Вноските на страните в Съвета на Европа ще се увеличат след изключването на Русия

Медведев заявил, че вече ще могат да въведат смъртното наказание
22 мар 2022 23:20, Анисия Иванова
62
Вноските на страните в Съвета на Европа ще се увеличат след изключването на Русия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Съветът на Европа е единствената международна организация, изключила Русия. Един единствен път досега от Съвета на Европа е изключвана държава и то само за две години. Това е Гърция по време на управлението на Хунтата. Това каза Меглена Кунева, посланик на ЕС в Съвета на Европа, в предаването „В развитие” с водещ Делян Петришки.

Инициативата за напускане на Русия от Съвета на Европа беше на комитета на министрите. Процедурата има две възможности – или да покани страната сама да напусне, или направо да се върви към следващите стъпки от нейното изключване. Това, което направи комитетът на министрите, бе да покани Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да даде мнение. Решаващият орган е комитетът на министрите, но Парламентарната асамблея изразява демократичното мнение на 46-те държави членки на СЕ. Парламентарната асамблея даде препоръка за изключване на Русия от Съвета на Европа. Само трима членове на Парламентарната асамблея се въздържаха, всички останали гласуваха в подкрепа на изключването, разказа Кунева.

„Не знам в историята на Парламентарната асамблея да е взимано решение с такова изключително мнозинство”.

Русия междувременно пожела да се изтегли от организацията, посочи събеседникът.

„Финансово това няма да е лесно за Съвета на Европа, вероятно държавите членки ще трябва да увеличат своите вноски, за да се компенсира изключването на Русия”.

Цялата идея Русия да се присъедини към Съвета на Европа преди 26 години бе, за да се приближава стъпка по стъпка към онези ценности, заради които Съветът на Европа съществува и трябваше да са гаранция, че никога вече няма да има война в Европа.

Първата реакция на Медведев, когато е бил уведомен за процедурата по изключване на Русия от Съвета на Европа, беше изумителна. Наред с презрението, което е изразил към ценностите на организацията, той е заявил, че вече ще могат да въведат смъртното наказание в Руската федерация.

„Едно от нещата, които Съветът на Европа спечели за руските граждани, бе да няма смъртно наказание през тези 26 години”, подчерта Кунева.

По отношение на последиците за руския народ след изключването на страната им от Съвета на Европа Кунева каза, че още 6 месеца руските граждани ще могат да подават молба за защита на правата им, но след този срок няма да имат повече тази възможност.

„Надявам се, че след години при други обстоятелства и Русия, и Беларус, благодарение на гражданите си и това, че те искат промяна, ще могат да се присъединят към Съвета на Европа”.

Още за последиците от преустановяване на членството на Русия в Съвета на Европа и има ли извършени военни престъпления от страна на руската армия може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и ние да го напуснем и да им сложим мита на стокиете от ес фондовете се облажват определени фирми и даже не български ВЪН ОТ НАТО И ЕС
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
о тая кой я курдиса там , то напъни то партии само и само да отиде пак навън , айде пенсия сега я чуваме за нещо от 2018 е назначена
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите на Запада и САЩ към Русия отключват лавина ,която затриба европейците.
40
5
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Марина: Така е маринче, но убитите не са политически врагове :) Сега ще те върна в историята за да провериш колко изби Сталин ! Повече от загиналите през ВСВ. Освен това изби и разсели над 1 милион "прабългари" които живяха точно където е Крим ! Хубаво е да ти вкарват пропагандни идеи, но на мен това не може да се случи. Случва се на хора с втори клас или ниска техническа грамотност. Без оценка на фактите.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОООООО УЖАС! Великите 33 милиона евро годишно ще са много трудни за покриване от останалите 46 страни!
38
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 2 години
Горките, отрязаха им едни 40 милиона евро на година... Живи да ги ожалиш. Русия никога повече няма да се върне в такива безсмислени организации.
37
0
 
15
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Та как иначе,стотиците,ако не и хилядите,ес чиновници трябва да си взимат лъвските заплати,а не българските псевдозаплати и пенсии.
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51 :)Как искаш да има нормални новини като са се навели толкщова ниско до земята та челото има се е ожулило. В беге медии влизам само за да дразня софиискитеСороскиГендари иначе изобщо невярвам на нищо написано. Истинска реална информация има в Яндекс
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвета на колониите!
34
2
 
23
 
! Отговори
:) преди 2 години
БГ медията, нищо не казвате за договора между Саудитска Арабия и Китай за изграждане на завод за преработване на 300 000 руски петрол на ден? Нищо не пишете, че се обмисля и заплащането в китайска валута за нефт...? Нищо не казвате, за Венецуела и че в момента САЩ им сваля звезди..нещо някоя нормална новина няма ли да пуснете ?:?
33
1
 
23
 
! Отговори
пишете истината преди 2 години
Тоя съвет Русия го напусна а не обратно!!!!
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвета на Европа е поредната безмислена организация, ясла за безполезни висши номенклатурчици като другарката Кунена-Пръмова, чиято единствена цел в живота е да се нареди на добре платена синекурна длъжност. За тази дълбоко бездарна и некадърна особа е известен факт, че е безкрайно алчна за власт и пари и е готова да си завърже някъде и червата само и само да не изпусне службичката. Никога не може да се вярва на безгръбначни като нея
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия западняци сами си копаят гро ба.
30
0
 
30
 
! Отговори
Марина преди 2 години
В САЩ има смъртно наказание, което никога не е отменено..! Велика "демокрация " няма що!А запада оцеляваше по време на студената война благодарение на безмилостната експлоатация на хората от колониалните държави и техните ресурси.
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тъжно Като манталитет Империята на Злото не е излизала от средните векове.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма разлика няма да има. Сега си решават въпроса с нещастни случаи, хранителни отравяния, инфаркти и от време на време за назидание с НОВИЧОК и неизвестен извършител. Е, сега вече ще си ги трепят ЗАКОННО
27
9
 
1
 
! Отговори
тъжно преди 2 години
Ще въведат отново смъртното наказание....предложение и бой с пръчки....след това и око за око и зъб за зъб.....само да обърна вниание , че такава наказателна репресия е от зората на човешката цивилизации--Хамурапи... Ако там се е устремила Русия---Ну, давай!
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Край "Присъединявам се към него." Ти отдавна си "се привъединил към него" или, по-точно, той "те е присъединил". :)
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 "Това ли са ценностите на европееца.Да лъже,лиже и маже за да получава повече пари за нищо." Кървавото джудже със сигурност показва, че за него парите нямат значение. Затова, якенца по 13 хил евро и часовници за по половин милион евро ..... западни, разбира се. Като всички скккапани жааалки червено-кафяви диктаторчета.
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли са ценностите на европееца.Да лъже,лиже и маже за да получава повече пари за нищо.Ако за това да унижаваш и да унищожаваш собствения си народ,за тая кривоуста и грозна като смъртта е ценност,то не си заслужава даже и да се доближиш до тия а не да членуваш.Забележете,че за тия не правото е ценност а парите.И както винаги на запад,пак става дума за пари.Скотове а не хора.