Мицотакис не подкрепя българското вето за членството на РСМ в ЕС

Било "ненужно усложнение"
30 сеп 2021 20:52, Петя Славова
79

Гърция реши, че няма да подкрепи българското вето за членството на РСМ в ЕС, обяви премиерът Кириакос Мицотакис в интервю за The New York Times в рамките на Атинския демократичен форум.

По думите на Мицотакис пречките, които София създава пред европейската перспектива на Скопие, са "ненужно усложнение". Преди България да наложи вето, Атина блокираше пътя на Скопие към европейското семейство в продължение на 27 години, предаде Bulgaria ON AIR.

Спорът между двете страни беше решен с подписването на Преспанския договор. Това се случи с активното посредничество на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
21
 
! Отговори
Бг турчин преди 2 години
Техния външен министър се казваше Дендиас или нещо подобно. Той отиде в Турция и разговаряли с турския вън.министър Чавушоглу. Тонът бил приятелски. После пресконференция пред медиите. Дендиас като започна да нарежда "Турция да се откаже от агресивната си политика в Средиземно море." и все неща от този род. Чавушоглу го гледа учуден и се ядоса защото са говорили едно насаме а пред медиите гъркът започна да се държи агресивно.
42
2
 
13
 
! Отговори
кръстоносец преди 2 години
Сефте! Отваряш някоя книга по средновековна история и ...междузвездни войни в балкански вариант. Та до днес. Тяхното е някаква мания.
41
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението на казуса е много просто - България трябва да бъде изключена от ЕС.ЕС ще сане и по-хубаво место без България.България може да стане член на СССР . По-голямата част от населението това желае.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако ние върнем старото име на Македония , а не Сверна Македония, когато приемем Македония в ЕС , как ще се чувстваш? Хайде стига , македонците да си признават истината и да не ни крадат всичко българско или да признаят, че са народност от 1945 г. и държава от 1991 г. и готово!
39
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България пък иска гърците да спрат да наричат българите в Беломорска Македония и Тракия славянофонни гърци и да им позволи да се определят като българи и да си изучават майчиния език!
38
2
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Ти наистина си голям леш, ако си мислиш, че ще помогнем на ислямисти срещу християни. Не си познал.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте ся, ние сме им отнели територии, историята е за това за да знаем :) Османците немаше да ни поробят, ако не беше нашето и тяхното разделение :))) Гърците преди 10 години ни викаха - к'во се мислите за велики....направете си сами сметката.....хахахаха :)))
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-доброто нещо, което могат да направят гърците е да върнат Ципрас. А тоя националист да го наритат.
35
1
 
11
 
! Отговори
Четете преди 2 години
И знайте,че гърци са люде хитри,вероломни!А ние признахме Преспанския договор!Хак да ви е!
34
2
 
10
 
! Отговори
Черномен преди 2 години
Дружба по балкански. Е, ако ердоган ги нападне ние пък ще гледаме на другата страна.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРЦК,БМОРК,ТМОРО,ВМОРО - "ВМОРО създадена през 1893 г. Вътрешната македоно-одринска революционна организация е националноосвободителна организация на българите в Османската империя. Организацията е активна в Солунския, Битолския, Скопския, Одринския и Цариградския вилает в края на XIX век и началото на XX век. В програмните документи на организацията се изтъква, че тя ще се бори по революционен път за свободата на българите от Македония." - Къде са македонците и гърците в тази работа питам?
32
2
 
9
 
! Отговори
Бг турчин преди 2 години
До 34На Балканите всички сме си "добри хора" по принцип но забиваме нож в гърба на приятелите си. Аз например обичам да слушам гръцка музика. Гърция е хубава страна. Но вяра нямам. Нито на грък нито на българин нито на сърбин. И на турчин.
31
10
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Гърция е най големия враг на българия. Тази изкуствена държава скоро ще изчезне. Да се дава коридор на Турция при конфликт с Гърция. Време е да си заплатят за прокарването на лъжовното гърчохристиянство.
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Византия ли не знае, че никога не е имало македонска нация и език?Вечният ни враг в епохата на средновековието е единствената държава пряк свидетел на създаването и развитието на България.Днешна Гърция много добре знае историята на България , така, че да не се правят на ударени...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бг турчинГърците не са лоши хора, добри хора са, ама тоя малака нещо се е поизсилил, няма да се учудя ако македонците-сърбомани са го подкокоросали!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някакви гнусни типиве със свински физиономии от републиката на партийните свински връзкари живеещи като въшки на главите на европейците и ръкопляскащи по команда на миризливи гнусни мутри на които си подариха държжавата щели да казват какво да ставало в европа хахаха
27
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е човека ния не сме господ или алах да задържаме македонците за европа.всеки си има цели и преоритети и си ги гони.тяхната мечта е да влезнат в европа.ния не можеме да им слагаме прът в гумата.
26
0
 
23
 
! Отговори
22 преди 2 години
Атина блокираше пътя на Скопие към европейското семейство в продължение на 27 години - и товва според него е било правилно. А че Бългагия си зашитава историята и историчски истини - "ненужно усложнение". Забравят, че Гърция даже накара Македония да си сменят името заради техи исторически ценности,
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм стъпвал в Гърция, сегашните *** го мислят ходенето до Гърция като големия лукс, но когато аз съм летятл със самолет на почивка до Испания и Франция те са ходили под масата.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам едно нещо на гръцки - гамото мана су!