Учени с предположения защо някои ваксини водят до тромбоза

Причината се криела в използванните аденовирусни вектори
27 май 2021 09:27, Ния Христова
45
Учени с предположения защо някои ваксини водят до тромбоза
Снимка: Pixabay
Германски изследователи заявиха, че смятат, че са открили причината за редките случаи на образуване на съсиреци след поставяне на ваксините на "Джонсън и Джонсън" и "Астра Зенека", предаде Ройтерс. Предположенията им се основават на лабораторни изслбедвания.
 
Според изследването, което още не е разгледано от други експерти, причината за страничния ефект е в използваните от тези ваксини аденовирусни вектори. С тяхна помощ част от инструкциите за производство на протеини, противопоставящи се на коронавируса, се записва в ядрото на клетките и е възможно да бъде "прочетена погрешно".
 
В резултат на това може да бъдат произведени протеини, които могат да доведат до случаи на образуване на съсиреци при малък брой от ваксинираните.
 
Учените от европейските и американски здравни служби вече търсят обяснение какво предизвиква рядко срещаните, но потенциално фатални съсиреци, поради които някои страни спряха или ограничиха поставянето на ваксини на "Астра Зенека" и "Джонсън и Джонсън".
 
Други експерти са предлагали различни теории за обяснение на феномена, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Случва се преди 2 години
Не може всички хора да живеят все някой ще умре от всевъзможни причини.
23
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 2 години
До Анонимен Абе ние крави и ... ли сме ?!
22
0
 
3
 
! Отговори
Кина преди 2 години
Да ви пикам на науката, дето само предполага, та затуй нема право да налага.
21
2
 
0
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Гане не иска да го чипират за да не може Бил Гейтс да чете вестник Дума през задната им дупка докато Гане си брише дирника след изхождане в тоа.летната в ъгъла на двора <<< ФАКТ!
20
0
 
2
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
Не моа да разбера,та ваксина като ти я турат какво прави седи и дреме докат се заразиш и дойде вируса или започва веднага да програмирва клетки.Благодаря.
19
0
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
А за чиповете, долу драскащите 'ваксъри', нищо не са казали. Язък. Къф пропуск. Looool
18
0
 
11
 
! Отговори
опаеративен простор преди 2 години
Като чета статията разбирам че в момента се тестват на живо начините за генетична модификация на хората а също на генетични оръжия...
17
3
 
7
 
! Отговори
Логично! преди 2 години
Алчността не върви със грижата за хората и безопасността! Важното беше да се отрече успеха на руснаците! И едни хора от запада да приберат едни пари.
16
2
 
8
 
! Отговори
Безпристрастно преди 2 години
А какво казват ,,учените'' за миокардита, парализите, автоимунните симптоми след РНК ваксините.Там директно се обучава клетката да произвежда спайк протеина и имунната с-*** понякога не се ли ,,обърква'' и не започва ли да атакува органите от собственото си тяло.Руснаците например твърдят,че съсиреците се дължат на отпадъчни ,,продукти'' в Астра Зенека и дават за пример тяхната векторна ваксина,която е пречистена и няма такива ,,странични ефекти''.Същото важи и за китайските ваксини.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирането ще свърши, когато и последният човек стане генно модифициран организъм.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този принцип на работа на ваксината се използва вече при грипните ваксини (а сигурно и при други) и съм абсолютно сигурен, че честотата на образуване на съсиреци е същата. Сега обаче всички повтарят ваксини-ваксини, вторачили са се и виждат всяка нежелана реакция. Аз един път от антибиотик след манипулация на зъб почнах да серa това, което ям ама втечнено, и не знаех къде се намирам, ама не писаха във вестника. Ако го приложат това лекарство на 1 милион, сигурно поне 1000 щяха да дадът фира.
13
1
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Специално на теб ще ти порасне коса от фолио,за да те пази от 5G.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използването на аденовирус за вектор на коронавирусни ваксини е тествано отдавна на крави и ***.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са "някои" ваксини, а всичките ваксини. И водят не само до тромбоза /това е първата и най-бърза последица, а и до много други още неизследвани вредни последици. Само че при всеки човек те са различни. Както е и при изкарване на грип, ковид и тем подобни, впрочем.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При едни е прочетено така, при други - онака... Т.е. не са изключени дългосрочни проявления на грешното прочитане, защото само един Господ знае какво и как се е прочело.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната причина е, че ни помпат с медикамент, който не е изследван какво трябва. До 1-2 години може и антенки да ни поникнат.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навреме доктор Мингеле казвал че нямало да му се отдаде друг такъв случай да прави експерименти с хора ето че сега всичко стана законно и то
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А калинките от НОЩ и ваксърските тролери се скъсаха да обясняват, че нямало връзка между ваксианта и тромбозата. Не било вярно, че сте опитни мишлета, слушайте "учените" казваха те ахахах
6
1
 
16
 
! Отговори
прочетено/"напи преди 2 години
"възможно да бъде "прочетена погрешно" "или "написана грешно"
5
1
 
20
 
! Отговори
Генерик преди 2 години
Това погрешно кодиране на клетките наследява ли се?