В локдаун: Френски министри пият шампанско на "тайно парти"

Вътрешният министър поиска разследване на противоречив репортаж
5 апр 2021 14:22,
36
В локдаун: Френски министри пият шампанско на "тайно парти"
Снимка: Pixabey

Вътрешният министър на Франция Жерал Дарманен поиска в неделя от полицията да разследва твърденията за тайни вечери във висшето общество в Париж, след противоречив телевизионен репортаж, излъчен в петък, съобщава RFI, цитирана от vesti.bg.

Той призова за съдебно преследване на организаторите и на участниците в тези вечери, ако се потвърди, че са нарушавали ограниченията, наложени заради пандемията от COVID-19.

Телевизионният канал M6 излъчи в петък вечерта репортаж за "тайни партита" на висшата класа в Париж, на които гостите не носят маски, въпреки факта, че ресторантите са затворени от края на октомври, а Франция току-що влезе в третия си национален локдаун.

В репортажа, един от организаторите на тези вечери, чиято самоличност все още не е потвърдена, твърди, че министри са присъствали на вечерите, които стрували между 160 и 490 евро на човек.

На кадрите, заснети със скрита камера на място, описано като "таен ресторант, намиращ се в елитните квартали на столицата", могат да се видят сервитьори и клиенти, които не носят маски и не спазват социална дистанция.

Телевизия M6 освен това е получила кадри от платено парти, където десетки гости се появяват без маски, някои се целуват, преди да се насладят на меню, включващо хайвер и шампанско.

Достоверността на тези факти не в проверена, но те вече предизвикват възмущение в момент, когато ресторантите трябва да останат затворени като част от мерките за ограничаване на епидемията от COVID-19, а клиентите им трябва да бъдат доволни, че могат да си вземат храна за вкъщи.

Полицията в парижката префектура е започнала разследване по искане на министър Дарманен.

"След репортажа по M6, аз помолих префекта на полицията да провери точността на изложените факти и, ако те бъдат потвърдени, да преследва организаторите и участниците в тези тайни вечери", написа министърът в социалната мрежа Twitter.

"Няма такова нещо като безплатен пропуск за министри", каза министърът на икономиката и финансите Бруно Льо Мер по радио RTL.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
La France преди 3 години
Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на швабата каквото и да му направят малко му е. жалко че американците и руснаците не са ги заличили до последно. рядко нагло и расистко племе. не срещу пекчите и арапингелите а срещу източно европейците и срещу себе си до някаква стпен. франсетата ще последват съдбата на белгия, холандия, англи и ще се влеят в нова пакистания. белите вече бегат към планините и корсика/бретания.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие вече ще забраните на хората и да се любят, какъв е този коронавирус, направихте хората на луди и 24 часа ги бомбандирате и стресирате с новини за короната!
27
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Отказа от силна Армия на Германия е предателство,лицемерие обричащо Народа на Германия на...плащате прекалено дълго и прекалено скъпо...достойната позиция е да защитите с всички средства съществуването на ЕС...на ценностите за които плаща Германският Народ и съюзници от десетилетия...Силна Германска Армия...ЕС и НАТО отчаяно се нуждаем
26
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Отчаяно ЕС се нуждае от ядрена програма на Германия,прекратете финансирането на орбановци...и възродете силата на Германската Армия...ЕС има нужда от това...вашето е мазохизъм...или лицемерие...реалноста изисква силна Германска Армия
25
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ако е истина е краят на ЕС...французите са гилотинирани доста крале и кралици,живеят зле,ако се почувстват излъгани...света ни има огромен проблем!!!британците ще работят за това разбира се...опасна игра е
24
3
 
1
 
! Отговори
самодостатъчност преди 3 години
Е и ? Ще си сипя бяло винце , малко мезенце......Ще си пусна скайпа,ако искам да видя някого.Хич не ми се ходи по гъчканици.Понасям локдауна доста добре.
23
2
 
1
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Ето заради такива овластени егоисти, самозабравили се, случаите скачат. Ние искаме да ходим на кино, театър, концерти и заведения, а те понеже хем не могат без заведения, хем са министри и си позволяват повече, отколкото всеки, който не е на такъв пост, ни пречат. Ако искаме да разберем защо сме ограничени, защо сме с маски и дезинфектанти и защо трябва да се въздържаме от излизане, отговорът е в новината.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и нашите тиквеници сигурно го правят.
21
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Френски калпазани...
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво сега, за прасета може, за кучета и котки не може! Двоен стандарт.
19
3
 
0
 
! Отговори
Еми грант преди 3 години
До Анонимен заспал И аз така си мислех ама вече не.
18
5
 
3
 
! Отговори
27057 преди 3 години
До Анонимен 18------------------------------------Като се тръшнеш друга песен ще запееш. Докторите никого не дебнат,пред кабинетите и в болниците има върволица от К 19 пневмонии.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията и особено тестовете са лъжа. Дебнат като гладни чакали докторята някой да отиде "на лекар"за каквото и да е друго и е готовата жертва с положителен тест. Само се чудя от къде и как ще избие тази наглост и мошеничество. Щото лъжата винаги излиза наяве. А това е голяма лъжа!!
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нормално разсъждаващ човек не вярва вече на измислената пандемия. Отидох онзи ден да ми бият инжекция против тетанус в Пирогов. Вътре реално си е едно мазало. Ако наистина имаше вирус, един жив лекар нямаше да е останал.
15
4
 
13
 
! Отговори
Horse Stopper преди 3 години
Германеца, помниш ли миналата година в началото как ни обясняваха колко е важно да сме на 3 метра един от друг и че по пейки не се сяда, а депутите се наръгаха един в друг на първата опашка за ПСР-и? Е, и при тия е така, но са малко по-хитри от наште ***, и знаят как да се крият... Който си мисли, че елита спазва мерките и че това е конспирация, да се позамисли малко.
14
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Димукрациятай за бугатити.Какотуй пузвулену на Юпитер, ней на Вола му. Убикнувенити франсе та *** неска им е забранену да мърдат на 10 км и от област в област.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""могат да се видят сервитьори и клиенти, които не носят маски и не спазват социална дистанция.""Благодарим, че ни потвърдихте изцяло конспиративната теория за фалшивата ви епидемия. Вирус си има, но тези локдауни не са за него, а средство за трениране на хората за новия им световен ред - ограничени, чипирани, ваксинирани и стерилни.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно ми е защо историята се повтаря. Какво стана преди френската революция. Кралете и всички благодорници пият ядът кеф а народа на просешка тояга и накрая вдигат данъци и т.н. И ко стана резнаха им главите. Същото пак еми да видим пък на кой ще падне главата сега
11
9
 
11
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
"Тя измислената пандемия е за простолюдието, чието единствено задължение е да работи доприпъдък за жълти стотинки и да плаща данъци. За останалите шампанско и хайвер."Да си учил.