Без карантина за туристите от ЕС в Италия

Мярката ще влезе в сила в неделя
14 май 2021 16:11, Нели Христова
19
Без карантина за туристите от ЕС в Италия
Снимка: БГНЕС

Италия съобщи днес, че премахва петдневната мини карантина, налагана досега на пътниците, пристигащи от страни членки на ЕС - както заяви Рим, с цел да възстанови туристическия сектор, предаде Франс прес.

"Здравният министър Роберто Сперанца подписа нареждане, предвиждащо пристигащите от страните в ЕС, Шенгенската зона, Великобритания и Израел да влизат в страната с отрицателен тест за коронавирус, което премахва действащата в момента система с мини карантина", се казва в комюнике на министерството.

Мярката ще влезе в сила в неделя, предава БТА.

Италия много разчита на туристите от чужбина, за да възстанови икономиката си - туристическият сектор осигурява близо 13 на сто от БВП на страната.

Полуостровът пострада по-специално от коронавирусната пандемия, предизвикала през 2020 г. най-тежката рецесия от следвоенния период насам, и търси начин да се съвземе възможно най-бързо, гарантирайки на туристите от чужбина прости и ясни правила за влизане в страната.

В тази връзка здравният министър обяви също, че се отварят нови летища за полети "без ковид", пристигащи от повече държави.

Досега тази система от полети "без ковид", предвиждаща по един отрицателен тест при заминаване и при пристигане, се прилагаше между САЩ и летищата в Рим и Милано. Занапред тя ще действа също за летищата на Венеция и Неапол, обхващайки също така Канада, Япония и Обединените арабски емирства.

Според същия източник се запазват обаче рестрикциите, засягащи пътниците, пристигащи от Бразилия - забранява им се влизането в Италия, освен в строго определени и малко на брой случаи.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Защото българите не спазват никакви правила и защото никой във вашата държава не се ваксинира. Така че задължително тампон или сертификат за ваксинация. Аз всъщност бих изключила даже тампон. Бих го оставила само за децата защото за тях няма ваксина. Само ако си ваксиниран, Т.е. имаш мозък в главата си можеш да влезеш.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не може доброволна карантина без тест.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз си гледам Октопод.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** от глад, ковидясали ментално сбъркани ***! Независимо от коя кл.оака, наричана държава, сте се пръкнали!Докато не отпаднат всякакви тестове и други циркаджилъци - *** от глад!