Хората срещу мерките: Протести и арести в Лондон и Виена

Стигна се и до ескалация на напрежението
21 мар 2021 08:12,
59
Хората срещу мерките: Протести и арести в Лондон и Виена
Снимка: БГНЕС

Около 1000 протестиращи срещу антипандемичните мерки на правителството бяха разпръснати от полицията във Виена вчера следобед, предаде БТА. Протестът не беше така многолюден, както се очакваше, тъй като информацията за мястото и часа на срещата, които бяха държани в тайна и съобщени по социалните мрежи малко преди началото на акцията, очевидно не бяха стигнали до всички.

Полицията разпръсна събралите се хора още на централния събирателен пункт, арестувани бяха осем души. При опит на демонстрантите да атакуват заграждения, полицията употреби лют спрей, се казва в съобщение за пресата.

В центъра на града се състоя демонстрация срещу расизма с около 400 участници. Опасявайки се от срещата между участници в двете демонстрации, полицията беше взела мерки за изолиране на групите една от друга.

Общо за почивните дни бяха регистрирани над сто демонстрации, девет от които полицията забрани, тъй като се очакваше да бъдат многолюдни и да е невъзможно спазването на предписаните два метра дистанция между хората.

Стотици излязоха на протест срещу COVID-мерките и в Лондон. Демонстрантите проведоха шествие по централните улици на града. Стигна се и до ескалация на напрежението.

Органите на реда задържаха десетки протестиращи, които не се подчиниха на заповедта да прекратят демонстрацията си.

Все още не е ясен точният брой на арестуваните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е биологична война. Няма как да стане с митинги. Колкото и да излязат - все тая. Той и Гошо от боец гореше маски, ама като се разболя от Ковид и орева орталъка, че във Видин нямало добри доктори за него и жена му и Борисов щял да ги остави да починат от вируса.За това им пратиха реанимобил. Така за часове настаниха Гошо mъпото във ВМА, а съпругата му в Правителствена болница.Нинова и тя казваше нямало вирус, но като се разболя кацна във ВМА при Мутафчийски - по когото не спря да пл ю ееееее
29
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори 1 милион да излязат на улицата, няма да стане нищо, освен сблъсъци с полицията :) Вирусчето нарочно тръгна от Китай, тоест ужким западняците са Дева Мария, приеха с охота "чумата", гледаме филма до колко може да се промие мозъка на стадото :)
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да видите как се броят хората по митинги и протести като отворите видео файла в Ютюб 15.09.2020 - 2 част Виктор Димчев за протестите и лъжитеИли от вчера протеста може да видите колко хора бяха.. те са толкова малко, че не мога да кажа точна цифра, защото ще ви се види като нереално. Вижте кадрите който има време и сами преценете какво е в Б-я.Posoka . org - Да ги затворим ние! Международен протест
27
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката не са 1000 души. Лъжите и манипулациите на политици и медии продължават.
26
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспираторите се наспаха и почнаха да облъчват с фентъзи филмите си:) Простолюдието винаги има измислена война срещу ТЯХ . ... винаги оправдава собствения си неуспех с правителство, рептили, закони, извънземни....но не и със себе си.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преброяването е елементарно и отнема няколко минути и всеки може да свери резултата, поясни Димчев и допълни, че на 9.09.2020г., например, на протеста е имало не повече от 700-800 души. Вижте в интернет има кадри и може да се провери! Дори оптическа измама да има за много хора- те не бяха повеече от 10 000 барабар с хилядите жандармерия и полицаи. За това не успяха. Ако бяха повече се мобилизирали - щяха да успеят. Но им свършиха парите от спонсорите и протеста се спихна.Бъдете реалисти!
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ковид ереволюцията е целта на тази ковид драма. И добре я дирижират. След революцията ще кажат, че правителствата са некадърници и трябва едно единно правителство да въведе ред!
23
4
 
32
 
! Отговори
Ковид е преди 3 години
Антиутопия. След втората световна война навсякъде по света се провежда поземлена реформа за отнемане земята от едрите собственици и оземляване. Сега в целия свят тече обратния процес на заграбване на земи и имоти на малки собственици и концентрация. А, дано Ковид измамата, зад която си прикриват мръсните кражби с които оставят поколения без бъдеще предизвика революция.
22
14
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Какви 100 000 са излизали у нас? Миналата година най-масово беше на 2.09.20г. на жълтите павета в триъгълника на властта се събраха около 5 или 6000 заедно с полицаите и журналистите. Заснети са с дрон и има кадри в Ютюб както и Виктор Димчев с програма преброи протестиращите. Всичко е налично в нета и може да се види. Може да се види и без дрон. На жълтите павета не могат да се съберат повече от 8 000 човека. Може и до 10 000, но заедно с хората в сградите.Аз бях на протести преди 30г. и знам.
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката ли са стотици? Май кат гледам са хилядарки
20
3
 
21
 
! Отговори
На ви демокрация! преди 3 години
А постоянно си позволяват да критикуват Русия за нарушаване на правата при протести там. Веднага ЕС да гласува санкции срещу Австрия и Великобритания,че не спазват правата на хората да изразява свободно мнението си и да си търсят правата!Все повече се вижда огромното лицемерие на ЕС и двойните стандарти,които прилага ,за да угоди на САЩ !!!Не могат да направят себе си,тръгнали за щяло и не щяло да плюят по Русия и да налагат санкции! Безгранични!
19
4
 
32
 
! Отговори
Съпротивата преди 3 години
Съпротивата срещу Ковид фашизма се засилва.Когато хората разберат в каква измама и терор са вкарани гневът им ще свали правителства и съюзи...
18
2
 
22
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Няма ли да се каже най-после очевидното - неравенството е основния проблем на пандемията
17
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Басии злекерите. Ще се върнат месеци назад след такита тълпи. Призовавам лекарите да си хвърлете оставките и да ги оставяте сами да се оправят и да гледат, как близките им умират. Мисля че достатъчно търпяхтеее обществото, което си мисли само за собствения гъзз.
16
4
 
44
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Със сигурност е имало протести и много други държави. Протестиращи, от всички страни обединявайте се срещу измамниците.
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато излязат 100 000 те ще диктуват правилата. С 1000 няма да стане"--------И тогава няма да стане. Справка - лятото у нас.Когато излязат 100 000 и разпънат гилотините - тогава вече ще стане. Работата бавно, но неизбежно, отива натам.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Ще излязат някой ден и 100 000.
13
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези локдауни постигнаха само това, че вируса започна да мутира в безброй вариации. Ако го бяха оставили, щеше да отмине като всеги друг грип, какъвто всъщност е
12
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече няма да има войни между държави, правителствата са обявили война на народите си.
11
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И президента на Занзибар викаше, че няма ковид :) кажете от какъв произход са стачкуващите. От чисто любопитство...