ЕП: Еднополовите бракове трябва да бъдат признати в целия ЕС

Съпрузите от един пол да бъдат третирани като разнополовите двойки
435
ЕП: Еднополовите бракове трябва да бъдат признати в целия ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В резолюция относно правата на ЛГБТИ лицата в ЕС Европейският парламент подчертава, че тези граждани следва да могат да упражняват пълноценно правата си, включително правото на свободно движение навсякъде в ЕС.

Свободното движение и правата на семействата в центъра на вниманието

В резолюцията се посочва, че браковете или регистрираните партньорства, сключени в една държава членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите и партньорите от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.

След решението на Съда на Европейския съюз по случая "Coman & Hamilton", в което се установява, че разпоредбите за "съпрузите" в Директивата за свободното движение се прилагат и за еднополовите двойки, Комисията следва да предприеме действия по правоприлагане срещу Румъния, където правителството не е актуализирало националното законодателство, за да отрази това решение, настояват членовете на ЕП.

Резолюцията също така призовава всички страни от ЕС да приемат лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители. В по-общ план членовете на ЕП искат ЛГБТИ семействата да имат същото право на събиране на семейството като разнополовите двойки и техните семейства. За да се гарантира, че децата няма да останат без гражданство, когато семействата им се местят между държавите членки, евродепутатите настояват, че семействата трябва да бъдат третирани еднакво в целия ЕС.

Накрая, членовете на ЕП отбелязват дискриминацията, на която са подложени ЛГБТИ общностите в Полша и Унгария.

Парламентът призовава за по-нататъшни действия от страна на ЕС (процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти) срещу тези държави.


435
Още от ЕС
Кметът на Лондон иска да се махнат рекламите на хазарт от автобусите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
4
 
9
 
! Отговори
Ивза преди 5 дни
Хора,осъзнайте се,спрете това безумие.Не вървете срещу Създателя.Моля се Бог да даде ум на тези,които са с претенции,че го имат и да спре с безумните им постъпки и действия,независимо от социалния и политически статус.
350
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А с козички ? А правата на зоофилите?
349
13
 
5
 
! Отговори
Me преди 6 дни
Нека се женят като им харесва. Това си е тяхно право да правят семейство с който искат.
348
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ДБ харесват тази новина :)
347
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не мога да разбера какъв им е проблема. Ми те имат всички права като останалите. Само дето не могат да са вписани като двама родители. Но това не им пречи да си раждат,осиновяват и отглеждат деца. Милионите двуполови двойки,които живеят без брак, какви права имат,които еднополовите двойки нямат?
346
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Че какво им ограничава правото на придвижване на гейчетата? Освен това никъде в шенгенското пространство няма граници и проверки. На останалите граници като те проверяват в документите не пише, че си обратен.
345
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз не разбирам, какъв е проблем. Намираш някой беден, даваш му 20к евро и ти прехвърля детето на твое име и готово.
344
3
 
9
 
! Отговори
AK47 преди 6 дни
ИСКАМ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!
343
1
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Факт е, че в Брюксел гей календарът е с по-голям приоритет от здравето на европейските граждани например. Може да се провери в документите на ЕС от Март 2020.
342
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До Анонимен/346"Европа където вземат по 3 хиляди евро заплати" - взимат, щото не киснат по форумите да пишат неща които не разбират. Той Борисов го каза на тези дето все европа гледат, че сте про'сти, нали?
341
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много важен закон за еврогейовете и Урсула ,умиргайте гадове
340
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Стига сте ни занимавали с Европа където вземат по 3 хиляди евро заплати.Кажете какво правим в България, където заплатите последните месеци не са мръднали и с левче, за разлика от пенсиите, но всичко скача с по НАД 20%
339
1
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 6 дни
Лудост и безумие!
338
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нямам нищо против трите еднополови горе на снимката, все ще се намери компромисен вариант - тройка да речем.
337
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 6 дни
1. Всички обратни имат същите права като всички останали, затова такива резолюции са безполезни и просто тоалетна хартия!2. Ок за правата, но да се прилагат и законите и на такива паради да ги прибират и съдят за публично развращение! Правата и задълженията вървят ръка за ръка!3. Когато двама обратни докажат, че по медицински причини няма как никои от тях да има дете по естествен път да си направят инвитро, никакво осиновяване на деца!4. Целия рев не е за права, а за привилегии!
336
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Справедливо ще бъде ако позволят еднополовите бракове да позволят и употребата на огнестрелно оръжие срещу тях.
335
10
 
5
 
! Отговори
Ico преди 6 дни
бг *** в ступор : D : D шок и ужас, содом и гомор.. ахаххаха : D :D Какво ме интересува мен дали съседа ми Пешо ще си вземе мъжка булка, да не би мен да ме карат да си взема мъжка булка. Айде моралната бг талибанска полиция да ходи да свети по на хората спалните. Гл.уп.аци.
334
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Душевно болните религиозни шматки са налазили гледам
333
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ами да - признайте ги най-после, не може само в БГ да живеят задръстеняци от памти век! Събудете се!
332
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Докато човечесттвото се размножава по традиционния начин и двойката мъж - жена е опората на този необходим процес, еднополовите бракове са психологически тероризъмнад нашето съвремие. Ако наукат да може да размножава човечеството другояче, ще има