ЕС с голям транш за Гърция от Фонда за възстановяване

Страната получи поздравления за своя план за икономиката
8 апр 2022 22:00, Росен Стойчев
18
ЕС с голям транш за Гърция от Фонда за възстановяване
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция получи голям транш от Фонда за възстановяване, съобщи Катимерини.

Гръцкият премиер Кириакис Мицотакис проведе видео разговор с европейския представител по търговията Валдис Домбровскис. Двамата обсъдиха плановете на Гърция за напредък в икономиката.

Домбровскис поздрави страната за изготвения план. Добави, че Гърция е готова да премине към по-иновативна икономика. Пакетът, който ще получи страната е един от най-големите, давани на европейска държава.

Още по темата
Очакват се въвеждането на реформи, които да направят страната конкурентноспособна.

Днес страната ще получи транш от 3.6 млрд евро. Правителството е изготвило план за неговото разпределяне. Гърция беше една от първите държави, които предадоха своя план за икономическа модернизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: средстваГърцияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 1 година
Не са хитри гърците, а са УМНИ и СПОСОБНИ! Нещо, което българите НЕ СА! Не са ни виновни гърците, че нашето правителство е некадърно и до скоро нямаше никакъв план. А в крайна сметка внесе най-некадърния план от всички държави...Пфууу, то все някой да ви е виновен на вас...
15
1
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Какъв дълг на гърците върнаха го пресрочно, американските войници не само не ги хранят ами те хранят целият район около тях. Не си мисли че са прости. Простите сме ние. Гърците затънаха щото си направиха армията, а сега вече са си супер. Само ние сме охлюви и се оглеждаме в чуждите купички колко са пълни пък наща празна. А и това лято ние ще им донапълним касичката с един милион туристи
14
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До гърците са хитри - при нас не се получават нещата, защото причините са и в нас, не само външни. Ще ви дам пример - дето работех, се криеха осигуровки поголовно, а после всички пищяха колко са им малки пенсиите. Трябвало да се пооткрадне, големите могат много, ние по малко, така трябва, така се оцелява. Какво чакате тогава, наистина от големите ли нещо ще дочакате, освен да им броим милионите, приказните имоти и т.н., а малкият да драпа цял живот да скрие някой лев......
13
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пари за семки. Дори, мигрантите не могат да изхранят с тях.
12
8
 
12
 
! Отговори
До хахаха преди 2 години
Като е бил готов Баце март с Плана, защо не го внесе, а го остави на Служебното правителство? Защото разбра, че няма вече да краде и пълни чекмеджета, и си изми ръцете със следващите.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците са хитри и пак си взеха най-голямата пара. Нашите с тези химери за батерии ще останат пак на сухо. А имаме да наваксваме много. Жалко, че като най-бедни не случваме на някое правителство, което реално може да ни доближи поне до предпоследния. Какво да кажем за пътищата на Хърватска дори. Тя Македония е с по-хубави, аз искам с ЕС да се сравнявам. Защо, бе така не ни се получават нещата? Сегашните само мрънкат и те. Никаква работа за една година. Нула.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 МИЛИАРДИ РАЗБИРАЙ, НЕ МИЛИОНИ!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пакетът, който ще получи страната е един от най-големите, давани на европейска държава.. . НЯКОЙ ЛЪЖЕ ТУКА! АКО ДАДАТ НА БЪЛГАРИЯ 12 МИЛ. ЛЕВА, КОИТО СА ГРУБО 6 МИЛИОНА ЕВРО! СТИГА ЛЪЖИ БЕ ДЕЗИНФОРМАТОРИ!
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планова икономика... Петилетката за 3 години, ЕССР. Траншове за най-набодените и най послушните. Вечна слава другарки и другари, да сте живи и здрави и да доживеете светлото бъдеще.
7
3
 
9
 
! Отговори
и те така преди 2 години
а за кико , демек за нас ,,,,, НЕМАААА ! скоро ЕС ше разбере че кико и асенчо са мошенници от класа .
6
24
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Понеже много викахте срещу Баце, е сега пак сте последни. Още Март Баце беше готов с плана и щяхме сме взели отдавна пари. Ама нали новите не крадяли. Сега си карайте по дупките и ходете в Гърция да цъкате как пак са се оправили....
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кирил Петков продължава да залъгва българите със совите батерии, които ще платим по 3 млрд лв и това ще отиде в джоба на Иво Прокопиев и Васил Божков, споносорирана на Подмяната.
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наш Киро щял да взима 12 милиарда, та той вече изхарчи и натегли заеми за повече от 12 при положение, че е спрял всички проекти в момента и само хвърля пачки на всякакви.
3
0
 
21
 
! Отговори
Harvard преди 2 години
Така са прай
2
1
 
24
 
! Отговори
воевода преди 2 години
А ние къде сме? Никъде !
1
0
 
36
 
! Отговори
Нане преди 2 години
7 милиарда лева утре... А наще мълоумници се радват на 12 милиарда до 2026 година...))) и не се знай, кво са обещали на сурсулата...