Вархей: Мислех, че сме намерили решение за РСМ и Албания преди 2 години

Той е разочарован, че въпросът продължава да се разглежда
26 апр 2022 21:29, Росен Стойчев
22
Вархей: Мислех, че сме намерили решение за РСМ и Албания преди 2 години

Лидери на Европейския съюз, външни министри и политици се събраха в София, за да обсъдят стъпките към засилване на регионалното сътрудничество и интеграцията в Европейския съюз. Във форума "ЕС среща Балканите" участва и еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей, съобщи Bulgaria ON AIR.

"За тези, които не са пряко зависими, мисля, че ключът е кога ще започнем да работим върху членството. Това е големият въпрос, що се касае до Северна Македония и Албания. И не мога да скрия, че съм изключително разочарован, че все още обсъждаме този проблем, защото мислехме, че сме го решили преди две години, но сега е отново на масата.

Още по темата
Ако имаш власт и не я използваш – се счита от другите като признание на вашите сили и възможности", обяви Вархей.

България ще представи пред еврокомисаря позицията на София за началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС и заедно двете държави ще търсят решение, за да има прогрес, заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска.

По думите ѝ записването на българите в конституцията на РСМ остава условие за преговорите с ЕС.

"Това е условие, което е залегнало в декларацията на Народното събрание и решенията на Консултативния съвет по национална сигурност. Така че за нас това е условие, което трябва да бъде изпълнено от страна на Република Северна Македония", коментира Генчовска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Хюго Бос до 6 преди 2 години
Ето това не разбирам- защо никой не го казва на т. нар. лидери, а стоят и козируват. Няма ли кой да напомни на този очилат цръвул, че ние сме член на ЕС и не може да се взема страната на кандидат членката? Нали сме партньори, едно семейство, а натискат ние да изпълняваме условия? Според мен политиката ни към РСм трябва да стане още по-твърда точно заради това- пълен игнор, да дойдат, като си изпълнят договора.
15
1
 
3
 
! Отговори
Хюго Бос do 12 преди 2 години
Разбират, и то много добре, но не им се занимава, леят едни и същи евро-интелектуалщини и разчитат някоя от 2-те страни да поддаде. Прав си за нашите, че са тотал щета. Разбрали или неразбрали, нас не ни касае- трябва да си отстояваме своето като гърците. Да не мислиш, че тях ги разбираха- и за тях се чудиха как можело в 21 в да искат независима държава да си мени името. Е, смениха го. Излъгаха Словения да пусне хърватска, че уж като влезнат в ЕС, ЕС ще им помогне с терит. спор. Е, още се влачи.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие тук ,които коментирате имате сериозни проблеми с главите си. На ЕС им идва в повече простотията на нашите политици. Хората в България както и да се наричат са Българи,същото е в Македония,може да се наричаш Българин ,но щом живееш там си Македонец.Политиците успяха да се възползват от вашата интелектуална слабост и си играят сериозно с вас както си искат.Македония ще влезне в ЕС при това съвсем скоро.
13
0
 
11
 
! Отговори
Тоя е комисар преди 2 години
По разширението, а въобще не е в час. Сега сигурно разбира, че Бг има условия.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтърбушен чиновник, как да му обясниш че Македония не съществува.
11
12
 
3
 
! Отговори
Цоне преди 2 години
България трябва да бъде заменена от Албания и Македония в ЕС, по-добър пазар, а не с Русия като България.
10
2
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Не е истина колко продажен е този чиновник. Като си намерил решение виж дали северномарсиянците се отнасят европейски с ЕС.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя избушляк взема минимум 20 бона евра, за да разбира от разширение на ЕС. И идва тука да държи тон и да се отваря. Ако бях на Киро щях любезно да го отпратя и да пусна псъра жалба на Урсула, че този клоун ни обижда с неграмотността си по повод проблемите пред разширяването на ЕС.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 държави са ядрените сили в света,като Македония водят класацията с 10 000 бойни глави..
7
3
 
22
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 2 години
"Мислех, че сме намерили решение за РСМ" Това значи, че еврокомисаря по разширяването не е информиран. Какво е правил, че не се е информирал? Най вероятно е висял по дженър заведенията и е задирял откачалки от своя пол.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е член на ЕС и ЕС я притискат вместо да притиснат и изолират Македония за етническо прочистване и избиване на българите. Македоняи е тест за България дали да не излезне от ЕС и НАТО.
5
3
 
24
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Ква македония в ЕС бре ***? Тази държавица е под тотално сръбско влияние Всичко се ръководи от Сърбия с поставени лица.Армия медии политически партии култура и религия Всичко!!! Какъв ЕС ? Това ще означава все едно Сърбия е в ЕС най големия съюзник на русия в Европа. Това го знаят поне французите .И не вярвам това да се случи Освен ако не стане някакво чудо в македония .И сръбското влияние бъде премахнато
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяхме намерили решение...Киро просто оплете конците при посещението си в РСМ.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Вархей: Мислех, че '' ............................. Евро Чиновника по разширяването има личен интерес ЕС да се разширява, но не може по никакъв начин да ни задължи да се съгласим ... безсмислена празно-говореща кукла. Не трябва да му се обръща внимание.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да ни притискате,бе!Няма да отстъпим!Като толкова ги искате макета в ЕС налейте им малко акъл в тиквите,а не само да се взирате в нас.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варгей като нямаш история, ние българите си имаме история и тя трябва да се зачита.