Авиокомпании от ЕС спират полети до Минск

Избягват въздушното пространство на Беларус
93
Авиокомпании от ЕС спират полети до Минск
Снимка: БГНЕС,архив

Германската авиокомпания Lufthansa заяви, че е спряла излитането на полет от Минск до Франкфурт, след като е получила "предупреждение за сигурност" един ден след принудителното кацане на Ryanair в Беларус.

"Ние следваме указанията на местните власти, които отново претърсват самолета преди заминаването и отново извършват проверки за сигурност на пътниците", каза говорител на авиокомпанията, цитиран от АФП и БГНЕС.

Lufthansa заяви, че целият багаж и товарите са били извадени от самолета, в който имаше 51 души, включително петима членове на екипажа.

Още по темата

"Съжаляваме за неудобството, но сигурността на нашите пътници, на екипажа и самолета са на първо място в Lufthansa", каза говорителят.

Скоро след като Lufthansa публикува изявлението си, летището в Минск заяви по своя канал Telegram, че "всички необходими мерки" за проверка на самолета и неговите пътници са приключили.

"Информацията за терористична атака, получена по имейла на летището, не беше обоснована", се казва в нея.

„Самолетът е подготвен за излитане, багажът се товари, обявен е борд за полет на Lufthansa LH1487 Минск-Франкфурт.

Сигналът за сигурност идва ден, след като полет на Ryanair от Атина до Вилнюс беше принуден да кацне в Минск, където беларуски журналист беше арестуван заедно с приятелката си.

Това стана повод след Литва и скандинавската авиокомпания SAS да обяви , че ще избягва въздушното пространство на Беларус.

Съобщението на SAS последва препоръка на Шведската транспортна агенция, призоваваща шведските авиокомпании да обмислят избягването на въздушното пространство на Беларус. "Ще следваме инструкциите и ще пренасочим съответните полети", каза SAS пред АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Беларусавиокомпании
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
РУШКИТЕ ШЕ ХОДЯТ ПЕШ ДО ЕВРОПАТА...ХА,ХА,ХАААААААА....1-СЕДМИЦА С КАМИЛИТЕ!
41
2
 
5
 
! Отговори
До pусофилистиците преди 2 години
Товарищи, чемодана и на вокзале! За вас място в Родната Българска земя няма. Отивайте при мечките, мамашките, самогонът, ваксата на филийка хляб и пияните мyжици. Русофилията е предателство към род и родина. Вън, собаки!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим наште ребята от отбора дали ще спрат полетите...
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До петата колона в затв 53 Споко, бе моето момче. Не се напрягай, че да не пищиш после: "Ама защо и мен на прасетата???"
38
9
 
11
 
! Отговори
петата колона в затв преди 2 години
За всеки затворен протестър в Беларус трябва да интернираме в трудови лагери 10 скапани русофила копейкаджии в Европа
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко е добре развит Бойко Борисов. Борисов беше недоразвит Лукашенко. Трябва да се затвори въздушното пространство за беларуски самолети.
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния диктатор, който или скоро ще бъде съден, или ще мародерства над нещастните беларуси.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво? Ще накривят на капата на Лукашенко?
34
9
 
12
 
! Отговори
ходом марш преди 2 години
Това беше с Лукашенко. Догодина по същото време ще е в Хага затворник.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости пишеш Христо
32
7
 
9
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Ще се посърдат пък пак ще ги подновят !
31
0
 
7
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
До Анонимен 39 //// Хубу, де! Принудили самальотите да кацнат, ОК. Да са арестОвали някой от пасажерите?! Питам, за справка, щото нещо стейтмънтът ви е много замъглен.
30
4
 
9
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
До Анонимен 40---- //// Защо се учудвате на постовете им. Те още живеят с времето на 70-те години на миналия век и така яко са зациклили там, че и *** трактор "Беларусь" не може ги издърпа. ///// По отношение на отвлечения самолет, най-интерсното е мнението на пътниците. Всички твърдят, че най-напред са арестували "човекът-бомба" и след половин час - за парлама - са почнали да ровичкат из багажлъците. Толкова превъртяли моръни нема нийде по землята.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А сега сериозно- Ами лесно е да се провери дали е така. Просто Лукашенко трябва да апелира за независимо международно разледване с пълно съдействие, да се провери от къде е дошло предупрежднието за бомбена заплаха на самолета. Тогава всичко ще е ясно.
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световните лидери са технологичи лидери. Това са САЩ, Китай, Япония, Германия и др. Когато технологичните лидери са добре въоръжени то те са световните лидери. САЩ предлагат свобода и технологии. Русия не може да предложи нищо друго освен нефта, газовете си и евентуална ядрена война. Другари, вашите постове не са адекватни за 2021г., виж за 1970г. са ОК.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Лицемерието на демократи е ненадминато и безкрайно . През 2012 година ,Турция приземи самолета Москва-Дамаск ,уж имало оръжие .2017 година Британски изтребител принуди самолет излетял от Каунас на същата фирма ,да кацне за проверка . Мълчаха като риби ,а сега отворили и задниците си да реват .
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А когато израелците принудиха ирански самолет да кацне ,нямаше ред сълзи ред соп.ли ? Що така бе Миме ?
25
5
 
9
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До Нелегален Друго си е нашата демократично -джендърска политика ,дирижирана от гей дружинки и еднополовш бракове ,нали многополов ?
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е бита карта.
23
8
 
3
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
САЩ ръка им подава , а те до лакатя захапват.Знаем , че вечно са гладни , но сега прекаляват.За ареста на един пубер си залагаш главата.Дали това не е капан на Путин за Лукасмешко , не се знае.