Кои са темите, които ще се обсъждат по време на гостуването на Урсула фон дер Лайен?

Председателят на ЕК бе посрещната от Цветан Кюланов и Лена Бориславова
7 апр 2022 07:40, Петя Славова
34
Кои са темите, които ще се обсъждат по време на гостуването на Урсула фон дер Лайен?
Снимка: БГНЕС

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е на посещение у нас по повод предстоящото представяне на оценката на комисията за националния План за възстановяване и устойчивост на България.

Още по темата

Тя беше посрещната от и.д. ръководител на представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов и началника на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков - Лена Бориславова.

В рамките на визитата са предвидени срещи с премиера Кирил Петков и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в управляващата коалиция, предава Bulgaria ON AIR.

Във финалната версия на българския План за възстановяване и устойчивост е предвиден механизъм за контрол над главния прокурор и реформа на антикорупционната комисия. В енергийната сфера се предвижда и ускоряване на изграждането на нови евтини възобновяеми източници.

Актуализираният План не съдържа проекти за изграждане на газови централи, тръбопроводи, както и ангажименти за затваряне на въглищни централи в следващите години. Програмата на председателя на ЕК включва и посещение в Софийския университет "Св. Климент Охридски", който е един от бенефициентите по Плана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Харвардец преди 2 години
Най важно е да постигнат консенсус по въпросите, кой от двамата е по-***, по-наведен и по-корумпиран.
19
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Защо такова неуважение към председателя на Европейската комисия? Дали тези от промените вече са в немилост и от Европейските лидери?
18
0
 
2
 
! Отговори
кой преди 2 години
А чухте ли другия олигоф.рен от ЕК Борел, каза, че за да свърши по-бързо войната и да спре миграцията на укрите трябва спешно да се изпрати много оръжие на украйна?Да гасиме огъня с бензин, а?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЧЕРА ИМАМЕ НОВ ТЕРМИН ИЗМИСЛЕН ОТ ПРОСТО КИРЕ- "ТЕРМАРИ" ЗАМЕСТВА ТЕРМАЛИ/УТОЧНЕНИЕТО МОЕ/- ВЪРНЕТЕ НОВИНИТЕ ПО БНТ И ЧУЙТЕ- ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ НА НОВИТЕ "ДУМИ "ИЗМИСЛЕНИ ОТ КИРЕТО
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, какво друго да обсъждат, освен кое още от държавата ни да опоскат, на кой да се надупим и т.н.
15
1
 
12
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Сега ще кажа на ваш Кирчо какво да прави а той ще слушка. Нали така Кирчо? Добро момче.Така те искам. Добре че не си като Обран.Той е много непослушен и големи ядове си имам с него.
14
2
 
10
 
! Отговори
BGexit преди 2 години
Само една тема трябва да се обсъди - изходът от прогнилия от корупция и морално дегрaдиралия от жендаричъм ЕС.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темата ще една едничка-как да помагаме в атаката срещу Русия. Явно сме достатъчно активни и всеотдайни и тя иде да ни сръчка. Каква чест за нас, само! Ама санкциите ви нещо не стреснаха Путин и това налага да измисляте нови и нови санкции, па дано някоя и друга да хване дикиш.
12
2
 
7
 
! Отговори
Както обикновенно преди 2 години
Това, което интересува Урсула е да получи подкрепа на България за всички други ЕС щуротии, вкл Украйна и РСМ срещу одобрение на парите за запушване на уста. Радев навремето беше казал, че Бг политиката трябва да се прави в София и отстоява в Брюксел. Но както обикновенно, прави се в Брюксел и отстоява в София.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка за нацпредателя петкофф -- единствената актуална агенда за българите.
10
0
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
План за възстановяване и устойчивост е предвиден механизъм за контрол над главния прокурор и реформа на антикорупционната комисия. В енергийната сфера се предвижда и ускоряване на изграждането на нови евтини възобновяеми източници. - колко много интереси в колко малко думи!!!!! Хора, на тези не им пука за нас, кешират и изчезват.
9
1
 
8
 
! Отговори
L. преди 2 години
Идва да му натегне обръчите, ядво са й казали че е послушко и прави всичко каквото му кажат отвъд океана.
8
3
 
13
 
! Отговори
PG преди 2 години
Тази проскубана кокошка няма работа тук да си ходи защото само проблеми ни натриса.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз не си ли отидЕ вече? Много време отделя на БГ, браво! Амаааа.... да даде парите и да ходи да си гледа работата
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръжте я права до стената по време на гостуването като наказана ученичка. Ердоган ви показа как трябва. И тя ли пристига да ни врънка да въоръжаваме укро-фашистите, за да могат да избиват още и още цивилни и да ги гонят от домовете им?
5
5
 
2
 
! Отговори
КУПУВАЙТЕ САМО РУБЛИ преди 2 години
До Погнусен МОЛЯ ТЕ ХВАЩАЙ СИ ЧАМАДАНИКА И ВОКЗАЛ В РУСИЯ- ТАМ НЯМА ДА ИМАШ ВРЕМЕ ДА СЕ ПОГНУСЯВАШ А ЩЕ СЕ СПАСЯВАШ- ИНФЛАЦИЯ ОКОЛО 17% ХРАНИТЕ ХВЪРЧАТ А ЗАПЛАТИТЕ СА МИЗЕРНИ, АКО ВСЕ ПАК ИСКАШ ДА ЗАРАБОТИШ СЕ ЗАПИСВАШ В АРМИЯТА НА ЧАСТНИЯТ ГОТВАЧ НА ВОЖДА И ПОЛУЧАВАШ 5000 ДЛ ЗАПЛАТА, ОБАЧЕ САМО АКО ТРЕПЕШ НАРЕД....ТА ДОКАТО СЕ ГНУСИШ ОТ ТУК И ЕВРОПА ЕТО ЕВРАЗИЯ ТЕ ЧАКА...АХ ДА ЗАБРАВИХ И ЩЕ НЕЩО ИЗКУПУВАШ РУБЛИ ЗАЩОТО ТЕ ВЕЧЕ БИЛЕ НАЙ ТВЪРДАТА СВЕТОВНА ВАЛУТА
4
4
 
19
 
! Отговори
Погнусен преди 2 години
Ваксинаторката дошла със заповеди до колонията. Да иде с нареждания в Турция да постои диван чапраз, слугиня гнусна на Мамона и децата му
3
1
 
9
 
! Отговори
Няколко са, преди 2 години
Но са обединени в една Голяма: "ПЛАНдемия"
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една акушерка какво може да се обсъжда, да дава парите и да се маха, ако не да я гоним с камъни.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фамилията и казва всичко. Без коментар.