Франция глоби Google с 500 милиона евро

Компанията води спор със собствениците на медии в страната
13 юли 2021 23:00,
4
Франция глоби Google с 500 милиона евро
Снимка: Pixabay

Френският орган за защита на конкуренцията глоби Google заради неуредени авторски права. Технологичният гигант ще трябва да плати на държавата 500 милиона евро, информира Франс прес.

Американската компания ще трябва да обяви оферта за възнагражданения на издателите в страната, за да използва информация от тях. В противен случай може да получи нова глоба в размер до 900 000 евро на ден. 

Още по темата
Френският регулатор е установил, че Google не спазва наложените през миналата година временни мерки, които задължават гиганта да преговаря „добросъвестно“ с медиите за лицензионни такси.

Заради това интернет компанията води спор със собствениците на медии в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
You Tube са го скапали тотално. През 5 минути реклами не можеш да гледаш нищо спокойно. Със смартфона оправих нещата като инсталирах Vanced но на телевизора не става инсталацията. При някои по кратки реклами го няма и бутона "пропусни". Щеш не щеш гледаш реклами за гъбички, простата и препарат за миене на съдове.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бълха ги ухапала. Ще приберат парите на няколкостотин adsense потребители под предлог, че "нарушават правилата" на Google и готово. При мен така направиха преди години. Точно един ден преди да ми преведат парите ми закриха профила в адсенс но до последния ден се трупаха пари в акаунта.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гугъл се опитва да се намесва и на наще избори чрез тубата като спира клипове на партии и поддръжници на такива които са против американската политика в България ;) При търсенията с търсачката не излизат истински резултати ,а такива които са обвързани и с политиката на САЩ и с корпорации . Според мен ще става все по зле щото САЩ ги натиска за данъци и те почнаха да се дупят.