ЕС срещу зависимостта от руския газ: По-малко шофиране и работа от вкъщи три дни в седмицата

Домакинствата ще спестяват средно близо 500 евро годишно
22 апр 2022 17:40, Анисия Иванова
391
ЕС срещу зависимостта от руския газ: По-малко шофиране и работа от вкъщи три дни в седмицата
Снимка: БГНЕС

ЕС призовава хората да шофират по-малко, да използват по-малко климатици и да работят от вкъщи поне три дни в седмицата, за да намалят зависимостта си от руския петрол и газ.

Европейската комисия заявява, че с мерките, разработени от Международната агенция по енергетика, домакинствата ще спестяват средно близо 500 евро годишно.

Ако всички граждани на ЕС следват плана от 9 точки, наречен "Изиграване на своята роля", ще бъде спестен достатъчно петрол, за да се напълнят 120 супер танкера и достатъчно природен газ, за ​​да се построят близо 20 милиона жилища, според съобщения в медиите.

ЕС и МАЕ казват: „Повечето домакинства имат по-високи сметки за ток поради енергийната криза, изострена от войната. Намаляването на потреблението на енергия е не само настоящ начин за европейците да намалят сметките си, но също така да подкрепят Украйна, като намаляват нуждата от руски газ и петрол".

Европейските граждани се призовават да изключват парното през зимата и да използват по-малко климатици през лятото, да намалят скоростта по магистралите и климатика в автомобила.

ЕС призовава гражданите да използват автомобилите си по-икономично, да ги оставят в домовете си в големите градове в неделя, като вместо това предприемат кратки пътувания пеш или с велосипед, да използват обществен транспорт, както и да използват влак, вместо да летят. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
2
 
35
 
! Отговори
Съпротивата преди 2 години
Хората алармират - ЕС е в пълен упадък, липса на морал, човешки ценности и най-вече здрав разум. Тези когнитивно увредени европейски лидери ще предизвикат граждански бунтове. ЕС трябва да се разпусне, изключително вреден е за просперитета на европейските народи!
268
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите ще саботират тоя план и ще правят точно обратното.
267
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 324 "По-малко шофиране и работа от вкъщи три дни в седмицата - А в къщи по 3 пуловера и зимен балтон + отопление на свещи... Въпроса е разрешен... хахаххахаахахахахах" Ако това е цената Русия да се разпадне до няколко години, С УДОВОЛСТВИЕ, ще я платим. И повече ще платим, ако целта е същата. Не сте ли разбрали бе, русофилчета, вашата Имеперия на Злото СИ ОТИВА!!
266
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не фен на Путин. "а през последните години започна съвсем става както при комунизма който мислехме че е забравен" Я обясни в какво се състои "комунизма" на Запад, че да се посмеем.
265
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, Путине, Путине. Ти ще си виновен, че тихо мълком ни пробутват Зелената сделка, да знаеш !
264
1
 
28
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
До 321- Не си прав! Инах възможност да поживея доста в нормална западна демокрация. Промяната и започна преди десетина години, а през последните години започна съвсем става както при комунизма който мислехме че е забравен. А комунизма не е демокрация.
263
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 315- Защото са ЕЛИТ , умни , образовани и ИЗБРАНИ от горда и щастлива Европейска РАЯ като теб !
262
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС разреши купуването на газ в рубли.
261
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не фен на Путин. - Всичко в "демокрацията " е " доброволно " и " по желание " , но вярвате в това защото още не сте научили термина " ДОБРОВОЛНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО " , и с времето ще го научите , но ще бъде доста късно и нищо няма да може да се върне , защото и на запад важи пговорката "Бой и Е..НЕ НЕ се връщат ..." !
260
1
 
15
 
! Отговори
Ovo je standard преди 2 години
Ура друга.. пардон, господа демократи и капиталисти.
259
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този ЕС сте се събрали една ГЛУТНИЦА само от бавноразвиващи се , но сте достатъчно злобни и страхливи някой УМЕН да не Ви вземе местенцето и тлъстите далаверки , и затова сте готови да измизлите ВСЕЛЕНСКИ ПРОСТОТИИ !
258
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие затова мразите Путин , защото ВСИЧКИТЕ ЗАЕДНО нямате мозък за една кокошка ! Домакинствата щели да спестят по 500 евра на година - Това хубаво а до 7 млрд на месец за Зеленски и жена му , ще трябва да спрат и да се таковат ( защото след таковане иска къпане ) плюс да не ходят и до тоалетна че да спестят и от тоалетната хартия , така че климатика им е по-малкия проблем ! А и това с работата от вкъщи - Аз ако съм хирург къде ще Ви оперирам бе БУНАЦИ - На масата в кухнята ли ?!
257
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви глупоости говорят само само да не си признаят грешките с тези санкции мен какво ме интересува украина какво е сейл това да жъне аз искам да живеи нормален живот на работа после работа в къщи и да се къпя да си карам колата без да мисля колко ще дам за бензин или как ще прехранвам семеисвтото си авие не стига че е скъпо ини забранявате да се къпем да караме коли да се топлим с един градус по малко поне ни забраните да не ядем това стана стази скъпотия
256
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да живеят на общежитие с по една стая на семейство, вмвсто в къща с сяор и басейн... Тези, дето препоръчват тези идиотщи ни, защо не слязат на земята от луксозните си служебни возила, карани от служебни шофьори и за наша сметка.
255
0
 
15
 
! Отговори
Ша са опрайм преди 2 години
Най-добре по-малко тв да гледаме.
254
1
 
16
 
! Отговори
Ваксини преди 2 години
Почна новия локдаун заради газта. Айде пак у дома.
253
16
 
1
 
! Отговори
до 310 преди 2 години
То е ясно,че ти е мека руската пишккаа.*** мойта става ,за тва мога да оправям женка ти и дъщеря ти.
252
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вземете да *** всички българи, така на България газ няма да й трябва и руската икономика направо е закопана вовеки.
251
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по-малко сеkc, ей! ;) Съвсем му отпуснахте края!Да отхвърлим сексуалната и всяка друга зависимост от Русия :))
250
2
 
24
 
! Отговори
Аха преди 2 години
А на умниците от ЕС им давам безплатен съвет- ползвайте водата от тоалетната чиния, ефекта е поразителен.