Обрат: Партията на Бабиш загуби изборите в Чехия

Разликата между първите две партии е минимална
9 окт 2021 22:04, Нели Христова
36
Обрат: Партията на Бабиш загуби изборите в Чехия
Снимка: БГНЕС

Чешкият дясноцентристки съюз "Заедно" печели парламентарните избори в страната с минимална преднина, показват почти финалните резултати. Това е изключително драматичен обрат, тъй като преди час предварителните резултати изведоха партията на премиера Андрей Бабиш начело на вота, предаде АФП.

При преброени над 99,9 процента от гласовете, "Заедно" печели 27,78 процента, докато популисткото движение ANO на премиера Андрей Бабиш получава 27,14 процента.

Според анализатори и социолози обратът в последната минута се дължи на преброените гласове от големите градове, които идват последни за преброяване.

Дни преди изборите в страната гръмна скандалът "Pandora Papers". Чешкият премиер Андрей Бабиш бе едно от големите имена, изплували след разкритията. Той е обвинен, че е инвестирал над 20 милиона долара в офшорни компании, за да купи 16 имота във Франция. В интервю за чешка телевизия Бабиш призна, но заяви, че това се е случило преди да влезе в политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така всички магарии с политиците се случват преди политика да влезе в политиката, в мига в който влезе той става кристално чист като момина сълза. Те така и с нашия сикаджия и с госпожа Импексович.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 Карма Най-накрая комунистите отиват на бунището на историята, там, където принадлежат! За сега в Чехия, скоро и в България! ДА А ! Има доста заблудени като теб! Къде е другарката Нинова - на бунището? За съжаление много са тези като тебе, които и след 30г. все още не са разбрали как функционира света! От такива шампиони по логика като тебе сме на това дередже! Добро утро!
24
2
 
6
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Умен е Бабиш. Сега натриса инфлацията на проамериканските партии.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видно е, че имената от Пандора се вадят избирателно. Ако искат да са честни разследвалите тези офшорки, трябва да извадят цялата информаця наведнъж. Това извличане на имена прави по-голяма тежестта върху първите огласени и това е очевадна манипулация.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая русата много ботоксирана. Що така?Чехкините са си хубави и без скалпел.
21
5
 
7
 
! Отговори
Ташко Мъдев преди 2 години
Нито един комунист не влезе в парламента в Чехия. Там тя не е преименувана. Е, като станем като чехите ще напреднем.
20
2
 
15
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Неговата златотърсачка също намусена
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво шъ праи сеги Бабишова?:
18
16
 
7
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
А пък тук, при нас, в България, Румен Радев ще направи това, което Бабиш е направил в Чехия!
17
18
 
8
 
! Отговори
7575 преди 2 години
Всички приятели на Борисов сдадоха багажа, остана само фашагата Орбан, но и той ще сгъне чадъра:)))) гадната част на ЕС си отива!?
16
11
 
25
 
! Отговори
Фен на ДБ преди 2 години
Браво, добри новини! Сега да очакваме ли мъжки сватби, бременни мъже и милиони бежанци в Чехия? И тук, при нас Христо Иванов това ще докара, с финансовата подкрепа на другаря Сорос.
15
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия, страна 150 милиона население, има 450 депутати, избирани , със смесена система, а България??....население, около 7 милиона, от които 2 мил., са емигранти, колко депутата има??????...плюс, длъжности, като вицеплезидент ит.н
14
10
 
14
 
! Отговори
Не, просто преди 2 години
Бабиш цъфна в досиетата Пандора, точно както Пеевски и Младенов от ГЕРБ, който явно е изпълнявал нареждания на Тиквата. Сещайте се какви ще са резултатите на 14.11. Той Боко падна още преди 6м де, но сега ще бъде окончателно затвърдено началото на края излизането на ГЕРБ от управлението на България.
13
9
 
21
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Е ТО ОСТАВАШЕ И ДА ГИ СПЕЧЕЛИ ПРИ ТИЯ РАЗКРИТИЯ!!! А У НАС - ДОКУМЕНТЪТ НА КИРО ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ КАНАДСКОТО МУ ГРАЖДАНСТВО Е НАПЪЛНО ФАЛШИВ!!!! КОЙ ДАВА ДОКУМЕНТ САМО С ДВЕ ИМЕНА?!? ЕГАСИ НЕКАДЪРНИТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ!!!! И С ПОДПИС НА МИНИСТЪР БЕЗ КОНКРЕТНО ИМЕ?!?! ЯВНО НИ МИСЛЯТ ЗА БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ!!!!
12
7
 
31
 
! Отговори
Карма преди 2 години
Най-накрая комунистите отиват на бунището на историята, там, където принадлежат! За сега в Чехия, скоро и в България!
11
5
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
С партиите на Борисов ще се случи това. Например с Роско Офшорков.Кой не го е чувал Роско Офшорков? Кой не знае за него?
10
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прилича на това, което ще се случи с партиите на Радев - ПП, ИТН и мутрите на Мая !
9
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията се разпада навсякъде! Както тук ОПГ на Радев! Долу бандитите!
8
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прилича на случилото се с ГЕРБ, ВМРО, НФСБ
7
12
 
15
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Чехите изритаха комунистите. Ние кога ще ги изритаме. Вчера от ДБ ми говорят, как с БСП щели да правят правителство в името на България. Няма такива наглеци.Единственото което ги интересува е да се докопат до постове и министерства. Никакъв морал. Почтените и те същите , няма проблеми , че в инициативния комитет на фуражката имало 27 агенти на ДС, но пък иначе били за промяната.