"Европейски конвой на свободата" блокира Брюксел на 14 февруари

Целта е пълно парализиране на столицата на Европа
10 фев 2022 11:38, Елка Василева
108
"Европейски конвой на свободата" блокира Брюксел на 14 февруари
Снимка: архив, БГНЕС

"Европейски конвой на свободата" възнамерява да блокира Брюксел на 14 февруари и да организира многохиляден протест срещу ограниченията заради COVID-19, съобщава изданието "Политико".

Още по темата
Целта е пълно парализиране на столицата на Европа, твърди изданието. Полицията е в пълна готовност за евентуални безредици, но признава, че не са съвсем наясно с плановете на протестиращите.

Намерението е точно на Свети Валентин в Брюксел да пристигнат демонстранти от цяла Европа. Протестиращите все още не са подали молба до властите в града, както изисква законът, заяви кметът Филип Клоз.

Не е ясно колко демонстранти ще се съберат от 27-те страни членки на ЕС в Брюксел, но десетки хиляди души са прекарали седмици в планиране на протеста на 14 февруари, отбелязва изданието „Политико“, цитирано от БНР.

Много от тях са ползвали криптирани услуги за съобщения като Телеграм, за да планират маршрути, да споделят логистична подкрепа и да съберат пари за желания от тях натиск над евроинституциите, сочи преглед на изданието на над 30 канала в Телеграм, свързани с предстоящия протест.

Вчера протестиращи срещу COVID ограниченията в Ница и Препинян обявиха намерението си да поемат към Париж и Брюксел в рамките на т.нар. Европейски конвой на свободата.

Организаторите са вдъхновени от „Конвоя на свободата“, който от дни блокира канадската столица Отава. Сходна акция предприеха тази седмица и протестиращи в Уелингтън, Нова Зеландия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят се надига срещу неолибералната чума,съсипваща този свят.У нас обаче всичко е спокойно.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пратете брюкселските зелки при Трюдо! Да живее Конфедерацията!
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стискам палци!
30
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите нека покажат на фашизираните чиновници в Брюксел, че тази диктатура не може да продължава повече!
29
6
 
13
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
според изтекли Документи, пращат Армията в Отава, Канада, 6 автобуса войски са се насочили, плана е да прекъснат GSM-ите и Интернет, така че пълно затъмнение да има! не виждам разлика с разигралото се 1989 на Тиенанмън - единствините снимки от прегазването на мирните протестъри с танковете са,защото фоточурналиста изхвърля филма в тоалетната, преди да го арестуват и да му вземат камерата.Сега с телефоните - няма какво да изхвърлиш, а тия дето откажат да дадат телефона си-ще ги стрелят на място!!
28
19
 
1
 
! Отговори
Брюкселски инспектор преди 2 години
Тук пенещите се за диктатурите трябва да си зададат един много очевиден въпрос, за един много очевиден факт: защо, въпреки приказките им за "дикататури" в диктатурите като Русия, Северна Корея, Венецуела, Иран, Китай и пр. няма такива "конвои"? Защо така, другарЕ (и да, другаре сте)?
27
13
 
1
 
! Отговори
Брюкселски инспектор преди 2 години
До до 7/10 "тия Глоби след Трибунала ще ти ги вкарат през устата и излезат през другото ти отверстие!" Ако дойде времето за което си мечтаеш, ще имаш далеч по-големи проблеми от това да се пенявиш на другите. Всъщност в България сте на път да реализирате този сценарии, като си докарахте ДС, което ви използва точно неграмотността по въпроса за разликите между диктатура и "диктатура". ВЕЧЕ се варите в собствен сос поради тази причина и ще става все по-зле.
26
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "много от това, което беше само в книгите, взе да става реалност." Вярно е. Гражданите взеха да саботират собствените си държави. Това е страшно наистина, защото всички в тези дръжави са потърпевши.
25
2
 
22
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До 23Явно не може да стопли,че на протестите са предимно млади и образовани хоро, които си искат обратно свободата.
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък в България ще направят нашенския вариант с няколко коли знаменца и бибиткане. Ще обиколят улиците един час и ще се приберат. Да направят малко снимки за фейса с знамето да го види цели свет кви са патрЕоти.
23
10
 
2
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 години
Да Идват Танковете! Китайските Брати ни показаха как се прави на Площада Тиенанмън - няма нужда да преоткриваме топлата вода, Другари!!
22
2
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
До 5Кви обекти, нямаш и представа в каква голяма институция работя. Но ако ник-а ми е "Чолаков, CFA, CPM" явно по друг начин сипредставаш нещата,смешнико... И си набий в кухата лейка, че и много образовани и културни хора НЕ подкрепят мерките.
21
0
 
8
 
! Отговори
Китайските Другари преди 2 години
имала 1989 своят Тиенанмън, време е и за Европейските им Другари - да покажат Истинското си лице на Света!
20
44
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Хаха протест на тъпотата. Ако събереш IQ-то на хората които отидат и го разделиш на броя на тези хора, резултата ще е доста под 100.
19
31
 
1
 
! Отговори
Нямам Търпение преди 2 години
Куките да Почнат да ги Млатят Протестиращите, та да Видят Другарите в Пекин, що е то - Европейски Демокрация!
18
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода, не на тиранията наречена пандемия.
17
2
 
51
 
! Отговори
Успех на съпротивата преди 2 години
Нека да продължи в цяла Европа и навсякъде другаде по света! Народите заедно против убийците си - правителствата и Фармамафията.
16
2
 
49
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Крайно време е хората да се преборят за свободата си. Може някоя политическа тиkвa и да пострада, но те отдавна си го просят!
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, че такава новина се публикува само веднъж. Утре няма да следим конвоя в Брюксел а бройките на заразените пак ежедневно.
14
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пролетното събуждане на народите ще хвърчат брюкселски тикви.