Новаков сезира ЕП заради намеса на ДБ в комисията "Цацаров"

Видя опит за политизиране в работата на независимия орган
45
Новаков сезира ЕП заради намеса на ДБ в комисията "Цацаров"
Снимка: Аndreynovakov.eu

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков настоява Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент да направи проверка и да изслуша аргументите за законопроекта на "Демократична България", който представлява намеса в дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество/КПКОНПИ/, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Още по темата

Той е изпратил писмо до председателя на комисията Моника Холмайер, с което я сезира за опит за политизиране и застрашаване независимостта и работата на КПКОНПИ.

В писмото се посочва, че инициираните промени в закона ще имат директен ефект върху вече образувани производства и стартирали дела за отнемане на активи на стойност над 3 млрд. лв.

"Няма да допуснем опити за намеса в работата на признат от европейската общност български орган за борба с корупцията, който успешно сътрудничи с други европейски институции. Тук няма място за политически игри и защита на бизнес интереси", е посочил Новаков, цитиран от пресцентъра.

Според него, намесата в работата на този орган единствено би сложила петно върху имиджа на страната ни, "заявила ясно и с конкретни действия волята за реформи за постигане на ефективна борба с корупцията и върховенство на правото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Всяка намеса на ДБ е силно повлияна от политически интерес. Важно е да имат те изгода
27
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
майната им на троловете,обикновен гражданин съм на ЕС и се уморих да ме лъжете и ми налагате рестрикции,използвате плате с цел манипулации но това вече не върви Справедлив,Солидарени Силен Съюз...останалота са манипулации и лъжи обслужващи путин и мафиоти-олигарси!Справедлив Съюз или ...Изход,разпуснете го...не обслужвайте руски доносници и македонски-троянски коне на путин!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
EXIT
25
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Ес бюрократите,зависими сте от мафиоти,руски интереси,султана ви унизи нечувано в историята...доноси на ДС ченгета...и ни дреме...можем без Вас!Справедлив Свят или ...май.ата ви!Бог да пази Народите на Германия и Франция от зависимите им политици обслужващи ...путин!!!невиждано предателство в човешката История!Бог да пази САЩ!!!Няма да плащам за"специализирани"БУХАЛКИ НА МАФИЯТА...та и ги подкрепяте??Убивате невероятната идея за Солидарен и Справедлив Съюз!Солидарен,Справедлив и Силен Съюз...или
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
23
4
 
6
 
! Отговори
ПРЕВРАТ НА ОЛИГАРХИЯ преди 2 години
ОЛИГАРХИЯТА СИ КУПИ ПАРТИИ, ПЛАТИ ЛЕТНИ ПРОТЕСТИИ И ВЕЧЕ ВЛАДЕЕ БЪЛГАРИЯ- НА НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА АМАН НИ Е СИСТЕМАТА....
22
4
 
6
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА ОЛИГАРХИЯТА преди 2 години
НОВИТЕ БАБИ, СМЪРХОЛЯН, ПИНОКИО, ГНОМЧИКИ И СИЕ РАЗБИХА ДЕМОКРАТИЧНА БГ- ВРЪЩАМЕ СЪМ КЪМ МУТРЕНСКИТЕ ГОДИНИ И БГ ОЛИГАРХИЯ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА Е СПОКОЙНА А НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ.
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дпс,БСП и ГЕРБ в защита на цацата и статуквото!Тези три партии са проклятието на България!
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дпс,БСП и ГЕРБ в защита на цацата и статуквото!Тези три партии са проклятието на България!
19
13
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Аз разбрах ,Новаков не разбра.Теа от ГЕРБ явно не осъзнават,че слънцето си изгрява и без тях,при това даже деня е по хубав.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Новаков верва ли си че от ЕП му верват?
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия конопи ли са кви са нещо едни тераси и едни чекмеджета кога ще конфискуват? За един приятел питам....
16
8
 
10
 
! Отговори
= преди 2 години
Абе органа явно не работи лошо, щом най-гадните олигарси опищяха света.А слугите на черепа и цв. василев безсрамно се саморазкроха, само и само да оттърват работодателите си.Айде пак гласувайте за гномаи пинокио бойкикев
15
8
 
12
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
Абе Герберясали калинки - сега защо не ревете, че някой ходел в ЕС да излага България бре? Дали защото като падне КПКОНПИ ще се види колко сте корумпирани?
14
7
 
11
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
Тоя "орган" КПКОНПИ толкова добре работи, че чак се наложи заради такива добре работещи "органи" да се прави европейска прокуратура. Тая калинка Новаков си мисли, че тия в Брюксел ядът доматите с колците. Или че е толкова обратното на острото, че не разбира колко се излага
13
7
 
9
 
! Отговори
кьовеши преди 2 години
христо дали е чувал, чеимаме подписани евро дерективи в област съдебна система ? Че КС реше ,че спец.съда и спец.прокуратурата имат пълномощия да работят ? Че в доклади от европа оценката за тях е положителна ? Че европа прати 6 техни прокурори да наблюдават и те препоръчаха падане на мониторинга ?
12
8
 
15
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
До АнтицацаровТова,че ти си елементарник дето вярва на детски,анимационни филмчета или пък си част от колективът ,който ги продуцира и разпространява,не значи,че прокурори от рангът на Цацаров и Гешев,ще се втурнат да ви слугуват и да ви се качът на голите въдички!!Трябва да си много т ъп и от ка чен да си вярваш ,че ББ ще държи 5 милиона в чекмедже,където всеки,който влезе както се видя може да го снима,а още повече да си ощипе от тези фалшиви пачки!!Имате щастието да правите филми за май муни
11
8
 
19
 
! Отговори
emigrant преди 2 години
Ристьо Маджото,великия правист,дет не можа никаква реформа да направи,подкрепян даже от ГЕРБ,сега се пъне как да оправдае милионите си набутани му от Черепа и Мустака от Белград,а и останалите олигарси,крадци от прехода!!Още не влязли в парламента и от първата секунда проект как да сменя главния прокурор и как да руши антикорупционните органи на държавата,като явно не е наясно,че никой няма да го остави да си разиграва коня и да унищожи за 10 минути комисия,която се създаваше 10 години!
10
15
 
16
 
! Отговори
антицацаров преди 2 години
Когато "работеше" Цацата какво направи? За чекмеджетата, кюлчетата, обществените поръчки.....Същото се отнася и за Гешефтурата? Приоритет му били битовата пестъпност--явно се справи с мафията, като стана неин стълби , ш се захвана н битовата простъпност--зер и от там може да се краде....Обективно от такава Цацацура и Гешефтура не само няма полза, но те са чадър за Тиквата и неговите приближени.....А, ние , народът....да...си.....майката
9
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно Руски Новичоков ..... целта де да избием народа и закрием държавата България ...По големи нещастници от ГЕРБерастите няма