най-големите предатели в историята, продадоха идеите на социализма, предадоха СССР.........и предадоха целия соц. лагер!!!Заради долари и да си напълнят гушите................банковите им сметки сега са пълни, но дали спят спокойно тия гадини???
125
5
 
15
 
! Отговори
???? преди 3 години
Да питам аз нещо важно:Защо след като Варшавския договор се разпадна, НАТО продължи да съществува??За мен отговора е само един............западняците излезнаха по-умни и по-хитри от нас..........наивните православни...........сега ще си берем плодовете на нашата наивност!!!