Германия с пълен локдаун за Великден

Строгите мерки в страната продължават до 18 април
23 мар 2021 08:52, Петя Славова
60

Германия удължава въведените по-строги мерки в страната до 18 април. Това съобщи германският канцлер Ангела Меркел след преговори с лидерите на 16-те провинции, продължили до късно снощи, предава Bulgaria ON AIR.

Така страната се отказва от плановете за постепенно разхлабване на мерките и отваряне на икономиката заради резкия скок на заразените с COVID-19. Към гражданите беше отправен призив да останат по домовете си в дните около Великденските празници.

В периода от 1 до 5 април ще бъдат затворени всички магазини. Само тези, продаващи хранителни стоки, ще имат право да работят в събота, 3 април.

Религиозните служби за Великден ще бъдат без посетители, но ще бъдат предавани онлайн. По данни на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох", седемдневната заболеваемост на 100 000 души е 107, а над 3000 души с Ковид-19 са в интензивни отделения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези изтрещяха тотално.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви германци )Меркел е канцлер на африканци ,араби ,мюсюлмани чисти арийци
43
0
 
15
 
! Отговори
Bili преди 3 години
ок, съдът в германия отхвърли ограничениченията в Северен Райн-Вестфалия наложени от Меркел....сега ще кажат че законите, човешките права и конституцията пречат на борбата с вируса.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам ама в Касел са били 20000 на демонстрация през уикенда. Някой да е чул?Струва ми се, че чашата на търпение ще прелее окончателно като се оправи времето в Германия другата седмица.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СтаниславКолко хора можеш да излъжеш в този форум. Всеки има приятели в чужбина.
40
2
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Доно и у нас да стане така, че с тия мижави 10 дни ефекта ще е нулев!
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Компир-мерките помагат, но Германия си е поставила за цел да падне под 50 на 100 000. Станислав много добре е написал каква е разликата. И за разлика от България, в Германия се тества много повече
38
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам, че българина е най-ербап на маса да дрънка, никога не проверява фактите и вярва най-много на една жена каза на опашката, но да Ви светна:В момента държавите където масово се ваксинира - Израел, ЮК, САЩ броя на новозаразените драстично е намалял, а на мъртвите още повече. Данните са свободни, може да си ги проверите. Знам, че няма да го направите, а ще слагате минуси де.Има една приказка: Прoзз народ - слаба държава. Ей това сме ние!
37
19
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Мали антиваксърите се подмокрят под всяка новина за ваксини и Ковид и почват да ни убеждават да не се ваксинираме. Е да ама Германия е със 107 болни на 100 000 а ние вече гоним 1000 на 100 000 ето това е разликата в страна където навсякъде се пънат всякакви антиваксъри, мангъровци и др. подобни индивиди и на всички партии предизборните обещания са им премахване на всички мерки.
36
1
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Ни са праи на разбирач *** пулитика кат. Нямаш главъ за таз нящо
35
5
 
2
 
! Отговори
до 33 бг преди 3 години
ликвидация ИМА и вие протестърите я предизвикахте с идеята да докарате на власт фигуранта и групичката му ПДРГ вкрайна сметка пострадахте вие, а сега са ви хванали на въдицата разни партийки и коалицийки да тичате да им правите кампънията и пак ще влязат в Народното събрание Пинокио, МаМая, отровните чичовци и още и ощи бивши, а вие ще подсмърчате
34
4
 
19
 
! Отговори
един сериозен въпрос преди 3 години
Ваксинатане осигурява пълен имунитетне елиминира вирусане защитава от нови щамовене гарантира, че няма да се заразитене е гаранция срещу смърт при заразяване продължавате да пренасяте вирусапродължавате да сте ограничени откъм пътуванияпак носите маски и се дистанциратене отпада необходимостта от затварянияКакво всъщност постига ваксината?
33
0
 
14
 
! Отговори
Не! преди 3 години
В загадката се пита, дали ще има летен сезон...
32
4
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Знаете ли какви данъци плащат бизнесите в другите държави?В Б-я бизнеса укрива данъци и заплатите са на черно. Сега реват. Помощите се отпускат на база доходите за 1 година назад. Като не са декларирали големи доходи-сега ще получат каквото са декларирали. Да им дойде акъла да догодина!
31
6
 
4
 
! Отговори
бг преди 3 години
До БСГлупости, даже по-нормално от нас живеят, и има пълна подкрепа за затворените бизнеси, е не като тук пълна ликвидация
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три месеца по-късно в испания още не са ваксинирали пенсионерите над70-80 години, както и рисковите групи, така че нормалните хора и да искат , преди есента няма да започнат
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой питаше защо където има много ваксинирани в другите страни се увеличавали брой заболели. Ами увеличават се драстично.Така като се ваксинират и не носят маски. Мислят се за защитени.Така им казваха и учените в Б-я .. да се ваксинират и да хвърлят маските-да прегърнат родителите си..Да, АМА НЕ. Като се ваксинират хората и евентуално се заразят - те боледуват безсимптомно защото имат антитела. Така се отпускат и разнасят заразата.Ваксинираните ще оцелеят, но трябва да пазят другите от себе си!
28
5
 
2
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 3 години
точно за това, вие мрънкате, че сте безработни и ядете сандвичи от контейнерите, а такива като Меркел, Борис Джонсън... Бойко и другите СА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ, а вие по форумите се пишете по-умни и по-знаещи, а когато отидете на интервю за работа не знаете елементарни неща... е можете да берете ягоди
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според производителите:Така наречената ваксина НЕ предпазва "ваксинираният" от заразяване."Ваксината" НЕ спира разпространението, "ваксинираният" може да заразява другите.Според американската CDС:В 79% от случаите предпазва от симптомно протичане на заболяването.В 90% от случаите предотвратява нуждата от хоспитализация.В 100% от случаите предпазва от смърт.Ваксините гарантират да не починете от Ковид и да не ви включата на апаратура за изкуствено дишане. Нищо друго.
26
8
 
4
 
! Отговори
БС преди 3 години
В UK е така от почти една година, но не мрънкат така както в БГ.