Дания отменя задължителната карантина за пристигащи от България

Остава изискването за отрицателен тест, направен 48 часа преди пристигането
29 май 2021 08:01, Петя Славова
4
Дания отменя задължителната карантина за пристигащи от България
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българските граждани, пристигащи в Дания, няма да бъдат подлагани на 10-дневна самоизолация, считано от 16.00 часа на 29 май, събота, съобщи пресцентърът на МВнР.

Изискването за предоставяне на отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 48 часа преди и непосредствено след пристигане в Дания, остава валидно за тези, които нямат постоянно пребиваване в Дания.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони за връзка: +45 39 64 24 84 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за..." на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 3Що? Ти какво ще правиш там?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Е точно в Дания сега не смятам да ходя. "Е и какво от това, бе?
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е точно в Дания сега не смятам да ходя. А защо новият здравен министър се прави на ударен с мокър ***, а не отмени тестовете за българи влизащи от Румъния???Каква е тази дискриминация? За румънци може, за българи не???Как мога да подам документи за румънски гражданин и да се откажа от българското гражданство, за да имам повече права? Иначе го знам румънското посолство в София, освен да отида там да питам? Да пишем ли на омбудсмана?
1
0
 
8
 
! Отговори
ора преди 2 години
Хайде сега и за Норвегия :)