Ще отстъпим ли пред Скопие за ветото пред ЕС?

От Брюксел: В България предстоят избори, времената са трудни
5 окт 2021 10:58, Ния Христова
41
Ще отстъпим ли пред Скопие за ветото пред ЕС?
Снимка: БГНЕС
"В България предстоят избори, времената са трудни". Този отговор даде източник от Европейския съвет на въпрос дали са получени сигнали, че страната ни може да отстъпи от ветото си за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се проведе в сряда в Словения, съобщи БНР.
 
Източникът добави още, че председателят Шарл Мишел активно се е опитал да сближи позициите на двете страни. 
Още по темата
 
"Преговорите продължават, ние се опитваме да им помогнем за тази цел, а срещата е възможност двете страни да разговарят по въпроса и с европейските лидери", каза източникът.
 
Вчера вицепрезидентът Илиана Йотова заяви, че България няма да промени позицията си за ветото, въпреки натиска от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАКЕДОНЦИТЕ СА ПОТРЕСЕНИ ОТ МИЗЕРИЯТА И ОСКОТЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ...
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО ЕС ПРЕВЪРНА САМО ЗА 14 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В РОМСКИ РЕЗЕРВАТ...ЧОВЕК МНОГО ДОБРЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ КАТО СЕ РАЗХОДИ И ПОСЕТИ ДВЕ СЪСЕДНИ ОБИЩИНИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ГРАНИЦАТА-ПЕТРИЧ И СТРУМИЦА...В РАЙОНА НА СТРУМИЦА ВСЯКА ЕДНА ПЕДЯ ЗЕМЯ СЕ ОБРАБОТВА,НЯМА НЕЗАКОННА СЕЧ И ГОРСКИТЕ МАСИВИ СА ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНИ,ФЕРМИТЕ ИЗГЛЕЖДАТ ДОСТА ЗАМОЖНИ...ДОКАТО В РАЙОНА НА ПЕТРИЧ Е ТОТАЛНАТА МИЗЕРИЯ,А ПЛОДОРОДНАТА ЗЕМЯ Е ПОКРИТА С БУРЕНИ...
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, няма да отстъпим.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ НАИВНИК,АКО ВЯРВАШ,ЧЕ НАТО ЩЕ ТИ ОСИГУРИ ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ А ЕС ПРОСПЕРИТЕТ И ХРАНА...14 ГОДИНИ ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ КОПАЕ ДЪНОТО НА ЕС ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ...В ТОЗИ СМИСЪЛ МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ В БРЮКСЕЛ...
11
5
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Гърция показа каква политика трябва да се спазва.Никакви отстъпки.Нашата политика трябва да е същата.
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро ще напуснем ЕС.Знаете ли,че им готвят 40 млрд помощи,а на нас-праз.Само ни смучат и поучават.Права е Сталинка.Отиваме при китайците.
9
9
 
4
 
! Отговори
Шериат в БГ преди 2 години
В Перник режат ръце и хвърлят хора от скалите, чрез Електронно следене унищожават Българи!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и много други, ако не всички обикновени хора - НЕ, няма да отстъпим, но управляващите - ДА! Особено онези дето са избрани от ФАЩкото посолство и ги гласят да управлява - Продължаващите, дето вече си разпределиха и местата с фалшивите от Д(ае)Б и Мутрите! Докато не затрият България, тези сили няма да се спират! Всеки глас против тях, е глътка надежда! Даже комунистите и турците са в пъти по-добър избор от споменатите продажници!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТУК ВЪПРОСА НЕ Е ДАЛИ И ЗА КАКВО ЩЕ ОТСТЪПВА БЪЛГАРИЯ,А ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ ПРИЕТА В ТОЗИ СЪЮЗ ТОТАЛНО НЕПОДГОТВЕНА И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕДНА КАКВАТО Е И ДНЕС...ОТГОВОРЪТ Е ЕДИН: ГЕОПОЛИТИКА И ИНТЕРЕСИ,ЗА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОКАРВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ИНТЕРЕСИ...В ТОЗИ СМИСЪЛ НА НИКОЙ В БРЮКСЕЛ НЕ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИТЕ А ЗА ТЕРИТОРИЯТА...
6
15
 
3
 
! Отговори
Тотален позор преди 2 години
В България член на ЕС е въведена Смъртна присъда, в Македония не!
5
5
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Една българска...провинция,не може да е по...голяма и по...важна от хилядолетна България.Това е нонсенс,за това въпроса е безсмислен и едва ли който е да е български управник,или партия биха...посмели да го направят.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компромиси с държава която кърти паметници и изографисва по едно "ски" на каря на имената на умрелите за нейната свобода българи ?То не бяха паления на знамена, преследване на българи, заплахи, обвинения по медии, писане на безумни учебници и още по-откачени книги, а сега компромис...Под компромис явно се разбира, Вие ги пускате, а те обещават да не правят така, ама честно, на вера, без никакви гаранции...Айде сиктир, имаме вето, ще го ползваме.
3
4
 
17
 
! Отговори
бг маке преди 2 години
НИКОГАЖ!
2
3
 
21
 
! Отговори
България преди 2 години
Не
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да отстъпваме пред Скопие ? Нима трябва да угодим на новия голям брат ? Или ще се правим на по-католици от папата ? Или Скопие е по-важно за Европа от България ? Или българите нямат родова памет и в новия глобален свят това не е важно ? Глупава статия ....