Задържаните яхти на руски магнати струват цяло състояние на ЕС и САЩ

Правителствата трябва да покрият годишните разходи
15 апр 2022 22:39, Росен Стойчев
50
Задържаните яхти на руски магнати струват цяло състояние на ЕС и САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Задържането на големи яхти на руски олигарси води до сериозни разходи за САЩ и Европа, съобщи Блумбърг.

Реално след задържането на яхтите, правителствата на страните трябва да поемат разхода за тяхното поддържане. Прави се анализ на годишните експлоатационни разходи.

Най-често те възлизат на 10 процента от стойността на една яхта. Много популярна стана яхтата на Виктор Векселберг, годишните разходи, за която възлизат на 9.5 млн. долара.

Редовно трябва да се плаща застраховка и да се намери екип, който да работи постоянно по нея. До този момент са задържани десет яхти на руски магнати.

Общата им стойност е 2.3 млрд. долара.

Още по темата
Това означава, че трябва да бъдат отделени стотици милиони държавни средства, за да могат те да бъдат поддържани. Задържани са яхти на руски магнати като Игор Сечин и Генадий Тимченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: яхтиРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами върнете ги обратно или даите ги на русия
35
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това е пладнешки обир в 21 век да крадеш имуществото на руски граждани защотоимаш полит мотиви сега русия да им конфискува тяхното имущество по кои междзакон е разрешено това има ли санкция на оон
34
0
 
2
 
! Отговори
До Гошо преди 2 години
Я пак Гоше,ти руснаци къде си виждал ..само по ютуба ли!?Ти си назад от тях и доста ..
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да ги земат, както руснаците зеха самолетите.
32
6
 
14
 
! Отговори
Виждаме преди 2 години
Е, те това се е чист болшевизъм по западен модел. Така е ставало при всички комунистически революции - експропиации, национализация и още дивотии. Къде остана неприкосновеността на частната собственост. Западните уж демокрации изнудват богатите руснаци да ги отърват от Путин, което разбира се си е тяхна мечта. Тези фалшиви демократи-диктатори направлява и от големите демократи зад океана се уляха, но народите пазят разума си.
31
7
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
2.3 мрд.за яхти, само това ли,виждали ли сте как живеят, руснаците на изток,20 г. назад в времето,жал ми е за братушките, сега ще им заявяват, че трябва още да търпят заради войната с лошият запад,и живота им свърши,дано Путин ООД изгуби всичко.
30
0
 
3
 
! Отговори
Бедните руснаци преди 2 години
2.3 милярда за яхти!
29
1
 
5
 
! Отговори
Горките! преди 2 години
Еми освен да ги освободят и да си спестят разходите а?
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не струва. Съответните суми се прихващат от блокираните им пари. Така и така е трябвало да ги плащат. Хайде стига законност срещу бандити и световни терористи. Тях закона НЕ пази.
27
0
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Тоя па пример с полицията дава и то родната., Ех Веско, ех Маринов, мирогледът и интелектът са ти на сороссски тролейй. Потиш ли се, баце, потиш ли се да изкараш фифти цент с троолене, а баце?
26
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Полицията като задържи кола да не би да и плаща разходи за поддръжка, застраховки и сигурно и шофьор и търси? Тези яхти са закотвени и всички разходи са си за сметка на собствениците. Ако искат да ги плащат! В противен случай се превръщат в закотвени корита. Ако има някакви разходи то те се предявят към собственика и се трупат, като се съберат достатъчно и не се платят, яхтата се конфискува, после търг и съответната държава си възстановява парите.
25
10
 
9
 
! Отговори
рушофилските курви преди 2 години
направете си по едно селфи с играчките на гУсодаря и си го гледайте във външната тоалетна.
24
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не просто ше върнат всички яхти на руснаците ,ами ще ги молят да си ги вземат. И пари ще им дават дори. Объркаха хората с които да се занимават. Дали някой ще ми конфискува нещо за стотици милиони и дори милиард и аз ей така ще стоя и ще гледам ,а? Хахаха. Ще съжалят ,че са се занимавали с мен. Ще им съсипя скапаната държава дето няма мозък , а само изпълнява заповедите на господарите.
23
4
 
18
 
! Отговори
Капитан без яхта преди 2 години
Не я мислете тази яхта - Подарете ми я аз ще се грижа за нея ! Ще я закотвя на морето и ще я напълня с Украинки , тъкмо ще помогна и на хотелите , че те пък сега се притесняват , защото скоро идват туристите !
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Перефразирано - Как е възможно във всичко да виждате само СРАП ?!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 - Ти да не си от онези дето ако се излъже да се изкъпе и вика : " Лелеее , то било много хубаво , Аз догодина пак ще се изкъпя " ?!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 - Ти твоята яхта така ли си я закотвил някъде , а ако се сетиш да я подкараш и се сетиш къде е закотвена , отиваш притягаш я и качваш касата с бира - Ти май не си имал яхта ми се струва ?! НЕ ти и рибарска лодка май не си имал ?!
19
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поддръжката на яхтите са само капка в морето пред щетите за ЕС и САЩ, които ще причинят санкциите срещу Русия.
18
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Никаква поддръжка не иска да я закотвиш някъде и да я зарежеш която и да е яхта или жилище или каквото и да е. Ако случайно пак дойде ден да се използва, ще я притегнат. Тоя сайт еати пропагандата.
17
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер смехория, хем искат да крадат чужда собственост, хем сега пък нямали пари да ги поддържат. ЕС си вкарва автогол след автогол. До кога ще ги търпим тези немислещи хора.