В Белгия издирват тежко въоръжен военен, заплашвал вирусолог

Мъжът откраднал оръжие от поделението, укрива се от седмица
19 май 2021 13:12, Елка Василева
34
В Белгия издирват тежко въоръжен военен, заплашвал вирусолог
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията в Белгия издирва тежко въоръжен мъж, който заплашва един от най-известните вирусолози в страната Марк Ван Ранс. Вирусологът и семейството му са отведени на сигурно място и са под охрана.

Близо до гора във фламандската провинция Лимбург снощи беше намерена колата на мъжа, в която са били и част от оръжията му, предаде БНТ.

Мъжът, който е военен, е успял да открадне въоръжение от поделението, в което работи. Той се укрива повече от седмица.

В понеделник е забелязан близо до град Леоподсбург и оттогава десетки агенти, специални части и хеликоптери са на крак, за да го заловят. Акцията продължава и днес.

Според федералната прокуратура на Белгия има данни, че мъжът е в състояние да упражни насилие или да извърши тежко нападение. Намерени са и прощални писма от него.

През последните години той рязко се е радикализирал, като започнал да проявява симпатия към крайнодесни организации. Бил е дори в списъка за наблюдение на службата, която следи за терористи в Белгия. Все още не е ясно дали мъжът действа сам или има и съучастници.

Според психолози пандемията и ограничителните мерки са отключили агресията му и са го подтикнали към крайни действия и насилие, затова и заплахите му са към известния вирусолог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Свиквайте с такива новини :Д
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми сега този вирусолог ще спазва мерките, които сам е налагал на хората - да си стои предимно вкъщи, да излиза само с маска (да не го познаят) и разни други. Тъкмо да не го хване Ковид.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Който сее ветрове ще жъне бури" са казали хората. В случая е "който сее пЛандемии ще жъне антипЛандемици". Въпрос на време е това да започне да става доста разпространено явление и то по целия свят.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не се окаже българин.
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радевите *** са налазили всички статии - споко ве комунисти гърбави
3
3
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мислех, че само в България военните изтрещяват, *** май е навсякъде ?!То вярно, ако военен стои без война и без активно действие по специалността си , може и да му стане нещо ?!
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли е да си гербав *** и да трябва денонощно да се подмазваш на Севда и на ромския бидон, пишейки безумни коментари под всяка статия?Просто се чудя...
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вече е в БГ - в сградата на президентството ще го намерите - по описаниео прилича на фигуранта