Заев иска помощ от ЕС за спора с „неблагодарна“ България

Премиерът на РСМ: Ако всички се отнасяха така, ЕС нямаше да го има
16 мар 2021 16:12, Елка Василева
302
Заев иска помощ от ЕС за спора с „неблагодарна“ България
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за люксембургския в. "Ворт", че неговата страна продължава "европеизацията" си въпреки блокадата на България за определяне на дата за преговори с ЕС, съобщава скопският портал Фактор.

Още по темата

"Неблагодарно е, че нашата съседка България наложи ново вето за нас през декември 2020 г. Главната цел е да се решат разногласията в интерпретацията на историята между Скопие и София. Трябва да кажа, че с такова отношение ЕС нямаше да съществува, европейците гледат към бъдещето, не към миналото", каза Заев в интервюто.

Той призова ЕС да помогне, а Брюксел да докаже, че зачита европейските ценности и че историческите спорове не бива да стават пречка за бъдещето на Република Северна Македония.

Заев каза още, че неговата страна е разочарована от неизпълнените обещания от ЕС за доставка на ваксини срещу COVID-19 с оправданието, че "в този момент е невъзможно за ЕС да сподели ваксините".

Заев заедно с финансовия министър Фатмир Бесими е на работно посещение в Люксембург и днес се срещна с неговия премиер Ксавие Бетел, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
10
 
3
 
! Отговори
Македонија до Индија преди 3 години
Не ни очекуваме нешто позитивно од ЕУ и фашистичка бугариа, исти менталитет сте со векови крвници не ни треба ништо од вас.
221
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александар Македонски
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удри вето, Бойко!
219
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ,а Заев защо не искаше помощ от ЕС за спори си с Гърция?
218
2
 
2
 
! Отговори
Лошото преди 3 години
Лошото е че ще дойдат експерти от чужбина и ще ни кажат истината и на нас и на Македонците и тогава няма никой да бъде доволен.Понякога толкова много свикване с лъжите на политиците ,че ги приемаме за истина. Това важи за целия свят.
217
1
 
14
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Никакви преговори, докато македонците не ги претопят албанците, тогава спорове какъв е бил Г Делчев и Самоуил или македонския диалект ли е на българския няма да има по разбираеми причини. Мисля, че едни 10 г са достатъчни
216
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа антични клоуни, разберете, че ако изпаднете в нова 30 год. изолация, ще бъдете толкова злобно *** от шиптърите, че ще забравите всички червени линии.
215
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и един кравар ,иска да забравимминалото,но ние се нагледахме наСветлото бъдеще.Заю, като говори за в бъдеще,защо неоправи миналото си и ще го допуснем,Мергел да му пили на главата.Живеем днес тук и сега.Гейсъюза миидва в повече.Създавам си другареалност,доколкото мога.
214
1
 
27
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Заради тия думи нова спирачка през юни на европейския съвет! А тоя как ни се мазнеше, даже лакейства на Б.Б.....колко долно
213
1
 
20
 
! Отговори
Защо бе джанам преди 3 години
До за МакедонияЗа да си позволяват плювните по България сигурно знаят, че някой от нашите политици се огъва и им обещава, само, че и те да ни притискат с Европа. Който и да е този някой, да знае, че ще бъде линчуван като национален предател - вторият след БКП. Защо не се шумеше, когато гърците ги спираха? Сега ни натресоха Северна, която може да се тълкува и като Благоевградска. Ние не реагирахме. Езуитите си оплетоха кошницата. А защо винаги трябва да сме слабата ракия? Толкова ли ни е акъла?
212
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Заев като дойде в София и започва едно подрязване, само дето *** не прави на политиците ни а като иде в макеЛандиа и обръща плочата. Толкова е глупав че си мисли че интервютата му в Европа и макеЛансия ще останат скрити за България . Спокойно много скоро макетата ще бягат към България пеещи българския химн и развивайки Бг знамена
211
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една държава с фалшива история и грандомани като Зайо Байо- Зоран Заев за президент е обречена!!
210
2
 
26
 
! Отговори
za Macedoniq преди 3 години
Македония е една пародия на държава................първо част от Югославия, после FYROM (Former Yugoslavian republic of Macedonia-Бивша югославска република Македония ) ...........след това Македония..........сега Северна Македония!!!
209
2
 
19
 
! Отговори
za Macedoniq преди 3 години
Македония е 1/3 албанска................скоро и 1/2 албанска.................в парламента им има 2 или 3 албански партии..................не се занимавайте с тях, албанците ще ги претопят много скоро...........след има няма 10 години.......................Македония ще е третата албанска държава............след Албания(столица Тирана)и Косово!!!
208
2
 
26
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
Много са зле тия македонци........................под натиска на Гърция даже името на държавата си смениха.............от Македония...........Северна Македония..............хаха.............голям смях............северна, но само за Гърция................откачалки са, и много *** дървени глави, но голям го вадят на България!!!
207
2
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
България има нов съсед.....................Велика Албания..................Македония е само една буферна зона!!!!Я питайте албанците какво мислят за Македония...........албанците уважават България и българите , но презират продажните политици в Скопие!!!
206
2
 
20
 
! Отговори
za Macedoniq преди 3 години
За истинските българи...............Тракия , Мизия и Македония са само географски понятия................на тия дебели дървени глави им направиха държава великите сили.................и се помислиха за много велики........................хаха!!!
205
2
 
14
 
! Отговори
za Macedoniq преди 3 години
Македония или Северна Македония.........................такава държава за мен няма.........това е "държава" -ГМО.............България има нов съсед.............Велика Албания!!!
204
2
 
14
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Македония(или Севрна Македония) е една измислена държава...............като не искат да са българи, скоро ще станат албанци......................много са зле горките..............като зомбита са.............с тия промити мозъци!!!
203
3
 
14
 
! Отговори
горд българин преди 3 години
До ДианаБъди точна, не ние, а комунистите ни докараха до този хал. Това си е национално предателство, ама са си *** и искат пак да властват. А наглостта на управляващите в Македония няма край. И си мислят, че като чукат по вратите на разни европейци и ни плюят, че ще им се отвори парашута. Били сме неблагодарни, Боже мой, все едно детето да обвинява майка си, че го е родила вместо да и благодари за живота, който му е дала. И нека никой наш политик не си въобрази, че може да направи компр