ЕС обмисля да забрани нови дизелови и бензинови и коли от 2035 г.

Забраната най-вероятно няма да засегне препродажбата на стари автомобили
15 юли 2021 13:42, Ния Христова
66
ЕС обмисля да забрани нови дизелови и бензинови и коли от 2035 г.
Снимка: Pixabay
В сряда Европейският съюз предложи да бъде въведена ефективна забрана за продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2035 г. Предложението е част от по-широките мерки от климатичния пакет ще ускори преминаването към електрически превозни средства с нулеви емисии, пише Bloomberg TV Bulgaria.
 
Европейската комисия предложи намаляване на емисиите на CO2 от автомобилите с 55% до 2030 г. спрямо нивата от 2021 г., много по-високо от съществуващата цел за 37,5%. 
 
Комисията също така предложи намаляване на емисиите на CO2 до 100% до 2035 г., което би направило невъзможно продажбата на нови превозни средства, задвижвани с изкопаеми горива в блока от 27 държави.
 
"Това е вида амбиция, която чакахме да видим от ЕС, където липсваше през последните години", каза Хелън Кларксън, главен изпълнителен директор на Climate Group, организация с нестопанска цел, която работи с бизнеса и правителството за справяне с изменението на климата, предаде „Ройтерс.“
 
"Науката ни казва, че трябва да намалим наполовина емисиите до 2030 г., така че за автомобилния транспорт е просто - да се отървем от двигателя с вътрешно горене."  
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 16 Не коя да е държа а държава членка на ЕС и НАТО .Само такава държава може да осигури просперитета ,сигурността, щастието и правилната сексуална ориентация на хората си
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я камилата, я камиларя.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако исках да карам електричка, щях да стана ватман.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И колите изобщо ще забрани, както пише в заглавието.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забраняваме парната машина от 1945 година. Оооооо, ужас, край със света и икономиката. парните локомотиви направиха ритуално самоубийство................................Забраняваме конските впрягове. Ужас, икономиката ще фалира без коня.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е държавата, още да сме в пещерите и частниците да ни продават каменни сечива.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Татяна Буруджиева се изпусна по телевизията, че като няма двигатели с вътрешно горене, ще започнем да произвеждаме двигатели с външно горене. Този гаф на менте експертите е равен на онзи на Тодор Живков - "Днес полупроводници, утре - цели проводници"......................
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо още да забрани и задължи ЕС?
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдаваме ритуалното самоубийство на автомобилната индустрия. Водено от добре опакованата лъжа "зелена зделка". Шепа корумпирани чантаджии от Брюксел се гаврят с изнемощелия данъкоплатец. Близо е времето, в което ще станем свидетели на гладни бунтове из цяла Европа. Поради простата причина, че европеецът далеч не е толкова търпелив, колкото българския си събрат...
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, а защо трябва да чакаме чак до 2035? Няма ли да е по ефективно да се забранят всички видове автомобили още от 2025г? По време на пандемията видяхме че няма проблем хората да си стоят вкъщи. Значи колите не са нужни. Ще останат само тракторите на полето да произвеждат храна и товарните автомобили за транспорт. Хората няма смисъл да работят като може ЕС да въведе базов доход 500 евро за всеки човек. Това е достатъчно за храна. Хората без коли нямат разходи.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарна икономика в Европейския съюз и САЩ?................... Пазарната икономика носи бедност и глад в Индия, Африка, Латинска Америка.................................. В Европейския съюз има субсидийно-санкционна икономика, субсидии за храната на работническата класа, за да бъде евтина.....................Капитализмът е отречен в Европейския съюз................ Нашите либертарианци искат да ни направят либертарианска Африка.
7
0
 
8
 
! Отговори
ДА ПИТАМ преди 2 години
ще има ли европеиски саюз дотогава.
6
0
 
10
 
! Отговори
Дрън дрън ярина преди 2 години
Това се пее всяка година за да оправдаят разходите на над 40 000 чиновника с заплати по 30 000 евро на месец като всяка година числото става по-голямо.Те от тая корона умряха по голям брои хора от втората световна, кой ще им замърсява?Или и на кравите ще слагат катализатори.Тоя чиновнически евро съюз се изтърка. 7 години максимум му остават живот и приключва....
5
1
 
24
 
! Отговори
А 2060 к'во? преди 2 години
Пропагандата на зелените терористи е смешна. Елитите направиха трилиони лъжейки баламурниците, че ги е грижа за природата. Всяко едно ***.силване се прикрива зад фасада, в която е уж за доброто на всички. Каквото и да е било на тази планета се прави от едни и същи хора, за да продължават да властват, да обират всичко и да държат робите в мизерията. ЕС няма да съществува в края на това десетилетие и всички тези планове за 2030, 2040 са въздух под налягане.
4
1
 
10
 
! Отговори
инженер преди 2 години
Да забраняват. Бъдещето е на летящите автомобили. За това магистрали не ни трябват.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че електричеството и батериите мърсят по малко. А самолетите и тях ли на слънчева енергия ще ги задължат да летят
2
3
 
25
 
! Отговори
??? преди 2 години
Махаме бензиновите и дизеловите автомобили и минаваме на по-замърсяващите електрически автомобили. Защо? Замърсяването не е само при движението на автомобила, а и за производството и изваждането от употреба. Електрическите замърсяват по-малко при движението си и много повече при изваждането от употреба.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако лентяите от Брюксел продължават с тези безумни предложения дотогава ЕС ще е история.