Хиляди излязоха по улиците на Париж срещу ваксинационните сертификати

Сертификатите са нужни за достъп до ресторанти, музеи...
14 авг 2021 21:10, Нели Христова
126
Хиляди излязоха по улиците на Париж срещу ваксинационните сертификати
Снимка: БГНЕС

Хиляди излязоха за пети пореден уикенд по улиците на Париж да протестират срещу ваксинационните сертификати.

В Париж бяха организирани две големи шествия под наслов „Освободете Франция“. Демонстрантите скандираха „Да на свободата на избор“ и „Вземете си сертификата на Макрон и изчезвайте“.

Едното шествие беше организирано от движението „Жълти жилетки“, а другото беше ръководено от бившия заместник-председател на Националния фронт и настоящ лидер на "Патриоти" Флориан Филипо:

"Ниe искаме този закон на срама да бъде отменен. Нещата трябва да се управляват по различен начин, не като непрекъснато се използва страхът като инструмент, не с репресивни мерки, които пречат на равенството във Франция", заяви той.

Ваксинационните сертификати са необходими във Франция за ресторанти, музеи и пътуване в обществен транспорт. Властите се надяват така да насърчат хората да се ваксинират срещу Covid докато страната се бори с бързо разпространяващият се вариант Делта на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
93
26
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
младите не искат и не могат да разберат, че свободата по време на пандемия означава смърт...затова болниците се пълнят все повече с млади и все по-малко с възрастни...защото възрастните по-добре знаят цената на живота...
92
2
 
17
 
! Отговори
Георги преди 2 години
хиляди по улиците...на снимката се вижда,че са стотици хиляди.Сигурно са тръгнали към ваксинационните пунктове в Борисовата градина и парка Займов!
91
29
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Като са излезли по улиците Франсетата ами да почнат да си правят френска любов така ще се успокоят и ще се самоваксинират.
90
2
 
39
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Дано франсетата да извадят отново гилотините, за да се спре с преекспонирането и изнудването на хората по целият свят. Винаги са си отстоявали позицията и мнението, за разлика от всички други!Линч и сеч!
89
1
 
44
 
! Отговори
Слав преди 2 години
против насилие съм но ако още не сте разбрали и 10 години протести да има милионен даже резултат няма да има трябва отрязани глави на политиците със локдауните да висят по стълбовете
88
2
 
50
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Щом в Париж виждат опитите за чипиране и контрол над хората , значи е така.
87
0
 
60
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
хахаха хиляди били... милиони са из цялата страна... скоро ще ви смажем за измислената план-демия - пътят към това са гладът и робството, което ни подготвяте
86
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** е,че наще властимащи гледат от там и копират.Обаче тук така се нагнети политически работата,че а посмяха да ограничат вече нещо,а скочи народа и ще ги измете!
85
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #104, допълнение, не само една ракия да изпиеш свободно, и не можеше да се видиш с роднини и приятели, с тези локдауни. Това не е било и по времето на каменият век! Погледни пък горките французи, италианци и испанци- те не можеха да се разходят извън къщи. Всичко това беше едно безумие, един геноцид към човечеството. Виновниците не сано трябва да бъдат наказани, те и техните семейства, да бъдат физически премахнати, за да няма за в бъдеще други такива изтъпления .
84
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е очаквал,че заради един вирус ще се отнемат права на хората?Какви времена идват ей!Една ракия да не може да изпие човек в заведение!Ама точно като едно време с изходните визи през соца.Открит лист вадиш,че ще идеш до Мичурин.Луда работа!
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ваксаджия/ "Но все пак има риск. А погнат ли ви....." ,,,, ще повръщат кифтетата.
82
0
 
39
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
***, протестиращите са не хиляди, а стотици хиляди ако не и милиони във Франция. Дори и двойно ваксинирани, на които им готвят трети, четвърти, пети ..бустера са на площадите. Знам не се подписваш с истинското си име и се надяваш че понеже сайтчето ви е невзрачно и от невзрачна държавичка, бъдещия Международен Съд за ковид престъпленията срещу човечеството ще ви подмине. Но все пак има риск. А погнат ли ви.....
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМ ИСТИНСКА ВАКСИНА БЕЗ ПОДПИС,ЧЕ МЕ ОТГОВАРЯТ АКО ПУКНА ОТ НЕЯ
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОВИД ИЛИ СВОБОДА????
79
0
 
28
 
! Отговори
антиваксъра преди 2 години
Браво!
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97Много ви е остаряла информацията. Качеството на здравеопазването във Франция рязко е спаднало, защото сега това е страна с недостиг на лекар и все повече тълпи от африканци, араби и всякакви други бързоразножаващи се организми, които искат същото, без да плащат нищо. Някои болници изглеждат доста занемерени, а достъпът в големите градове е много труден, понякога невъзможен. Хора с инфаркт чакат по 5-6 часа пред спешното.
77
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Франция-ваксинирани с 2 дози 53%,умрели от ковид 1682/1млн. България-ваксинирани с 2 дози 16,5%. Умрели от ковид 2610/1млн. Ясно като бял ден."===≈======Ясно за такива плоскомозъчни като теб. И ПРЕДИ да има ковид, смъртността в България е много по-висока от тази във Франция (всъщност, от всички европейски страни; а България е на 6то място отзад напред в света!). И ваксинирани-неваксинирани-с 1 доза-с 2 дози - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ. А качеството на живот и нивото на здравеопазване.
76
42
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Бяха към 30 милиона само в Париж. Марсилия и Лион поне още толкова. Много сте. Силни сте. "Събудени" клоуни :)
75
1
 
71
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Събуждат се хората, ковид-фашизма скоро явно и кръв ще пролее по улиците само и само да остана на власт!!! Бой по фашистката шайка!!!