Еврокомисарят по разширяването в София заради РС Македония

В четвъртък ще е на посещение и в Скопие за разговори
123
Еврокомисарят по разширяването в София заради РС Македония
Снимка: БГНЕС

Eврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи и португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва, чиято страна председателства ЕС, ще посетят утре България и Република Северна Македония.

Те ще обсъдят въпроси, свързани с разширяването на ЕС с властите на двете страни, съобщиха от пресслужбата на Комисията.

В София те ще бъдат сутринта, където ще се срещнат с президента Румен Радев, с премиера Стефан Янев и с министъра на външните работи Светлан Стоев.

Следобед двамата ще бъдат в Скопие, където ще разговарят с президента Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев и с други официални лица.

"Официалното начало на преговори с Албания и Северна Македония е ключов приоритет за ЕС и първата междуправителствена конференция с двете страни трябва да се организира възможно най-бързо след приемането на преговорните рамки от Съветът на ЕС", подчертават от Комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Радев ше предаде България и ше обслужи новите си господари от US, като пусне южните сърби от Северна Македония. Целта е да изтъргуватова предателство за втори мандат, но разбира се от два стола ше седне на земята. Талантът на Радев е вечния лузър то го пише на грозната му физиономия.
18
3
 
16
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Еврокомисарите по-добре да се запознаят с автентичните документи ! В Гугъл всеки може да напише каквото си иска.
17
3
 
8
 
! Отговори
Заев ще се признае преди 2 години
За Българин и ще му стане работата , това му е единствения правилен ход иначе тата-- рите ще му г....о със 200 км/ч
16
7
 
20
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Признаваме и езика, и писмеността им - от 1945г. насам !
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северомакедонците да приемат истината, не трябва ние да приемаме лъжата. Документи, снимки, вестници и архиви има от този период. Еврокомисарят да чете в гугъл и да преценява кой лъже и кой казва истината.
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврокомисарят да натиска Югославска Македония, както нас натискаха за АЕЦ Козлодуй, да си нарежем ракетите Скъд. Май искат да извършим национално предателство към историята и да приемем лъжите на Прозападна Югославия.
13
6
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Няма вариант Радев да се издъни ,ако му беше слушал речите на Шипка и другаде щеше да е ясно.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от SS са ги свикнали вашите сеяндури каквото им кажат това да изпълняват. Сега ще видите как ще клекнат вашите сеяндури и ще се съгласят македонците да влезнат в SS. Гледайте и се чешайте там дето не ви сърби.
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и НАТО притискат България вместо Заев и Пендера. България трябва да напусне ЕС и НАТО защото са антибг
10
6
 
28
 
! Отговори
Тука нещата станаха преди 2 години
Или Ние или Те . Аз избирам НИЕ . Видяхме ,че ,, братята ,, не ни мислят за братя , а за убиици и татари ,за окупатори за крадци на македонската история , разбрахме ,че сме откраднали македоницата и сме я обявили за българска азбука разбрахме ,че царете ни са македонци ,Пловдив е македонски град Филипопулис основан от дедото Филип на Заевски.... който ги вкара тези в ЕС ще е нац, предател докато има и един българин !
9
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е хубаво да си член на ЕС и НАТО - плащаш ваксини за милиарди напред - те не идват!Плащаш самолети за милиарди напред - и тях ги няма!Горката Сърбия не е в ЕС и НАТО, затова Китай и РУсия и подариха милиони БЕЗПЛАТНИ ваксини!ЕС - най-голямата грешка за България след освобождението!Соломон Паси рева от кеф като ни вкараха, защото вече със сигурност му стана ясно, че педофилията му ще си остане безнаказана!
8
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е лесно - напускаме гнилия ЕС и да си вземат макетата!Нищо добро не сме видели от този античовешки сатанистки съюз !
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако за пореден път ни се изплюят в лицето този път ще има доста лош отзвук за ЕС и двойните им стандарти !!!
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС си мисли че като сме бедна страна всичко което поискат ще изпълним но тука удариха на камък вето до дупка за титовските югославяни
5
4
 
28
 
! Отговори
gio преди 2 години
като е ключов момент да приемат фактите макетата и да започват преговорите.Не се сещам да е имало друг случай ЕС да прилага натиск на страна членка по такъв повод.СЪщо така много от българите може би забравят, но ЕС не нии подкрепи и за визите за САЩ и уж солидарността, при която трябваше всички държави от ЕС да сложат визи за САЩ
4
5
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундю-руснака да не издъни положението? Сега ще видим и мнението на Масква :))))))))))
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великоалбания ще приемат в Европейския съюз, за да замести Великобритания. Защо искат още албанци и още ислям в ЕС?
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадци и лъжци няма да пуснем в ЕС.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое ще се разширява не разбрах ??? Да ней туй дет са стеснява откъм ламанша ??? Да го направят тоя евро комисар по стесняването че идат избори из Европа ;)