Нова евродрама - задава ли се Dexit?

Германската опозиция стартира кампания за напускане на ЕС
12 апр 2021 20:00, Александър Попов
156
Нова евродрама - задава ли се Dexit?
Снимка: БГНЕС

Членовете на най-голямата опозиционна партия в Германия гласуваха новия си предизборен манифест. Крайнодясната „Алтернатива за Германия“ (AfD) ще изгради кампанията си върху анти-локдаун, анти-миграционна и анти-европейска платформа под лозунга "Германия. Но нормална".

Така наречената Dexit - политика за излизане от ЕС - се появи на двудневна конференция, за да затвърди стратегията си преди общите избори в Германия през септември, съобщи Евронюз.

600-те делегати на AfD се срещнаха лично в Дрезден, въпреки продължаващата пандемия.

Партията, която изгради своята политика върху противопоставянето на миграционната политика на канцлера Ангела Меркел, използва срещата, за да засили позицията си относно събирането на семействата на бежанци, гласувайки в полза на пълната забрана.

AfD се опитва също да спечели критиците на германската политика срещу коронавируса и хилядите, протестирали срещу мерките за блокиране през последната година.

Съпредседателят на партията, Йорг Мьотен, призова в събота за прекратяване на "тези оргии на забрани, тези затвори, тази лудост от заключването".

Партията отбеляза значителен спад в подкрепата си до около 11% от близо 13% на изборите през 2017 г., когато стана официална парламентарна опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Де Гол преди 2 години
Франция е най-великата страна, люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят. Франция има армия и ядрени оръжия, които могат да изпепелят Германия за секунди. Германия е загубила всички войни и е окупирана от чуждестранна армия, а Берлин се намира на границата с Полша.
125
2
 
1
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
ЕС без Германия е невъзможен. Германия е най-великата страна! Икономически локомотив и люлка на цивилизацията! Deutschland uber alles!
124
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поздравления..путин посегна и на Германия и ценностите им..те организираха атака срещу Конгреса на САЩ през тръмп та зависима Германия ли..е остава силата и стремежа на Народите на ЕС към Свободен и Силен ЕС,ЕС политическата класа е зависима и слаба...Народите на ЕС са силни и се стремят към Свободен и Силен Съюз..и ще го имат...оставки на политическата класа и съд!!!Европейските Народи отказваме да бъдем крепостни на путиновци!!!Народа на САЩ уволни тръмп заради предателството...време е и ЕС
123
3
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Значи анти-локдаун, анти-миграционна и анти-европейска същност на платформата на най-голямата опозиционна партия в Германия...АНТИ!...Не какво ще направят, а какво ще рушат...Защото явно не знаят какво да правят!...Нормална Германия не означава допотопна Германия, да не говорим и за съсипана, обезлюдена Германия /имам в предвид анти-локдауна! - представяте ли си кога ще се спре в подобен случай вируса, особено ако се окаже, че ваксините са неефикасни за новите щамове или след известно време?!...
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС трябва да се реструктурира, но да се напъва за разпада му си е чиста лудост и геополитическо самоубийство на всичките мижави европейски държавички, които ще бъдат поделени между сащ, Русия и Китай.
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви глупости, какво чудо. ЕС щял да се разпада, дрън-дрън.
120
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 139"Никога нямаше да го повярвам, ако не го бях видял с очите си!" - те таквиз полуграмотни (балкански) комплексари крепят ес.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво че ядеме тогава, черен ляб и квас?
118
2
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Бях в Хамбург. Толкова много араби и ц. на едно място на бях виждал! От Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, Ливан и откъде ли не още! Лежат по тротоарите, пред входовете на блоковете! И мърсят, мърсят, мърсят! Немците гледат като ошашавени! Сутринта в хотела ме събуди пеене на ходжа от джамия! Никога нямаше да го повярвам, ако не го бях видял с очите си! Ето това направи госпожа Меркел!
117
6
 
14
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Не ми се вярва Германия да напусне. Но ако го направи - край с ЕС!Лично аз не искам ЕС да се разпада, а да стане нормален съюз отървал се от глобалисти комунисти и руски комсомолски секретарки от ГДР.
116
1
 
4
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Проблема на България не е, че е в ЕС. А че ЕС в в джоба на Глобалистите.Докато те са там, нищо добро няма да видим. Нито ще им пука че ни управляват комунисти което е добре за тях. Защото се учат от нашите комунисти за новия си Световен Ред. Не подценявам и Китай де.
115
4
 
14
 
! Отговори
да ви кажа преди 3 години
германия и да излезе от ЕС няма да е като англия, ще направи съюз с централна европа, швейцария, чехия, австрия, словакия, унгария.Така че не потривайте ръце това ще е може би много по здрав и сполучлив съюз от ЕС сегаинтересно само България какво ще правипак русия ще я лапнехахахахах
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А можеш ли да кажеш колко е билацената или просто си говориш презпросото?
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа е част от Русия, свиквайте.
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...обратно към Русия. Ще получаваме евтин петрол и газ срещу политическа вярност и антизападна политика."*******Доскоро ние плащахме за руска газ, а и за петрол най-много от европейските държави!
111
5
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Това е правилната посока,по-важно е България навреме да слезе от бутафорния еврокораб.
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139" Разбиването на ЕС няма да донесе нищо добро на Европа" - те ес го разбиха брюкселските некадърни психопати, но де комплексираните неграмотни некадърници да го вденете?!
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 109"Без нея се разпада всичко" - семейството ти, щото няма да има кой да плаща за троленето ти и ще измрете от глад?
108
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора не се връзвайте на крайно десни или леви популсити . Разбиването на ЕС няма да донесе нищо добро на Европа. Вижте преди него, колко века Европа тъне в Войни. Този проект е създаден с цел мир. Но разни кръгове се опитват да го развалят възползвайки се от младите, които са получили този мир и съюз даром. За да е създаден значи има защо.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значителен спад от 13% на 11%?Че то загубата на герб е много по-голяма, а медиите ни не пишат значителна.