Германец на 18 г. е стрелецът от университета в Хайделберг

Българка, свидетелка на атаката, е в шок, но е добре
25 яну 2022 08:00, Елка Василева
25
Германец на 18 г. е стрелецът от университета в Хайделберг
Снимка: БГНЕС

Мъжът, стрелял в пълна зала на Хайделбергския университет в Южна Германия, е германец, студент по биология в същото учебно заведение, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки полицията.

Млада жена бе убита, а трима души ранени. Нападателят се самоуби. Той не е имал криминално досие в Германия.

Още по темата

Стрелецът е купил двете си оръжията си в чужбина, съобщи Зигфрид Колмар, началникът на полицията на Манхайм, но не пожела да уточни къде, за да не навреди на разследването. Рано е да се каже какви са били мотивите на нападателя.

Известно е обаче, че той е страдал от психическо заболяване. Малко преди нападението е пратил гласово съобщение на баща си, в което говорел за "хора, които ще бъдат наказани". Тялото му бе открито с две огнестрелни оръжия и около 100 боеприпаса, предаде БТА.

Убитата жена е 23-годишна германка. Ранените, не тежко, са две германки и мъж с германско и италианско гражданство.

Няма пострадали българи при стрелбата в кампуса в университета в Хайделберг, уточни пред bTV генералният ни консул в Мюнхен Драгомир Димитров.

Наша сънародничка – студентка в университета, е станала свидетелка на стрелбата. По думите на консула тя е добре, но е в шок.

 „В Германия има добре разработени мерки за такива случаи, предложена ѝ е работа с психолог, както и на останалите 30 студенти, които са присъствали там“, обясни Драгомир Димитров.

Град Хайделберг се намира южно от Франкфурт и има около 160 000 жители. Университетът му е един от най-престижните в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е щял да учи биология 4 години.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия нямаше други раси преди Хитлер. Хитлер сключи съюз с монголоидната раса на японците и хвалеше мощта на монголоидната раса на японците, като непобедима. А нападна европеидната раса на Русия, САЩ, Великобритания. Хитлер не е расист, защитавал е монголоидната раса и е убивал европеидната раса.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германец от чистата раса, или германец от друга раса? Казвайте вече като в САЩ, какъв е - латино, мексиканец, афроамериканец, евроамериканец, индианец.
15
2
 
2
 
! Отговори
Арийците са немци преди 2 години
Всички останали гастарбайтер и флюхтлинге са германци. Затова и в статията се говори за германец. Между другото, немец идва не от славянското нем, а от племето немети, живеещо горе-долу там, където е Хайделберг, между Пфалц и Бодензее. С течение на времето славянската етимология е погълнала оригиналното историческо значение.
14
0
 
6
 
! Отговори
немец преди 2 години
Всичко е само спекулация. Информационното затъмнение е част от мерките срещу Амок. Няма да има никаква информация за нападателя, за да не му се дава публичност.
13
1
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До 5 . Напълно съгласен съм,че Революцията бе геноцид срещу Френският народ,но не бяха ли еврейските агенти на австрийката Мари Антоанет,които ,не без съучастничеството на Англия и Испания хвърлиха най-великата културно Държава тогава в море от кръв? Да,именно същичките,които направиха Двете Световни извършиха и това. Без съмнение Монархията е по-добра от Републиката,но днешната аристокрация е зла към собствените си народи. Днешните аристократи са вече евреи ,криптоевреи и Ротшилдови подметки.
12
2
 
7
 
! Отговори
Бил е престижен преди 2 години
19-ти век. Дори не е част от Бръшляновата лига. И защо не кажат тоя германец дали е бил немец.
11
1
 
21
 
! Отговори
Съдията Дред преди 2 години
Четейки за тази трагедия и подобни случаи в Европа или САЩ ми прави особено впечатление един постоянно повтарящ се модел на представяне на новината . Интересно как ако убиецът е БЯЛ ,ХРИСТИЯНИН И ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН новината ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва име, снимки и пълна бопграфия плюс къде живее и интервюта с родители и познати.... и абсолютно НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ако престъпника е от ОНАЯ СЕКСУАЛНОСТ... ОТ ОНАЯ РЕЛИГИЯ или ОТ ОНЯ ЦВЯТ... тогава информационното затъмнение е пълно. ТУК инфо за убиеца НЯМА
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един ислямист ,то еврогеьовете си ги хранят лекуват ,настаняват ги в университет ,пари им дават и накрая бум бум )
9
1
 
4
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
До Анонимен 8Лягай ,че ти е доста зле.
8
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
"той е страдал от психическо заболяване" - сигурно е получил заболяването си от удряне на главата в пода - по няколко пъти дневно, както повелява религията му.
7
1
 
18
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Мюмюн да не се казва стрелеца.Много ясно че ще е с лабилна психика.
6
2
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Същото, като при нас психично болни със законно оръжие.
5
4
 
20
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 години
То затова вече не можеш да срещнеш европеец във Франция. Само *** и арабели. Революцията се оказа грешка.
4
5
 
23
 
! Отговори
Момчил Воевода преди 2 години
Турски "немец" ще да е бил.
3
13
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Да живее Френската Република! Долу Фашистка Германия!
2
5
 
24
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Toя немец като е нападнал, "ахтунг" ли е крещял или " дур ба"?
1
20
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
То не беше Първата Световна Война!То не беше Втората Световна Война,То не беше и Третата Световна с фюрер Меркел изродената. Германци,Вън от Европа ! Вие сте фашистка гнусна каста!