Маските остават въпрос на личен избор в Англия

Ще се научим да живеем с вируса, предупреди министър от кабинета
5 юли 2021 07:30, Анисия Иванова
16
Маските остават въпрос на личен избор в Англия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Носенето на маска като предпазна мярка срещу Covid-19 ще става по личен избор в Англия от 19 юли. Ще разчитаме на личната отговорност на хората, каза британският министър по жилищната политика Робърт Дженрик, цитиран от БНР.

В интервю за Би Би Си той поясни, че ограниченията ще отпаднат с успешното напредване на ваксинационната програма. Министърът допусна, че новите случаи ще продължат да растат значително с отпадането на мерките, но е време британците да се научат "да живеят с вируса".

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия властите решават независимо от Лондон кои ограничения да останат и кои да отпаднат. В Шотландия правителството вече обяви, че задължителното носене на маски ще остане в сила.

В Уелс политиката по този въпрос ще бъде преразгледана в средата на месеца.

Вчера в Обединеното кралство бяха регистрирани 24 хиляди случая на Covid-19 и 15 починали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Маските спрат в голяма степен заразите, вкл. и този вирус. Това е установено отдавна и не случайно при операция всички са с маски. За коронавируса също го обясниха още в началото, че маските го спират, но всеки го тълкува, както му е удобно. Казват, че даден вид маски го спират на 90% и льольото веднага реве - ето маските не спират вируса.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маската спира до определена степен. Ако всички ходят с маски /по правилния начин, / рискът многократно намалява.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно решение във Великобритания, която е на етап стремително нарастване на броя на новите случаи с около 70% на седмица. Май пак ще пробват отхвърления от тях вариант за масово заразяване, защото сега ваксинираните почти не умират.
12
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
До Анонимен Няма изобщо никаква причина да се носят
11
3
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Тези маски изобщо не могат да спрат коронавируса. Той е много по-малък и спокойно минава през тях. Това още 2020 началото го установиха.Маската се носи, за да не те глобят, а не за да се пазиш или да пазиш нкой друг.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маската се сменя на 4 часа. Оня дето я носил 1 година си мисли, че се пази? А да попитам, и гащите ли си ги сменяш 1хгодишно???
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро решение за елинимация. Първо ги заразихте с ХИВ 70% от хората чрез ваксини. До есента патогените и нанотата ще направят разни неща по имунната. Сега махате задължителните маски и хората няма да носят. Новият грип иде есента и ваксинираните ще започнат да *** като мухи. Не им трепва окото на сатанистите. Действат с плана и бързат даже, което може наистина да потвърди, че тезата за ресурсите май е вярна.
8
3
 
11
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Когато цялото това безумие отмине, трябва да се направи трезвен, обективен и НАУЧЕН анализ за ефективността на т.н. "лични предпазни средства", тоест маските. Резултатите от него трябва да бъдат легализирани с нарочна конвенция на ООН за забрана на псевдонаучните социални експерименти. Дължим го на бъдещите поколения, за да не бъде допускан никога повече подобен цирк на абсурда.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуствам се горд великобританец!! Още ей сега ще спусна великобританското знаме през терасата!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Великобританците се извъдиха по-големи здравеняци и смелчаги от нас!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже софийска община приемала заявления за ваксиниране от фирми.... Почваме на конвейер да ги гласим. Няма по желание.
4
2
 
14
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Човеците живеят сред океан от вируси откак са тръгнали на два крака, той сега щял да се учи!?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече е пределно ясно защо всички бягат от България
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз на Уимбълдън не видях кьорав чиляк с маска, а иначе публиката нагъсто, нагъсто. За социална дистанция не иде и реч. Членовете на кралското семейство не знаят ли, че върлува кошмарен коронавирус, та се развяват без предпазни средства?
1
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много помагат масчиците. Моята вече на годинка и половина, струва само тридесет стотинки, а кьорав бацил не е пропуснала до момента. Пази ме от уханска кихавица денонощно.