Кои страни в Европа са отменили COVID ограниченията си?

В Австрия отпаднаха сертификатите за ваксинация за определени места
13 фев 2022 21:54, Нели Христова
53
Кои страни в Европа са отменили COVID ограниченията си?
Снимка: БГНЕС

Европейски страни отменят в различна степен ковид ограниченията.

От вчера Норвегия премахна на практика всички рестрикции, в Австрия отпаднаха сертификатите за ваксинация за определени места, пишат от БНТ.

През седмицата Швеция отмени всички противоепидемични мерки, Нидерландия планира да се откаже от повечето антиковидни ограничения до края на месеца.

Дания го направи в началото на февруари, а Великобритания разхлаби мерките още през януари.

Норвежките власти смятат, че пандемията вече не представлява заплаха за здравето на голяма част от жителите на страната. Причините са, че щамът омикрон причинява по-леко протичане на болестта и че населението е защитено с ваксини.

Имунизираните в Норвегия са близо 75 %. На практика там бяха отменени всички ограничения, включително изискването за изолация и безопасна дистанция.

В Австрия вече не е необходим сертификат за ваксинация или преболедуване в търговските обекти, музеите и услугите. Носенето на маски обаче остава.

Отпадат и ограниченията за присъствие на обществени събития. От 19 - ти февруари, неваксинираните също ще могат да посещават заведения, но само с отрицателен тест.

Броят на новите случаи остава висок - повече от 31 000 за денонощие, но според правителството ситуацията в болниците е под контрол.

От 18 - ти февруари, барове и ресторанти в Нидерландия отново ще работят до 1 часа след полунощ вместо до 22 часа, както е сега. Мерките за социална дистанция на обществени места ще отпаднат до края на месеца. Също до края на февруари, нидерландското правителство смята да отмени повечето от антиковидните рестрикции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
7
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Март ке затварят.
20
4
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
чети с разбиране, ако не можеш-върни се в 1-ви клас. 100% увеличение на смъртността в япония, да. от 445 на 928 на седмична база. даже са 109%, но исках да ти спестя поне малко от унижението.явно не заслужаваш.
19
2
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Увеличене, ***, увеличение... Присмял се хърбел на щърбел. Първият плещи врели-некипели и сравнява смъртност и проценти, базирани на 2 седмици, а вторият не знае какво е увеличение със 100%...
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това е прекрасно, но по данни на уърдометъра през последната седмица има увеличение на смъртността с 20% за франция, дания и германия, 30% за нидерландия, 47% за белгия, 100% за япония...такива ми ти работи.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега го канили да си сложи маска, вече престъпление срещу човешките му права! Мале, ако беше соца- старшината да те бие с лопатката по каската в казармата, дето половината са от малцинствата!?! Горките момчета, как ли щяха да се почувстват?
16
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние само ще гледаме през оградата и ще преглъщаме.
15
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ ОНЕЭИ С ГОЛЕМИТЕ УСТИ ДЕТО МНОГО ЭНАЕХА, КЪДЕ Е КОВИД ГЕТОТО? МАЙ НЕ Е ЭАПАДНА ЕВРОПА МИ БАШ БЪЛГАРИЯ. ДА ВИ Е ЯД СЕГА.
14
2
 
19
 
! Отговори
Благовеста преди 2 години
63 години геноцид стигат.
13
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Европейски страни отменят в различна степен ковид ограниченията.".... В същото време Киро Канадеца направи зеления сертификат задължителен за работещите в Министерски съвет. Този ще бъде издухан от поста си с насилие, помнете ми думата!
12
44
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в България 32%. Срам и позор. Държава на неграмотни ***, вярващи в магии и конспирации.
11
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Франция са ваксинирани 74%. В Дания 88%, в Швеция 84%. Има разлика, нали!
10
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отменят мерки ваксинираните държави. Ясно и просто!
9
55
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще се ваксинирате рано или късно. Койго е оцелял от вируса, де. Това е положението! Иначе рестрикции до края.
8
6
 
23
 
! Отговори
Искрен преди 2 години
Да не забравите всички сегашни и бъдещи наркомани,да се тествате за хив спин,ако имате увеличение на белите кръвни телца SR4 лимфоцити значи сте носители на спин,честито от тази болест не се умира,гледаите смело напред и позитивно,живи и здрави да сте.
7
2
 
29
 
! Отговори
А, ГЕРМАНИЯ ? преди 2 години
В Алемания на кафе и ресторанти пускат само с 3 дози или Бустер. Имам братовчед, който работи там, който е с 2 дози факсини и не го пускат на заведения.....
6
9
 
50
 
! Отговори
ПРОСТО КИРО преди 2 години
Единственото нещо, което трябваше да направи Кирчууу Канадецът бе да премахне Зелевата хартия. Това щеше да го бетонира във властта. А той изпълнява заповеди от Господарите си.
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не между другото ако легализирате марихуаната,ще отрежете ръцете на тези които продават и изкарват пари,ако я лекализирате ще се продава законно в кофишопове и ще бъде евтина и няма да има такова търсене защото всеки ще има достъп,ама то за тва требва да вкарате закон в парламента и за тва требва акълтамън ще отпадне едно главоболие ще останат само синтетичните наркотици.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрийците тоя път са отличници, ама защо трябваше първо да правят безумия и после да ги коригират? Не можеше ли да се помисли предварително? Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
3
6
 
33
 
! Отговори
боц-боц преди 2 години
Тия къде сте с бустери да не забравите да се тествате за ХИВ хахахахахахах
2
4
 
57
 
! Отговори
Австрия? преди 2 години
В Австрия има глоба за не-ваксинирани. Това не е просто ограничение, това е нео-тоталитъризъм! Единствено Швеция, Норвегия и може би някои щати са действително без ограничения, което означава, че не се изискват маски за обществен транспорт и закрити помещения. Всичко останало е половинчато и уронващо човешкото достойнство.