Хърватия ваксинира работещите в туризма, чака силен сезон

Кампанията стартира днес, имунизират се 80 000 служители
7
Хърватия ваксинира работещите в туризма, чака силен сезон
Снимка: БГНЕС

Популярният туристически курорт Пореч в Хърватия е празен засега, но се готви за силен туристически сезон благодарение на усилията да запази посетители и персонал без Covid-19, доколкото е възможно, предаде Ройтерс, цитирани от БНТ.

Стартирана днес кампания на стойност милиони евро има за цел да ваксинира срещу коронавирус около 80 000 служители в туристическия бизнес идните седмици, както и да предложи на гостите тестове на по-ниска цена.

Хотелиерите в Пореч очакват настоящата липса на посетители да се доближи до иначе обичайния наплив на хора от средата на май с постепенното облекчаване на ограниченията за пътуване в Европа. И гледат да се уверят, че са добре подготвени.

"Инвестираме сериозно в безопасен престой за нашите гости – от дезинфекция и стъклени прегради на рецепциите, до повече персонал за сервиране на храната и дигитална регистрация и плащане", коментира Ева де Зан Прусина, пиар мениджър на туристическа група.

Туристическата индустрия представлява около една пета от хърватската икономика, но пандемията намали повече от двойно приходите през 2020 г. до около 4,8 млрд. евро.


7
Още от ЕС
Пия и взимам антидепресанти: Как издържат медиците в Германия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Полезна информация преди 3 седмици
При набоденото стадо не ме чакайте. Удрят им иглата и на другия ден на работа. Не искам срещу парите си да получа вируси.
2
3
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
... Колкото по-открита реклама на "чудодейното" боцкане и поприкрита втора стъпка от "Прозореца на Овертон", за задължително ваксване на стадото/вменяване като ЗАДЪЛЖЕНИЕ на персонала да се "причасти" /.... толкова по-малко идЕоти да експериментират с генната терапия на чичко ви Билли...
1
12
 
5
 
! Отговори
от България преди 3 седмици
"България на вируси не вярва. Идвайте. Умрелите са от нещо друго."

Ще има сезон тук ама друг път.