Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти

Клиентите отново се презапасяват с тоалетна хартия и вода
Обновена: 10 окт 2021 21:13 | 10 окт 2021 21:02, Анисия Иванова
331
Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти
Снимка: БГНЕС

През уикенда британските супермаркети се сблъскаха с приток на купувачи, оставящи зад себе си празни рафтове. Всеки шести британец декларира, че "не може да купува основни хранителни продукти", а един на всеки трима вече започва да купува коледни консумативи преди очаквания недостиг през зимата.

Снимки в медиите показват празни секции на някои супермаркети в Обединеното кралство, които вече не разполагат с месо, плодове и замразени храни, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

В събота сутринта рафтовете на магазините във Великобритания бяха празни и милиони купувачи казват, че не са могли да купят основни храни през последните две седмици, тъй като кризата във веригата на доставки във Великобритания продължава.

Според "Дейли Мейл" са били разпродадени месните продукти, плодовете и замразените продукти, а в навечерието на празниците клиентите се презапасяват с тоалетна хартия и бутилирана вода.

Нови данни от Службата за национална статистика (СНС) показват, че приблизително един на всеки шест британци не е успял да купи основни хранителни продукти през последните две седмици, което е последният признак на паническо пазаруване във Великобритания.

Проучване сред 1000 потребители на The Grocer установи, че две трети от купувачите са притеснени и "много загрижени от потенциалния недостиг на храни и напитки преди Коледа.

За да си гарантират коледния обяд на 25 декември, стотици хиляди купувачи вече са резервирали коледната си доставка, а всеки трети купувач вече започва да се запасява с хранителни стоки.

Висши британски държавници заявиха, че обмислят да наемат войници за шофьори на камиони пред Коледа, за да предотвратят недостига на храни, докато Великобритания страда от поредица от кризи с хаотични скокове в цените на бензина и недостиг на камиони, предава "Фокус".

На фона на страховете от недостиг на храна през следващите месеци и паническото пазаруване, водещо до празни рафтове на супермаркетите, много възрастни хора също не успяват да купят основни храни през последните две седмици. Според Службата за национална статистика това са около 17% от тях. Почти една четвърт от възрастните са казали същото за несъществени храни.

Един на всеки седем души във Великобритания не може да си купи гориво, тъй като опасенията относно недостига на бензин и трудностите при наемането на шофьори на камиони накараха шофьорите да се редят с часове за бензиностанции и бензиностанции за затваряне поради липса на доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
7
 
30
 
! Отговори
Хюсеин от Съсекс преди 2 години
Мия клоаки в Англия,защото и да не мия пак слънце не виждам.После ходя на Темза да са изплакна и след това псувам по вестниците българите на почивка в Гърция и Турция и им разправям какви са мизерници.
164
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашки за хляб, опашки за гориво, опашки за храна, опашки за работа, опашки за шофьори, опашки за касапи, Островът потъва!
163
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние си ги гледаме нашите рафтове, но както гледам ти не си гледаш твоите рафтове в турция, а гледаш в българските.
162
9
 
31
 
! Отговори
Само се чудя преди 2 години
Защо не си гледаме в собственото си канче, не в чуждото? Тук цъфтим и връзваме, в Юкей ""глад и мизерия", я пак?!? На острова може да си изпразват рафтовете на магазините, но пак им ги зареждат, може да не намират разни лиготии, но имат ДОХОДИ, ПАРИ за да си купуват основни и не само неща.... И най вече забележете англетата се тревожат за коледното си изобилие и се запасяват от сега, а ние където не знаем дали ще си платим тока, ще има ли и на каква цена газ сме ги замислили... Я пак
161
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глад, мизерия и нямане. Милиони англичани чакат на опашка да се доредят за българска виза и да избягат от мизерията.
160
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера по улиците на Англия минаваха военни камиони да събират труповрте на умрелите от глад и немотия англичани.
159
4
 
30
 
! Отговори
Ники Офшорката преди 2 години
А тук няма парно и топла вода, но поне цените са на най-високо европейско ниво.
158
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Рафтовете са празни, англичаните *** по улиците, изнемощели от глад, а Земята е плоска.
157
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Смърт за алчната империя !
156
1
 
4
 
! Отговори
Англонимен преди 2 години
До WestminsterЗащо ме обиждаш, жалко човече? Аз съм описал реално това, което виждам в Англия. И защо на английски? Иска ми се и друго да ти пиша, но няма да падна до комлексарското ти ниво, liar.
155
1
 
7
 
! Отговори
сЪботьор преди 2 години
сЪботирам сЪботажи в събота...
154
10
 
15
 
! Отговори
и те така преди 2 години
като чете такива статии човек за Британия , направо може да повярва че щом е напуснала измисления ЕС , тя Британия вече няма да съществува . много ги е яд брюкселските милионери че Британия им се измъкна от ръцете и вече не е зависима от прищевките им . сега за това всячески се опитват да я съботират .
153
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха празни били рафтовете... Да, вечер преди да затвори са празни, защото хората купуват и няма как да зареждаш всичко през 5 минути. А някои остават празни до другата сутрин, когато ги зареждат отново. Толкова за празните рафтове.
152
4
 
4
 
! Отговори
До 225 преди 2 години
Ей, голям проблем, че не ти харесала Кооп колата в Англия. Хората устройват целия си живот в Англия, учат, работят, купуват къщи и са доволни, той намерил кусур на евтина кола. Ами то евтиното никъде няма да ти хареса. И в България селската лимонада няма да ти хареса. Пробвай да си купиш истинска кола.
151
7
 
3
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: 221 Случайно съм бил в Англия та знам какво е. Подлъгах се да си купя някаква евтина имитация на Кока Кола (от рода на Кооп Кола). Еми излях я. Щот беше един галон и ми дойде много. Не знам как се къпят и мият ингилизите с кранчета за гореща и студена вода без смесител? Средновековна работа! Там (в Англия) за пръв път настъпих кучешко ako! Не ми се беше случвало. Впрочем, днес ми се случи за втори път, в София, България! Беше сумрачно и не го видях. Но усетих че е меко...
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахаха- Да! Само дето цените на горива и стоки скачат. Както и в ЕС. Но това не притеснява обективната журналистика, щом марксизма побеждава. А и либерастина БоДжо докога ще го търпите?
149
5
 
11
 
! Отговори
От Уорикшиър каунти преди 2 години
И храна има, и работливи англичани си има. Ако мислите, че без източна европа нямат работници изобщо не е така. Работя с колеги англичани, които са изключително трудолюбиви, по нищо не отстъпват на нас за работа.
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гладна журналистка- Тръмп не би допуснал в ОК недостиг на горива и високите му цени. Пък и как при 4 години управление на Тръмп в ОК нямаше проблеми със снабдяването там. Ама в ОК оня рошавия блондин либерастин играе срещу народа си в полза на глобалистите. Както и Байдън в САЩ. Да ги разкарват и двамата по-скоро. Сега Путин си пълни касичката, а ККП цъфти.
147
3
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Пак пропаганда. Да не живея във Великобритания и да нямам Интернет, да ви се вържа. И магазините са пълни, и храна има каквато си поискаш и всичко.
146
3
 
2
 
! Отговори
Гладна журналистка преди 2 години
do 215- Такива неща все повече ще се срещат навсякъде и в ЕС. Това е очакван резултат на пълзящия в ЕС и САЩ световен марксизъм и победите му. Ха се сетете по времето на Тръмп, как беше ?