Идея на ЕК: Всички електронни устройства с едно зарядно

Предложението щяло да е в услуга на околната среда
24 сеп 2021 07:30, Петя Славова
40

Едно стандартно зарядно устройство да има за всички електронни устройства. С това ще се уеднаквят зарядните портове и технологията за бързо зареждане, а идеята е на Европейската комисия.

Предложението е USB-C да бъде стандартният порт за всички смартфони, таблети, камери, слушалки, преносими високоговорители и конзоли за видеоигри, предава Bulgaria ON AIR.

От Комисията изтъкват, че това ще е в услуга на потребителите и от полза за околната среда. Те предлагат още зарядните устройства да се продават отделно от електронните устройства.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
следваща идея на ЕС: всички хора с един пол.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
това го гов горят от 10 г и оште не е приетоЕС =BG PARLAMENT
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 17 - Всъщност са основно флагмените, които се зареждат безжично. Освен това безжичното не винаги е уместен вариант, особено ако си вдвижение. Да не казваме, че хаби мноог повече ток, отколкото зарежда.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Shshs - Ами лесно - както направиха с GDPR - ако не си редовен според GDPR, може да те съдят в почти всяка страна в света. Повечето американски сайтове, предпочетоха, да спазят изисквания, вмесот да изгубят ЕС като пазар.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 27 - Между 2 до 7% ... от няколко милиарда потребители, хич не е малко. Затова Apple продължава да бългва iPad-и, понякога значително по-мощни от повечето лаптопи ... смешното е, че почти всички модлеи са с USB C ...
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Те защо не се замислят как да направят живота на тия от източна Европа по-близо до тоя на тия от Западна."Защото не е тяхна работа. Те са ни дали всякакви възможности, дават ни субсидии, давт ни пари, да си правим пътищата и сградите, отварят ни пазари, дават ни лесен достъп до обмен на опит ... ама ние си седми с съ скръстени ръци и тва е...
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 32Произвеждай ве? Европейската комисия ли ти избра Бойко три пъти за вожд, който вкара пари в асфалт и бетон, вместо да повиши нивото на образование.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да им имам проблемите на тия. Те защо не се замислят как да направят живота на тия от източна Европа по-близо до тоя на тия от Западна. Не е проблема различното зарядно, а разликите между начина на живот. Да унифицират заплащането и качеството на услугите, а не зарядните. Пфу
31
1
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
Най-после една умна идея от ЕК.
30
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 4 седмици
То и сега иима смартфони със сменяеми акумулатори.Действително са по удобни.Аз имах Sasung Galaxy Xcover 3 и преди няколко месеца си купих Samsung Galaxy Xcover 5.Доволен съм и от двата.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Епъл са пълно шкарто, ама коконите в дискотеката като видят някое момченце с айфон нова версия, му се лепят като мухи. В действителност откакто го няма Стив Джобс, от тази компания и дъска за *** не става. Да не говорим, че всички телефони, епълските включително, се правят за стотинки в Китай.
28
0
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 4 седмици
Ейпъл не харесва това лол
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко хора ползват таблети? Почти никой. Само ги купуват и ги зарязват някъде. Поне при телефоните може да е едно зарядното с един порт. Ама трябва да принудат китайците и корейците да го направят това.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Правилно. Поне при мобилните устройства да е едно зарядно с един порт. Сега има поне 10 вида USB портове с различни размери. И батериите задължително да могат да се сменят. А не като сега- да трябва да хвърляш целия телефон след 4-5 години, когато живота на батерията изтече.
25
0
 
5
 
! Отговори
Инджинер преди 4 седмици
И всяко зарядно да има един голям реостат за регулиране тока на заряда..***
24
0
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 4 седмици
Тез от ЕК че са *** и се опитват да открият топлата вода и да се припишат заслугите - така е. Това обаче не е повод да се състезаваме с тях, нали? А откриват топлата вода, защото това вече е измислено и е в процес на налагана. И не - няма да ти изпържи телефона, потърси за "USB PD power negotiation" и се ограмоти. И пак може да се направят несъвместими, независимо от дебилните ЕК политици - достатъчно е консуматорът да изиска "хахви" параметри примерно точно 11V (което не е стандартен профил
23
0
 
7
 
! Отговори
щепсел контакт преди 4 седмици
е с такива много важни неща се занимават брюкселските милионери .
22
1
 
9
 
! Отговори
Злобар преди 4 седмици
Моля без мрънкания , щом Политбюро на ЕК е решило значи така ще бъде .
21
2
 
9
 
! Отговори
Shshs преди 4 седмици
Как ще се преборят с епъл не знам. Взех си Еърпод про и вътре даже нямаше адаптер, имаше само кабел и то не беше с USB накрайник. Добре, че имах кабел от старите слушалки иначе щяха да ме принудят да си купувам и адаптер. Срам нямат тия наглеци от ябълката. Продуктите им качествени, но някак си с маркетинговите трикове със зарядните и адаптерите компанията оставя "усещане" за евтиния.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази публикация показва узряването на гениалното осенение на С. Паси, споходило го в тоалетната преди много години. Сега най-сетне той е успял да пробуди ЕК, която да схване величието на размислите му и значението им за благоденствието на цялото човечество!