ЕС привика посланика на Беларус

Причината- инцидентът с полета на Роман Протасевич
80
ЕС привика посланика на Беларус
Снимка: Pixabay

Посланикът на Беларус към институциите на ЕС е бил привикан днес в Европейската служба за външна дейност заради отклоняването вчера на граждански самолет към Минск за принудително приземяване. Това съобщи европейската дипломатическа служба.

Още по темата

Беларуският представител е бил запознат със становището на ЕС, че тези действия са неприемливи и са застрашили сигурността на пътниците и екипажа. Той е чул също, че според ЕС Минск е направил поредна стъпка за заглушаване на опозицията със задържането на журналиста Роман Протасевич, пътувал в отклонения полет.

По-късно днес Европейският съвет ще обсъди случая и е възможно да приеме решение за налагане на допълнителни санкции срещу висши беларуски служители. ЕС миналата година наложи санкции на Александър Лукашенко и още седем негови приближени, както и срещу седем беларуски организации. Санкциите са в сила до догодина и са по повод потушаването на протестите срещу непризнатото преизбиране на Лукашенко за президент. ЕС настоя по-рано днес Протасевич да бъде незабавно освободен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: БеларусЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
ЕС и нато да горят в пъкала!
42
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и прекратете ровенето в компютъра ми...не можете да ме уплашите,Справедлив и Свободен Свят за децата ни!!!
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нелегален Аз по-скоро се придъжам към традиционната логика: Кой ще се възползва?И вече се възползва! Само международна комисия ще разсее мъглата.
40
1
 
2
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
Как откъде е дошла заплахата ?! Питайте джуджето! Сигурно в момента му свирят на големи балалайки и он подскача казаджок-казачок.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А сега сериозно------Който откаже международна комисия да се разледва от къде е дошло предупрежденито за бомбена заплаха- той знае отговора на този въпрос,
38
4
 
2
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 2 години
ЕС Е--НИКОЙ
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там ще има война!
36
2
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
И какво от това? Отговорил е "добре, добре", "добре,добре" и си го е преместил в другия крачол!
35
6
 
6
 
! Отговори
вече са жалки преди 2 години
Дали ще кацне в Минск или където и да е, преценява екипажа, ако реши че заплаха има! Нито са го обстрелвали, нито по някакъв начин някой от Беларус е застрашил пътниците, за да се вайкат смешно! Кацнал като всеки един самолет...и излетял отново, аз проблем не виждам! Поредната смешка на *** от ЕС - пак поредни санкции, пак Путин виновен...Не ви ли е смещно вече?
34
5
 
5
 
! Отговори
все същото преди 2 години
До Анонимен 36 То и в Ирак, Либия, Украйна настана една "демокрация" , една "свобода на словото" наложена им от ей такива като Надавалний и този от самолета чрез американските "приятели"...И сега вият от беднотия , американците им крадат петрола , ама нали са "демократични"....Някой спомня ли си вече как излъгаха САЩ и Англия излъгаха света, че Саддам имал химическо оръжие?Нищо, че после признаха лъжата. Нещо не напомня ли на аферата Скрипал, чешките глупости, всичките майдани?
33
4
 
7
 
! Отговори
Дори информация няма преди 2 години
Не е забравено как един някогашен български опозиционер беше влязъл в разправия с член на екипажа на пътнически самолет. Без да провокира, че на борда на самолета има взривни вещества, способни да го унищожат заедно с пътниците. Тогава в България се налагаше тезата, че подобно поведение е недопустимо, а от ЕС не виждаха нищо нередно в действията на българските власти. Обаче сега, когато някакъв беларуски опозиционер е изгоден за ЕС, сигурността на полета и живота на пътниците са без значение...
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Лукашенко е истински "демократ" по кагебейската скала за "демокрация".
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не като същото! 34 Тук беше застрашен живота на 170 човека,,,за тези ценности нещо да кажеш,или за свободата на словото в Беларус...
30
4
 
12
 
! Отговори
Не като същото! преди 2 години
Виканли са го да му се обяснават че принудителното приземяване на самолет за Сноудън не е същото като за платен западен агент на цветна революция - преврат.. Такива са западните 'ценности'!
29
1
 
3
 
! Отговори
Брулени преди 2 години
Хьлмове
28
0
 
5
 
! Отговори
Хората преди 2 години
В ес не се впечатляват от разтворени бузки скьпиТерористите сьщо
27
3
 
12
 
! Отговори
Версия преди 2 години
И ЦРУ, и беларуските служби знаят, че в самолета пътува търсен от беларуските служби човек. Следва операция на ЦРУ "А ла Скрипални": човек на ЦРУ подава фалшив сигнал за хамасовска бомба на самолета --> Беларус отклонява самолета заради бомбения сигнал --> Беларуските служби - естествено, се възползват от шанса да задържат търсения --> евровасалитетът на САЩ реве с пълно гърло срещу Лукашенко --> санкции? - да, разбира се --> и т.н.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроджендърите още си мислят, че сме в колониалната епоха.
25
4
 
16
 
! Отговори
Sorsoid hunter преди 2 години
Браво на Лукашенко, голям пич е !!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ЕС стоките са пет пъти по-скъпи и няма как да се изнасят, а обратното.....